Dynamika na zpěv a housle do 3500,-
Re: Dynamika na zpěv a housle do 3500,-
Jestli levnej Sennheiser, tak bych spis nez e835, vyzkousel e840. Ta vlozka je hodne podobna e9xx rade. Krom toho ten mikrofon bere pekne i z vetsi vzdalenosti - je trochu jako kondenzator. A cena je vic nez dobra.
OT: mozna bych i nejakej prodal, mam jich docela dost
Díky za tip_ravi_ píše:Jestli levnej Sennheiser, tak bych spis nez e835, vyzkousel e840. Ta vlozka je hodne podobna e9xx rade. Krom toho ten mikrofon bere pekne i z vetsi vzdalenosti - je trochu jako kondenzator. A cena je vic nez dobra.

Pořád váhám, jestli se vyplatí za tu D7 připlácet

Kdyby někdo narazil náhodou na zvukové srovnání těchto dvou mikrofonů, hoďte mi sem prosím link. Díky!

Pokud se preci jen rozhodnes pro D7, tak jeste doporucuji srovnat s Audiotechnica AE6100, zda se mi vic prirozenejssi,plnejssi a je to hyperkardioda se skvele vyresenym internim odpruzenim mic. vlozky:-)za stejnou cenu me tenhle mic. nadchnul mnohem vic nez D7...Vrzalík píše:Díky za tip_ravi_ píše:Jestli levnej Sennheiser, tak bych spis nez e835, vyzkousel e840. Ta vlozka je hodne podobna e9xx rade. Krom toho ten mikrofon bere pekne i z vetsi vzdalenosti - je trochu jako kondenzator. A cena je vic nez dobra.
OT: mozna bych i nejakej prodal, mam jich docela dost. Ale asi nejspíš vyzkouším ty akgčka.
Pořád váhám, jestli se vyplatí za tu D7 připlácetza D7 skoro 2x D5). Zatím akorát tak vím, že je lepší proti mou zmíňené zpětné vazbě a neměl by tak brát manipulační hluk ( což by v tomto případě vyznívalo jasně pro D5, v ruce ho totiž držet nebudu a vazba také nehrozí, bude se užívat v kostele, takže žádný hluk
![]()
Kdyby někdo narazil náhodou na zvukové srovnání těchto dvou mikrofonů, hoďte mi sem prosím link. Díky!
Za kolik jsi ho našel? Tu D7 jsem totiž viděl za 3600,-( muziker)monoque píše:Pokud se preci jen rozhodnes pro D7, tak jeste doporucuji srovnat s Audiotechnica AE6100, zda se mi vic prirozenejssi,plnejssi a je to hyperkardioda se skvele vyresenym internim odpruzenim mic. vlozky:-)za stejnou cenu me tenhle mic. nadchnul mnohem vic nez D7...

