Dynamika na zpěv a housle do 3500,-

Mikrofony a předzesilovače
Martin

Re: Dynamika na zpěv a housle do 3500,-

Příspěvek od Martin »

Já mám obě už dlouho (87A i 87C).
Jsou to supr mikrofony a na live skoro luxus,ale už je to trochu jiná cenová kategorie okolo 8t.
Fova myslím, že jsi tentokrát střelil vedle. Shure je stále špička.Ale máš pravdu,nemá cenu dohadovat..., mikrofonů je přehršel a nejlepší je nezůstat spokojený u jedné značky.A každému sedne na konkrétní hlas něco jiného.

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

fova píše:Na nastroje mozna, tam je to stale zavedeny standard.
Ale ve vokalnich mikrofonech se podle me pouzivaji Shurky uz jen ze zvyku. Kdo jde opravdu za kvalitou zvuku a odolnosti proti zpetne vazbe, tak se orientuje jinam.
Tak zrovna v odolnosti proti vazbě padesátosmu málo co překonává i teď.
Kupříkladu na ní zpívá na koncertech Bárta a nějak jsem si nevšim, že by tomu vokálu něco výrazně chybělo oproti studiovejm nahrávkám (mám ho naposlouchanýho velmi dobře)...
Podmínka ovšem je aby ten mikrofon hrál přes aspoň trochu slušnej aparát, když to bude hrát přes uhuhlaný srágory může mít navejškovanější mikrofon výhodu.
Šnůra 360° U2 je taky celá postavená na Shurech (včetně vokálů) - že by chlapci nevěděli že Shure už nedělá dobrý mikrofony :)
A to pomíjím takový mikrofony jako SM7
Tím neříkám, že jiný firmy nedělaj dobrý kousky, ale zatracovat šmahem celou firmu mi přijde dost mimo...

kexik

Příspěvek od kexik »

myslim ze fova mal hlavne na mysli zly pomer cena/vykon a to je u shure holt pravda. argumentovat U2 je konina, U2 nepotrebuje brat ohlad na pomer ceny k nicomu. navyse je to prestizna zalezitost a staci ze bono povie v nejakom interview ze spieva na betu a ma U2 vsetky mikrace na novu snuru zadarmo... detto pri Bartovi alebo hocakom mainstream podniku, tam 100eur hore dole nie je tema a tiez na to nik nekuka.
nik tu nepovedal ze shurky su zle.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak videl som priame porovnanie SM58 a RODE M1 .. M1 vyrazne zivsi zvuk .. Odolnost voci spatnej vazne vyrazne lepsia .. z tych dvoch by som si urcite vybral M1 ..

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Tak už je( Akg D5) vyzkoušený na zpěv. Jsem plně spokojený. Za ty peníze bych ho doporučil taky :wink: . Zní určitě líp jak Sennheiser E835 a Shure SM57. Tedy aspoň na můj hlas a podle mého sluchu :wink: .

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Dotaz ohledně Akg D5. Mám ho zapojený v mixu Xenyx 802( http://www.audiotek.cz/product-11254-behringer-xenyx802). Má slabší signál např. oproti Sennheiseru E835( gain je nastaven u obou na stejnou hodnotu). Zkoumal jsem specifikace obou mikrofonů a rozdílů jsem tam moc nenašel až na impedanci ( Akg D5 600ohm a Sennheiser E835 350ohm). Je zakopaný pes v té impedanci? Nebo ta není tak rozhodující a problém je spíš někde jinde :wink:.

kexik

Příspěvek od kexik »

e835 nepoznam ale oproti inym majkom ma D5 signal skor silnejsi praveze... nemas vadny kus? ta impedancia neznie pravdepodobne, 600ohm je standard. to by musel ten mixak mat extremne nizku vstupnu impedanciu, povedzme 300ohm, aby sa to tak chovalo. a tomu neverim...

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Ještě zkusím různě popřehazovat mikrofony. Možná by to mohlo být i vstupem. Mám trochu podezření také na mix. Protože když jsem nahrával a nebyl ten mikrofon zapojen přes pult ale přímo do zvukovky , tak byl signál ok. Ale to už také nějaký rok bude. No uvidím.

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Problém není v mikrofonu, ale v mixážním pultu. Přehodil jsem mikrofon do druhého mixáku a signál je silnější.

Deekay

Příspěvek od Deekay »

vpime ze uz s krizom po funuse ale niekto tu spominal D224

2 kusy D224C sa mi tu valaju a je to vcelku zaujimavy mikrofon. Nakolko ma 2 "snimace" separatne na vysky a basy, povedal by som ze ma asi naj krajsie vysky co som pocul na dynamike (taky dynamika / kondenzator hybrid) ale napriklad nezvlada moc velky tlak (aspon tie kusy, co mam). zvukovo sa mi to paci, ale zohnat ich dnes, neviem ci je to az taky bezny artikel.
keby si velmi chcel tak ti mozem na ne skusit nahrat spanielku, spev sa neodvazim :D
inak prijmam typy na ich vyuzitie, este som ich neskusal na nic seriozne prakticky, ale citim tam potencial :D

inak nad MD421 si nerozmyslal? (to len tak medzi recou :) )
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

kexik

Příspěvek od kexik »

mda421 na spev skor nie. samozrejme da sa, ale d5 je o dost lepsia v tomto smere. na husle to ale bude asi skor v prospech 421, neviem, husle som nikdy nenahraval

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Dík. Mně ta D5 celkem vyhovuje. Nepoužívám ji na nahrávání, ale live na zpěv a na jemné přizvučení houslí. Se zvukem jsem za těch 1900,- spokojený :wink:.

Odpovědět