DIY preamp + prvni zvukove ukazky klonu SSL

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
aum generator

Příspěvek od aum generator »

Ivo píše:Není mezi vámi šikovný mistr, který by zvládl tohle ? http://www.gyraf.dk/gy_pd/g9/g9pd.htm
Nebo znáte někoho takového ?
mne ho kamarat prave robi...skoda ze si sa nespytal skor. mohol spravit dva kusy...ale mozem sa ho spytat ci by nemal neskor chut spravit dalsi.
jihad on riaa & soza.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Fakt ?? A kdy ho bude mít hotový ? Rád bych případně vyzkoušel ... Kdyby to bylo tak do 3 týdnů, budu tady mít na vyzkoušení originál, mohli bychom ze srandy porovnat ...

aum generator

Ivo píše:Fakt ?? A kdy ho bude mít hotový ? Rád bych případně vyzkoušel ... Kdyby to bylo tak do 3 týdnů, budu tady mít na vyzkoušení originál, mohli bychom ze srandy porovnat ...
no vcera mi hovoril ze za take 3 tyzdne by to malo byt...dam vediet ked to bude.
s originalom porovnat by bolo zaujimave.

budem mat verziu s trafom (lundahl) aj na vstupe aj na vystupe. (elektronky pre zaciatok bud JJ alebo electro harmonix)
jihad on riaa & soza.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

aum generator píše: no vcera mi hovoril ze za take 3 tyzdne by to malo byt...dam vediet ked to bude.

budem mat verziu s trafom (lundahl) aj na vstupe aj na vystupe. (elektronky pre zaciatok bud JJ alebo electro harmonix)
Ty Lundhalovy transformátory jsou na vstupu i výstupu i v originále ? Bude to stereo 2ch preamp ?

aum generator

Ivo píše:
aum generator píše: no vcera mi hovoril ze za take 3 tyzdne by to malo byt...dam vediet ked to bude.

Ty Lundhalovy transformátory jsou na vstupu i výstupu i v originále ? Bude to stereo 2ch preamp ?
netusim ako je na tom original. v tom DIY projekte je na vyber

"OEP A262-A3E" or "LL1528" INPUT TRANSFORMERS
"OEP A262-A2E" or "LL5402" OUTPUT TRANSFORMERS

a bude to 2ch.
jihad on riaa & soza.

deep

Příspěvek od deep »

>>>>2Ivo jestli jeste jedou moje stranky tak se muzes podivat jak jsem se s
>>>>tim vyporadal ja. jeste sice neni uplne doladenej ale....
>>>> http://diyaudio.wz.cz/viewtopic.php?t=3

hmmm tak mi asi nejedou. wz.cz je na prt a ty ty stranky taky. takze....
Mam ho hotovej akorad uz se strasne dlouho dokopavam opravit a odladit par much.
1. brum od zdroje
2. zakmitavani pri maximalnim zesileni.
jinak je super, vstupni i vystupni trafa jsou OEP v jenmom kanalu mam lampy Tesla v druhym JJ. kanal s teslou ma o trochu mene vysek a je celkove zastrenejsi nes s JJ, ale to je zamer.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Ivo píše: Mohlo by to vyjít 2- 3x levněji než to hotové koupit přímo od žirafy ..
To znamená kolik? Pokud to má bejt v krabici, tak bych to koštoval tak na desítku minimálně (a to pouze za předpokladu, že příslušné lampy a trafa nestojí samy o sobě tisíce). Je to opravdu taková bomba, že se za podobnou cenu nedá koupit něco hotovýho (goldmike apod.)?

aum generator

Ctirad: 160 eur + postovne ma vysli len tie audio trafa kupene priamo od pana lundahla zo svedska (vratane skurvenej 25% svedskej DPH;)
lampy zalezi od toho ze aku znacku tam chces dat. to nieje az taka tragedia. no kazdopadne do je dokopy o dost lacnejsie ako €1500 priamo od gyraf. aj ked v tej ich verzii maju urcute vychytane ze ake konkretne suciastky a lampy a vsetko...

deep: tie trafa na napajanie nemaju byt podla povodneho navodu toroid? aj ked ja to tiez nebudem mat 100% podla navodu. tam budem mat len jeden transformator na mieru vyrobeny.
jihad on riaa & soza.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Aha. Takže odhadem tak desítka jenom za součástky bez krabice a PCB. To už je dost. To je tak 20k, když to budu dělat pro sebe nebo hodně dobrýho kamaráda, 30k, když pro někdo jinýho a 40k, když to budu chtít legalizovat a odvádět z toho daně.

