impedance 200 ohm - da se to ?

Mikrofony a předzesilovače
d-pozz
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:03

impedance 200 ohm - da se to ?

Příspěvek od d-pozz » 19 úno 2008 21:46

Je i impedance 200 ohmů na studiovem kondenzatorovem mikrofonu pro home recording slysitelna ? v cem to poznam ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 úno 2008 21:53

co je to za otazku??? 200ohmov je normalna a bezna hodnota, ktora nema bez dalsich informacii a parametrov ziadnu vypovednu hodnotu

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 19 úno 2008 22:11

400 ohm je dvakrat lepsi ;-) , pak to hraje vic nahlas a navic se pres to da delat mastering !

... ale jinak jak rika Kexik.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Příspěvek od Drumer » 20 úno 2008 06:40

safa píše:400 ohm je dvakrat lepsi ;-) , pak to hraje vic nahlas a navic se pres to da delat mastering !
:D :D :D

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 úno 2008 10:16

safa: To jsi myslel ironicky...? :-) Já že na preampu MPA Gold mám i požnost dát 600 ohm a víc. Mikrofon je pak detailnější aniž by nějak agresivně stoupal Gain, ikdyž nějaké ty dB přibudou... Akorát prostě nevim, jestli ta funkce je k něčem užitečnému, pač nikde sem to na preampech moc nepozoroval...

d-pozz
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:03

Příspěvek od d-pozz » 20 úno 2008 15:20

to jako ze vice ohmu je lepsi ? ja myslel ze prave cim min tim lip

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 úno 2008 15:35

Tak rozsah tam je dokonce 150 - 3000 ohm.... No nazdar :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 úno 2008 15:59

hovno... kazdy predzosilovac sumi a existuje impedancia pripojena na vstup, kedy sumi najmenej. preto maju niektore lepsie preampy na vstupe regulovatelny prvok, ktorym sa impedancne prisposobia zdroju. dalsia moznost su viacere odbocky na vstupnom trafe, ktorym sa zasa dosiahne optimalne prisposobenie kablu (600ohmov vystupna impedancia na trafe, 600ohmov vstupna na preampe a mas prenos nezavisly od kabla). podstatna otazka re d-pozza a ESTE RAZ:
hovoris o impedancii mikrofonu, ci o nastaveni predzosilovaca?
v prvom pripade: je v zasade JEDNO, aku ma mikrofon vystupnu impedanciu, v rozsahu 100 -2000ohmov je to uplne fuk. drtiva vacsina solid state preampov nema na vstupe trafo a ma vstupnu impedanciu 10kOhm
v druhom pripade treba krutit a pocuvat a spravne nastavenie sa najde pomerne lahko

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 úno 2008 16:17

To je masakr...

d-pozz
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:03

Příspěvek od d-pozz » 20 úno 2008 16:56

jde mi o impedanci mikrofonu, konkretne tohoto http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -34321.php

d-pozz
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:03

Příspěvek od d-pozz » 20 úno 2008 16:59

protoze treba Behringer B-1 ma 50 ohm, tim mi docvaklo ze mene je lepe, coz teda jak rikate neni pravda, no a teda me zmatlo ze lepsi behringer C-3 ma VETSI impedanci nez horsi C-

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 úno 2008 17:15

to si mal napisat hned, neboli by sme sa bavili o blbostiach...
ano, ako pisem, je to jedno... B1 je slusny kondenzator so slusnou kapslou, kdezto C-1 je elektret s lacnou vlozkou a horsou elektronikou, ktora navyse relativne sumi. cele to ale nijak nesuvisi s tym, aku ma ten ktory impedanciu. rozdiely sposobuju ine faktory, konkretne celkova konstrukcia a s tym suvisiaca cena. v najnizsej cenovej je kvalita velmi umerna cene

d-pozz
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:03

Příspěvek od d-pozz » 20 úno 2008 17:16


Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 úno 2008 17:34

nemam ani sajnu... musis vyskusat, to plati o kazdom mikrofone a o lacnom dvojnasobne

d-pozz
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2008 23:03

Příspěvek od d-pozz » 20 úno 2008 17:43

uz jsem ho objednal, tak doufam ze bude na do domaci nahravani vyhovovat, zitra prijde, jen me zajmalo jestli neco vyctete z te impedance nebo jinych parametru podle kterych bych se mel ridit, treba i do budoucna

Odpovědět