DIY preamp + prvni zvukove ukazky klonu SSL

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 17 úno 2007 14:43

Ivo píše:Není mezi vámi šikovný mistr, který by zvládl tohle ? http://www.gyraf.dk/gy_pd/g9/g9pd.htm
Nebo znáte někoho takového ?
mne ho kamarat prave robi...skoda ze si sa nespytal skor. mohol spravit dva kusy...ale mozem sa ho spytat ci by nemal neskor chut spravit dalsi.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 17 úno 2007 15:45

Fakt ?? A kdy ho bude mít hotový ? Rád bych případně vyzkoušel ... Kdyby to bylo tak do 3 týdnů, budu tady mít na vyzkoušení originál, mohli bychom ze srandy porovnat ...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 17 úno 2007 16:21

Ivo píše:Fakt ?? A kdy ho bude mít hotový ? Rád bych případně vyzkoušel ... Kdyby to bylo tak do 3 týdnů, budu tady mít na vyzkoušení originál, mohli bychom ze srandy porovnat ...
no vcera mi hovoril ze za take 3 tyzdne by to malo byt...dam vediet ked to bude.
s originalom porovnat by bolo zaujimave.

budem mat verziu s trafom (lundahl) aj na vstupe aj na vystupe. (elektronky pre zaciatok bud JJ alebo electro harmonix)
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 17 úno 2007 16:44

aum generator píše: no vcera mi hovoril ze za take 3 tyzdne by to malo byt...dam vediet ked to bude.
s originalom porovnat by bolo zaujimave.

budem mat verziu s trafom (lundahl) aj na vstupe aj na vystupe. (elektronky pre zaciatok bud JJ alebo electro harmonix)
Ty Lundhalovy transformátory jsou na vstupu i výstupu i v originále ? Bude to stereo 2ch preamp ?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 17 úno 2007 16:48

Ivo píše:
aum generator píše: no vcera mi hovoril ze za take 3 tyzdne by to malo byt...dam vediet ked to bude.
s originalom porovnat by bolo zaujimave.

budem mat verziu s trafom (lundahl) aj na vstupe aj na vystupe. (elektronky pre zaciatok bud JJ alebo electro harmonix)
Ty Lundhalovy transformátory jsou na vstupu i výstupu i v originále ? Bude to stereo 2ch preamp ?
netusim ako je na tom original. v tom DIY projekte je na vyber

"OEP A262-A3E" or "LL1528" INPUT TRANSFORMERS
"OEP A262-A2E" or "LL5402" OUTPUT TRANSFORMERS


a bude to 2ch.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 17 úno 2007 18:38

>>>>2Ivo jestli jeste jedou moje stranky tak se muzes podivat jak jsem se s
>>>>tim vyporadal ja. jeste sice neni uplne doladenej ale....
>>>> http://diyaudio.wz.cz/viewtopic.php?t=3

hmmm tak mi asi nejedou. wz.cz je na prt a ty ty stranky taky. takze....
Mam ho hotovej akorad uz se strasne dlouho dokopavam opravit a odladit par much.
1. brum od zdroje
2. zakmitavani pri maximalnim zesileni.
jinak je super, vstupni i vystupni trafa jsou OEP v jenmom kanalu mam lampy Tesla v druhym JJ. kanal s teslou ma o trochu mene vysek a je celkove zastrenejsi nes s JJ, ale to je zamer.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 17 úno 2007 21:33

Ivo píše: Mohlo by to vyjít 2- 3x levněji než to hotové koupit přímo od žirafy ..
To znamená kolik? Pokud to má bejt v krabici, tak bych to koštoval tak na desítku minimálně (a to pouze za předpokladu, že příslušné lampy a trafa nestojí samy o sobě tisíce). Je to opravdu taková bomba, že se za podobnou cenu nedá koupit něco hotovýho (goldmike apod.)?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 17 úno 2007 23:19

Ctirad: 160 eur + postovne ma vysli len tie audio trafa kupene priamo od pana lundahla zo svedska (vratane skurvenej 25% svedskej DPH;)
lampy zalezi od toho ze aku znacku tam chces dat. to nieje az taka tragedia. no kazdopadne do je dokopy o dost lacnejsie ako €1500 priamo od gyraf. aj ked v tej ich verzii maju urcute vychytane ze ake konkretne suciastky a lampy a vsetko...

deep: tie trafa na napajanie nemaju byt podla povodneho navodu toroid? aj ked ja to tiez nebudem mat 100% podla navodu. tam budem mat len jeden transformator na mieru vyrobeny.
jihad on riaa & soza.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 18 úno 2007 00:30

Aha. Takže odhadem tak desítka jenom za součástky bez krabice a PCB. To už je dost. To je tak 20k, když to budu dělat pro sebe nebo hodně dobrýho kamaráda, 30k, když pro někdo jinýho a 40k, když to budu chtít legalizovat a odvádět z toho daně.