Vrzalík píše:Za kolik jsi ho našel? Tu D7 jsem totiž viděl za 3600,-( muziker)monoque píše:Pokud se preci jen rozhodnes pro D7, tak jeste doporucuji srovnat s Audiotechnica AE6100, zda se mi vic prirozenejssi,plnejssi a je to hyperkardioda se skvele vyresenym internim odpruzenim mic. vlozky:-)za stejnou cenu me tenhle mic. nadchnul mnohem vic nez D7...( proto zvažuji jestli D5 nebo D7, moje hranice je cca +- 3500,-) Ta Audiotechnika se pohybuje kolem 5300,- ( aspoň co jsem se teď díval). To už je pro mě dost
.
ajo vidis..ja koukal jen do ceniku(AE6100 5k2, D7S 5k5/D7 4k7)...v nemecku lze pod 200eur
muziker D7 188eur, thomann AE6100 199eur.
Neni zac, i tak bych to byt tebou vyzkousel, za ty penize hraje opravdu paradne. Zvlast na to, na co ho potrebujes. AKG dynamikam moc nefandim, z Audio Technik jsem nejakou dynamiku mel v bezdratu , ale ta se mi nelibila (divny sykavky), naopak jejich kondenzator hraje moc pekne (typy si bohuzel nevybavim).Vrzalík píše:Díky za tip_ravi_ píše:Jestli levnej Sennheiser, tak bych spis nez e835, vyzkousel e840. Ta vlozka je hodne podobna e9xx rade. Krom toho ten mikrofon bere pekne i z vetsi vzdalenosti - je trochu jako kondenzator. A cena je vic nez dobra.
OT: mozna bych i nejakej prodal, mam jich docela dost. Ale asi nejspíš vyzkouším ty akgčka.
Pořád váhám, jestli se vyplatí za tu D7 připlácetza D7 skoro 2x D5). Zatím akorát tak vím, že je lepší proti mou zmíňené zpětné vazbě a neměl by tak brát manipulační hluk ( což by v tomto případě vyznívalo jasně pro D5, v ruce ho totiž držet nebudu a vazba také nehrozí, bude se užívat v kostele, takže žádný hluk
![]()
aj D5 je odolnejsia voci spatnej vazbe ako sm58... a tiez je to superkardioida
Člověče, asi ho do toho výběru taky zahrnu ( e840). Ta e835 se mně na ty housle líbila. Normálně tady snad nechám hlasovat_ravi_ píše:Neni zac, i tak bych to byt tebou vyzkousel, za ty penize hraje opravdu paradne. Zvlast na to, na co ho potrebujes.

audiotechnika nema vsechny mikrofony dobre, hlavne ty levnejssi jsou o nicem, nicmene AE6100 se celkem vymyka beznym dynamikam..zni vic kondenzatorove a je proste vyborna, kdysi jsme srovnavali v 5ti lidech a meli jsme...SM58, Beta58, D5,840,845, OM2,OM3, OM6, Beyer..to uz nevim neaky Opus-handka a AE6100...a jednoznacne 6100..skvely prednes, dynamika, odolnost vuci vazbe lepsi nez uz audix om...
Monoque: jasny, verim tomu, ze to je urcite dobrej mikrofon - mam znacku AT docela rad (nejaky mikrofony od nich mame a jsme spokojeni). Rozhodne taky nechci tvrdit, ze e840 je spasa, jen, ze za ty penize je pekna a v ramci rozpoctu do 3500 by pro me byla v ramci pozadavku (housle/zpev) asi idealni volba. Na zpev ma takovej peknej mekkej charakter a k houslim by se hodilo, ze bere i z vetsi vzdalenosti. Pokud by mel dotycnej Vrzalik zajem a byl nekde z Prahy, popr z okoli C.Budejovic, muzu mu tu e840 pujcit na vyzkouseni.
A jeste - prave pro ten kondenzatorovej charakter jsem nepsal o Audixech ani Shurach, na ktery se musi zpivat zblizka.
A jeste - prave pro ten kondenzatorovej charakter jsem nepsal o Audixech ani Shurach, na ktery se musi zpivat zblizka.
Chtěl bych se zeptat, jak je to s tou charakteristikou těch mikrofonů.
Chápu to správně, že čím je užší charakteristika, tím míň bere a člověk si musí dávat bacha, jestli stojí v ose mikrofonu co možná nejblíž. Takže pokud bych se na to neměl tak soustředit, tak pro mě bude lepší ta kardioida ( e840) před tou superkardioidou? ( akg D5)
Když zpívám, tak se na ten mikrofon zrovna moc nelepím
Na housle se mi taky hraje líp, když stojím trochu dál.
Aj bych si ten Sennheiser e840 půjčil na vyzkoušení. Bohužel mám to skoro přes celou republiku
Su z Jižní Moravy 
Chápu to správně, že čím je užší charakteristika, tím míň bere a člověk si musí dávat bacha, jestli stojí v ose mikrofonu co možná nejblíž. Takže pokud bych se na to neměl tak soustředit, tak pro mě bude lepší ta kardioida ( e840) před tou superkardioidou? ( akg D5)
Když zpívám, tak se na ten mikrofon zrovna moc nelepím