Jiná věc by byla sériová výroba, aby se vyplatilo nechat si ty trafa namotat na míru, udělat profi krabice a velkou sérii PCB. To by pak mohlo vyjít i na míň než polovinu výše uvedené částky.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ctirad píše: když to budu dělat pro sebe nebo hodně dobrýho kamaráda, 30k, když pro někdo jinýho a 40k, když to budu chtít legalizovat a odvádět z toho daně.

Jiná věc by byla sériová výroba, aby se vyplatilo nechat si ty trafa namotat na míru, udělat profi krabice a velkou sérii PCB. To by pak mohlo vyjít i na míň než polovinu výše uvedené částky.
No nevím, v tomhle případě by asi "sériová výroba" nebyla úplně košer ...

deep

Příspěvek od deep »

2aum, ano torojdy jsou samozdrejme do zdroje lepsi ja tam mam premotany EI z televize a ten muj problem z brumem bude urcite v tomhle, ale uz jsem se dokopal objednat trafo na miru, za mesic je doma (u tronicu bez priplatku) pak budu resit to zakmitavani, ale jak se tak znam tak se k tomu dostanu pristi rok :-) carloff potvrdi ze jsem snim o tom ze mi to vrci mluvi pred 2? rokama :-)
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Ivo: Taky neřikám, že bych to chtěl sériově dělat, jenom přemejším nahlas ;) Na DIY jsem měl čas naposledy ve škole. Teď už mě otravuje pájet i jenom kabely.

Ale jsem zvědavý, co budeš na ten vzorek říkat, až to otestuješ. Třeba to nakonec ani nebude stát za to.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ctirad píše:Ivo: Taky neřikám, že bych to chtěl sériově dělat, jenom přemejším nahlas ;) Na DIY jsem měl čas naposledy ve škole. Teď už mě otravuje pájet i jenom kabely.

Ale jsem zvědavý, co budeš na ten vzorek říkat, až to otestuješ. Třeba to nakonec ani nebude stát za to.
Na DIY mám stejný talent jako třeba na kreslení (=žádný :) takže takové aspirace nemám. Tenhle Gyraf preamp mě zajímá zejména proto, že jejich ostatní kousky (EQ, comp) znějí skvěle, tak jsem zvědavý jestli i preamp se pohybuje v této dimenzi (a je srovnatelný třeba s Pendulem - nebo dokonce lepší).

Tudy

Příspěvek od Tudy »

kexik píše:tudy, pohrabal som sa vo svojej studnici a tu mas komplet klon preampu z ssl xl9000 aj s line bufferom a napajanim, navrh plosaku, rozpisku, vsetko bezne suciastky

http://www.keepmyfile.com/download/1b31961388908
Myslíš, že ten buffer je tam nutný, pokud budu preamp používat na nesymetrický vstup zvukovky?

Nebo jinak: i kdybych ho taky postavil, mám ho používat při nesymetrickém zapojení?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

kexik

Příspěvek od kexik »

myslim ze vtedy bude buffer len zbytocne pridavat skreslenie... na kratke kable by mal ten diferak na konci poskytovat dost nizku vystupnu impedanciu...
btw zdroj by som hentak nestaval. ked uz, tak aspon lm317/337 namiesto 7818/7918, sumia menej (i ked tiez dost), idealny by bol stabilizator z diskretnych suciastok vyberanych na sum, alebo mozno bez stabilizacie, ak pouzijes ovela vacsie trafko nez treba (trebars 2x12V/0.5A ziadnu stabilizaciu nepotrebuje, len brumovy filter z par odporov a elytov...)

Odpovědět