Jiná věc by byla sériová výroba, aby se vyplatilo nechat si ty trafa namotat na míru, udělat profi krabice a velkou sérii PCB. To by pak mohlo vyjít i na míň než polovinu výše uvedené částky.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 18 úno 2007 10:09

Ctirad píše: když to budu dělat pro sebe nebo hodně dobrýho kamaráda, 30k, když pro někdo jinýho a 40k, když to budu chtít legalizovat a odvádět z toho daně.

Jiná věc by byla sériová výroba, aby se vyplatilo nechat si ty trafa namotat na míru, udělat profi krabice a velkou sérii PCB. To by pak mohlo vyjít i na míň než polovinu výše uvedené částky.
No nevím, v tomhle případě by asi "sériová výroba" nebyla úplně košer ...

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 18 úno 2007 10:36

2aum, ano torojdy jsou samozdrejme do zdroje lepsi ja tam mam premotany EI z televize a ten muj problem z brumem bude urcite v tomhle, ale uz jsem se dokopal objednat trafo na miru, za mesic je doma (u tronicu bez priplatku) pak budu resit to zakmitavani, ale jak se tak znam tak se k tomu dostanu pristi rok :-) carloff potvrdi ze jsem snim o tom ze mi to vrci mluvi pred 2? rokama :-)
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 18 úno 2007 11:36

Ivo: Taky neřikám, že bych to chtěl sériově dělat, jenom přemejším nahlas ;) Na DIY jsem měl čas naposledy ve škole. Teď už mě otravuje pájet i jenom kabely.

Ale jsem zvědavý, co budeš na ten vzorek říkat, až to otestuješ. Třeba to nakonec ani nebude stát za to.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 18 úno 2007 11:52

Ctirad píše:Ivo: Taky neřikám, že bych to chtěl sériově dělat, jenom přemejším nahlas ;) Na DIY jsem měl čas naposledy ve škole. Teď už mě otravuje pájet i jenom kabely.

Ale jsem zvědavý, co budeš na ten vzorek říkat, až to otestuješ. Třeba to nakonec ani nebude stát za to.
Na DIY mám stejný talent jako třeba na kreslení (=žádný :) takže takové aspirace nemám. Tenhle Gyraf preamp mě zajímá zejména proto, že jejich ostatní kousky (EQ, comp) znějí skvěle, tak jsem zvědavý jestli i preamp se pohybuje v této dimenzi (a je srovnatelný třeba s Pendulem - nebo dokonce lepší).

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 bře 2007 09:59

kexik píše:tudy, pohrabal som sa vo svojej studnici a tu mas komplet klon preampu z ssl xl9000 aj s line bufferom a napajanim, navrh plosaku, rozpisku, vsetko bezne suciastky

http://www.keepmyfile.com/download/1b31961388908
Myslíš, že ten buffer je tam nutný, pokud budu preamp používat na nesymetrický vstup zvukovky?

Nebo jinak: i kdybych ho taky postavil, mám ho používat při nesymetrickém zapojení?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 bře 2007 10:55

myslim ze vtedy bude buffer len zbytocne pridavat skreslenie... na kratke kable by mal ten diferak na konci poskytovat dost nizku vystupnu impedanciu...
btw zdroj by som hentak nestaval. ked uz, tak aspon lm317/337 namiesto 7818/7918, sumia menej (i ked tiez dost), idealny by bol stabilizator z diskretnych suciastok vyberanych na sum, alebo mozno bez stabilizacie, ak pouzijes ovela vacsie trafko nez treba (trebars 2x12V/0.5A ziadnu stabilizaciu nepotrebuje, len brumovy filter z par odporov a elytov...)

Odpovědět