Aj bych si ten Sennheiser e840 půjčil na vyzkoušení. Bohužel mám to skoro přes celou republiku

Takovy rozdil mezi kardioidou a superkardioidou pro zpevaky neni - zase tolik se lidi pred mikrofonem nehejbou a pokud ano, brzy si na to zacnou davat pozor. Spis by mela byt ta superkardioida trochu odolnejsi proti vazbe.
Zrovna minuly tyden jsme byli na jizni Morave na snure
.
Zrovna minuly tyden jsme byli na jizni Morave na snure

No já myslím, že už zase moc přemýšlíš a moc to řešíš a hledáš velké rozdíly a zásadní detaily někde, kde až tolik nejsou (zvláště v této cenové kategorii). Myslím že na všechny zmíněné mikrofony to bude pro posluchače ve výsledku znít víceméně stejně - (blbě
promiň (holt pořádně nazvučit akustické housle, aby zněly opravdu pěkně a naplno je skoro nemožné
A ze sebelepších houslí se stává tak trochu naostřený plecháč ...
Rozdíly se budou spíš odvíjet od polohy nástroje a mikrofonu, použitého pultu, jeho nastavení, efektů, nesmíme zapomínat na typ použitých repráků atd. atd. Je to opravdu v podstatě jedno
Snad jedna věc je asi jistá že na housle je na ozvučení lepší kondenzátorový než dynamický mikrofon ... A tak trochu chybí i podstatná informace - o jaký žánr se vlastně jedná ? Housle solo a zpěv (styl Bittová
? nebo housle jako součást nějaké kapely - rock, cimbálka, pop, folk ?
Jinak když jsem já hrával živě na koncertech, festivalech apod, tak mě nenapadlo nosit si s sebou nějaký vlastní mikrofon na ozvučení, ale vždycky dobře posloužili lokální zvukaři, kteří měli dostačující kolekci a výběr ... Nejdůležitější při ozvučení houslí je pěkný dozvuk

Rozdíly se budou spíš odvíjet od polohy nástroje a mikrofonu, použitého pultu, jeho nastavení, efektů, nesmíme zapomínat na typ použitých repráků atd. atd. Je to opravdu v podstatě jedno

Jinak když jsem já hrával živě na koncertech, festivalech apod, tak mě nenapadlo nosit si s sebou nějaký vlastní mikrofon na ozvučení, ale vždycky dobře posloužili lokální zvukaři, kteří měli dostačující kolekci a výběr ... Nejdůležitější při ozvučení houslí je pěkný dozvuk

Spíš jako součást kapely v klidném kostelním prostředí. Někdy hraju sólo. Někdy zpívám sólo. Phantom nemáme ( max 15V). Máš pravdu, někdy jsou housle celkem pilka
Takže mám experimentovat spíš s polohou houslí a mikrofonu?
To ale nemění nic na tom, že když jsem si zkoušel něco doma nahrát, tak ty housle přes sm57 se mi zdály takové zastřenější oproti Sennheiseru. Máš nějakou zkušenost s těmito dvěma mikráky? ( e840 a akg D5)
Nebo se na to mám vykašlat a nechat si podle fovy tu sm57?
Uvažuju, že bych ji prodal a koupil místo ní jeden z těch dvou mikráků.

To ale nemění nic na tom, že když jsem si zkoušel něco doma nahrát, tak ty housle přes sm57 se mi zdály takové zastřenější oproti Sennheiseru. Máš nějakou zkušenost s těmito dvěma mikráky? ( e840 a akg D5)
Nebo se na to mám vykašlat a nechat si podle fovy tu sm57?
Uvažuju, že bych ji prodal a koupil místo ní jeden z těch dvou mikráků.
No nevím, ozvučovat housle v kostele by mi připadalo trochu jako hřích
) Máloco zní pěkně jako akustické housle v kostele
Co se týče mikrofonu, měl by to být aspon na housle kondenzátor, jinak to bude opravdu velmi necitlivé povrchní sejmutí zvuku ... (dynamické mikrofony nesejmou všechny ty jemné detaily a nuance houslí).