DIY preamp + prvni zvukove ukazky klonu SSL

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Tudy

Re: DIY preamp + prvni zvukove ukazky klonu SSL

Příspěvek od Tudy »

Další info k SSL9k preampu: Výběrové tranzistory MAT02EH se již nevyrábí a zatím nejsou nikde k sehnání. Provizorně jsem přes eBay objednal ten samý produkt, ale se záhadným označením MAT02CH, kterýžto v nabídce výrobce (Analog Devices) nikdy nebyl.
Tranzistory dorazily z Hong Kongu a kupodivu nesou i logo Analog Devices, nicméně po krátké korespondenci s technickou podporou výrobce mi bylo potvrzeno, že se jedná o čínský plagiát. Jednoduché funkční měření ale prošlo, tak jsem jeden zapájel do osazeného preampu a světe div se! hraje to jak originál :)
Možná, že při nějakém laboratorním měření by se prokázalo, že ty parametry nejsou jako u originálu, ale důležitý je, že v klonu preampu SSL9k to funguje.
Navíc mi kdosi říkal, že mám být v klidu, že Číňani ty plagiáty dělají na těch samých linkách, který po jejich "dosloužení" kupují od samotných výrobců originálů :twisted:

Jen jedna věc mě zaráží: když už tam buchnou i logo Analog Devices, proč proboha nenechají i to původní typové označení???
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

kexik

Příspěvek od kexik »

nema to vacsi sum? ten si meral? ono behat ti tam bude hocico...

Tudy

Příspěvek od Tudy »

kexik píše:nema to vacsi sum? ten si meral? ono behat ti tam bude hocico...
Včera večer jsem osadil i druhou desku, takže mám teď dva identický preampy, ale na jednom je CH a na druhým EH. Nastavím u obou stejný zesílení pevnými rezistory a srovnám je.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

kexik píše:nema to vacsi sum? ten si meral? ono behat ti tam bude hocico...
Tož jsem na obou nových preampech nastavil jejich maximální zesílení (tuším kolem 60dB) zkratem místo dráhy potenciometru a nahrál šum jak při nezapojeném vstupu, tak při vyzkratovaném vstupu. Výsledek je téměř stejný - respektive plagiát je asi o 3dB lepší :)

studiohitmakers

Příspěvek od studiohitmakers »

Stavím preamp Sll9k. Nějak nechápu to napájení 15v. Jak jste to kdo řešil? Na usměrnění se s tím nepočítá. Nebo ta tl-52 zvládne i těch 18v......

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Studiohitmakers: Ano, su tam dve symetricke napatia a neriskoval by som dat +-18V na tu TL052. Mozes to "jednoducho" vyriesit viacerymi sposobmi; bud si postav dva rovnake zdroje podla povodneho navrhu, pricom v jednom osad 15 voltove stabilizatory (7815 a 7915). Ja som si navrhol uplne iny zdroj so styrmi nastavitenymi stabilizatormi (LM317 a LM337), co je samozrejme najlepsie riesenie, pretoze LM-ka taktiez ovela menej sumia, nez tie pevne stabilizatory. Tretou moznostou je zmerat si prud v TL052 a potom napatie znizit z tych 18v pomocou predradenych odporov.

Odpovědět