Čínská U87Ai !!!

Mikrofony a předzesilovače
marylin

Čínská U87Ai !!!

Příspěvek od marylin »

Vypadá to, že se soudruhům z Číny podařilo okopírovat poměrně zdařile Neumann U87Ai. Až na pár detailů to vypadá prakticky stejně jako originál. Známý tuto kopii porovnával s originálem a sdělil mi následující ("subjektivní !!!!") postřehy:

- tělo a "metal work" je prakticky k nerozeznání od originálu
- polarizační napětí je 56V oproti 60V na originálu, nicméně mikrák je o 1.5db citlivější
- lehce tmavší jak originál, což by šlo vytunit
- namísto cívky s feroxovým jádrem jsou tam čtyři diskrétní tlumivky
- logo na kopii je lehce odlišné od loga originálu
- piny na hlavě jsou tenší jako má originál,což znemožňuje instalovat originální grill na čínský mikrák. Naopak čínská hlava pasuje na originál.
- přepínač do polohy Kardioda má méně výrazný klikanec jako má originál
- shockmount, dřevěný box, manuál a krabice vypadají prakticky shodně s originálem

Zde mikrák:
https://www.aliexpress.com/item/4001113352154.html

Zde porovnávací fotky:
Obrázek
Obrázek

Pytkin
Moderátor

Re: Čínská U87Ai !!!

Příspěvek od Pytkin »

Fuha .. To je dost velke peklo ..

marylin

Příspěvek od marylin »

Přesně tak, je to peklo. Prej to i docela fajn zní tak jak to je. Ovšem bude to asi dobrý startovní bod pro další tunění. Viděl jsem frekvenční průběhy originálu a této kopie. Ty hrby tam jsou totožné, s tím že to je o pár dB tmavší na výškách...

matucha

Příspěvek od matucha »

Slusny ;)

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

ty jo, poslat skoro 700$ cez aliexpres niekomu (ziadny paypal) je teda odvaha...

marylin

Příspěvek od marylin »

Ono když pošleš přes Aliexpress zprávu prodejci, tak si můžeš dohodnout platbu PayPalem. Myslím, že v tomto problém nebude. Ale chápu obavy, prodělek je taky kšeft....

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

S Alliexpressom mame velmi dobre skusenosti s reklamaciami .. Vobec by som sa toho nebal ..

marylin

Příspěvek od marylin »

Já už jsem tam pár problémů měl... Jednou mi poslali dva nefunkční mikrofony. Chtěli po mě natočit video, jak to zapojuju, prej že mám závadu na preampu a jeho fantomovém napájení :-) Tak jsem jim to video natočil (i s voltmetrem, kterým jsem vše potřebné proměřil...). Aliexpress administrator vyhodnotil moji reklamaci jako důvodnou, peníze jsem dodnes neviděl....

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

@marylin - ty jo, blba skusenost :-/
@pytkin - aj my sme do firmy riesili vela veci z ali. ine je ale posielat svoje vlastne prachy :D
ja ked nieco elektricke kupujem z ciny, otvorim to a pozriem spoje. raz som si tak zachranil byt pred poziarom - 12V zdroj na ledky mal v plosaku suciastky iba napichane... tak som ich tam naletoval a ide doteraz. to iste by som urobil asi aj s tym micom - kontrolu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

marylin : a komunikujes s nimi ? Na ali je to tak , ze oni predajcovi uvolnia peniaze az ked to ty schvalis .. Kym ty nepovies ze je to OK , tak on peniaze nedostane .. Mysis vyvolat spor a musite sa dohodnut .. Domov objednavame len blbosti , ale vzdy vsetko dopadlo ok .. Viac krat to nedoslo .. Tak sme vyvolali spor .. predajca poslal dalsi kus .. ten prisiel .. a za mesiac prisiel aj ten povodny ..

marylin

Příspěvek od marylin »

No u me to probihalo tak, ze jsem navrhl castecny refund...aliexpress to finalne odsouhlasil. Druha strana s tim nesouhlasila a odmlcela se. Penize neposlala, prestoze se Ali priklonil na mou stranu. Uz tam nebyla moznost cokoliv dal podnikat. Po case to z "dispute" sekce uplne zmizelo....

Tzn. ano komunikoval jsem a veskere po mne pozadovane kroky jsem provedl.

marylin

Příspěvek od marylin »

Jinak tento mikrak je celkem rarita. Jeste jsem nevidel, ze by soudruh dokázal poniklovat mikrak tak jako Němec. Vzdy bylo na mikrofonech z Ciny poznat, ze maji laciny finiš...

mando

Příspěvek od mando »

vyzera to dost drzo a ako kopia to vobec nie je lacne, uplne zasadna je pouzita kapsla a trafo a to nie je sanca aby sa priblizovali k neumanovi, otazne su aj ostatne komponenty a stale je to cina so vseliakou kvalitou...

marylin

Příspěvek od marylin »

Pokud teda neodflákli mechaniku a finální úpravy těla (jako že asi ne), tak ta cena je podle mě adekvátní (bez ohledu na střeva a kapsli). Když chceš postavit věrnou kopii U47, tak jen za samotné tělo mikráku a vnitřní mechanickou část dáš 800USD. Podobná cena je i za hi-end kopii těla na M49. Ale chápu nechuť pořizovat kopii U87 z Číny :-)

Obrázek
Obrázek

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ked to ma podobnu povrchovu upravu, musi to byt to iste ...

Obrázek

Odpovědět