MIC100 x MIC200

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

MIC100 x MIC200

Příspěvek od pateson » 27 led 2007 18:26

Dnes jsem měl narychlo možnost zapojit kytaru přes předzesilovač Behringer MIC100 do klávesového komba K900fx (používám jej doma kvůli kyt. syňtáku a taky proto, že nebrumí) a kromě toho, že jsem musel zcela minimalizovat zisk (aby se to nepřebuzovalo - možná jsem to měl dát do linkového, nikoliv mikrofonního vstupu na kombu) měl jsem na první poslech pocit, že se tím dalo získat velmi pěkný čistý zvuk el.kytary - jinak jsem zkoušel různé digitální multiefekty, ale tento zvuk mě docela oslovil.
Myslíte, že mohu od MIC200 očekávat to samé nebo lepší, jelikož je více přizpůsobený (podle popisu) použití s kytarou?
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 27 led 2007 19:02

Měl jsem MIC100 a max. spokojenost.
Novější MIC200 jsem nezkoušel, ale prý už to není ono.
(Už to není jako dřív. To když jsme byli mladí... :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 28 led 2007 08:38

Jestli 100 nebo 200, to nevím, ale každopádně výstup strkej do linkovýho vstupu. Já mám jen stovku a imho pro zesílení kytary (pro moje použití do zvukovky) funguje dobře.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 28 led 2007 12:43

Tudy píše:Měl jsem MIC100 a max. spokojenost.
Novější MIC200 jsem nezkoušel, ale prý už to není ono.
(Už to není jako dřív. To když jsme byli mladí... :) )

... yeap ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDD ... slovo "pry" mam vubec ze vsech slov nejradsi. V nastaveni na polohu NEUTRAL je elektricky MIC200 totez co MIC100... (co delaj ty dalsi nastaveni reknu ve stredu, ted tu nemam pri nedeli technika na konzultaci ;-)) )
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 28 led 2007 13:23

safa píše:
Tudy píše:Měl jsem MIC100 a max. spokojenost.
Novější MIC200 jsem nezkoušel, ale prý už to není ono.
(Už to není jako dřív. To když jsme byli mladí... :) )
... yeap ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDD ... slovo "pry" mam vubec ze vsech slov nejradsi...
No fšak proto jsem to tak napsal :) . Aby bylo jasno, že s tím nemám osobní zkušenost a ta informace je jen z doslechu.

Celkem by mě zajímalo, jak je u MIC200 řešen ten modeling. Měl jsem podezření, že je tam nějaký digit.obvod...

Jinak, MIC100 je vážně dobrý na nahrávání jak zpěvu, tak kytary.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 28 led 2007 14:01

Myslím, že jej vyzkouším, také nejsem nepropadám názoru, že starší věci musí být lepší.

To připojení do linkového vstupu mě napadlo, ale nestihl jsem to u MIC100 vyzkoušet

díky všem
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 led 2007 16:18

safa píše:
Tudy píše:Měl jsem MIC100 a max. spokojenost.
Novější MIC200 jsem nezkoušel, ale prý už to není ono.
(Už to není jako dřív. To když jsme byli mladí... :) )

... yeap ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDD ... slovo "pry" mam vubec ze vsech slov nejradsi. V nastaveni na polohu NEUTRAL je elektricky MIC200 totez co MIC100... (co delaj ty dalsi nastaveni reknu ve stredu, ted tu nemam pri nedeli technika na konzultaci ;-)) )
tie dalsie nastavenia robia nepouzitelny humus ;)
ako, pokial je moznost kupit mic100 lacnejsie, treba usetrit... normalne sa ale predavaju za tak podobnu cenu, ze je to vlastne jedno. "upgrade" na mic200 je nezmysel

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 28 led 2007 18:51

Mic100 mam a jsem celkem spokojeny, lampa za pakatel, jen kdyby nejak slo vypnout ty obvody pred a po co nejsou lampove.. no a mit ho ve stereu, sakra chtel bych druhy aby mohl poslouchat ve stereu pomoci dvou monobloku :)

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 29 led 2007 14:13

Ještě doplnění:

Chci-li zapojit řetězec: el.kytara, krabička (overdrive), preamp, kombo (klávesové, aby se někdo nedivil proč preamp) má být krabička za kytarou před MIC100(200), že?

V případě, že bych se rozhodl pro VTB-1, můžu použít Insert?
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 29 led 2007 14:19

pateson píše:Ještě doplnění:

Chci-li zapojit řetězec: el.kytara, krabička (overdrive), preamp, kombo má být krabička za kytarou před MIC100(200), že? ...
Jestli to nemá být nějaký experimentální projekt, tak budeš za overdrive především potřebovat dobrý speaker-simulator.
Preamp můžeš použít jak pro lepší vybuzení krabičky (v tom ale v ppřípadě zkreslení moc velký smysl nevidím), tak pro zušlechtění hotového zvuku.
MIC100 se líp ukáže u čistých zvuků. Měl jsem ho hned za kytarou a pak stereochorus a SUPER! :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 29 led 2007 14:30

to Tudy
tož to by mohlo funguovat, jak jsem napsal. OD má svůj speaker simulator a preamp bude zušlechťovat především čistý zvuk, případně zvuk OD. Tož musím to vyzkůšat
Ale jináč su Moravák

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 29 led 2007 14:36

Takhle, jestli se bavíme o KYTAROVÝM zvuku, tak bez kytarovýho komba jsme jenom na úrovni náhražek a simulací. Má-li elektrická kytara znít jako elektrická kytara, je potřeba udělat minimálně frekvenční úpravu buďto kytarovým aparátem nebo aspoň jeho simulací. To platí i pro čistej zvuk, akorát tam ten rozdíl není tak markantní. Ten pan MIC teď bude mít pouze funkci zesílení na linkovou úroveň a TROCHU rozsvícení zvuku (ale ne moc).
pates: pokud nechceš investovat do kytarovýho komba, tak budeš muset pořídit buď něco jako POD-VAMP atd. nebo aspoň takovej ten dibox se simulací bedny. Jinak se bude dít to, že zkreslení bude bzučet a čistej zvuk nebude slyšet v kapele.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 led 2007 14:41

vasek: ty nemas rad bzuceni? ,) Mimochodem, neslo by pro nejakej experimentalnejsi projekt bez ambici mit "spravnej" kytarovej zvuk misto simulatoru a realnyho kabinetu pouzit ekvalizer? Nemate nekdo nejakej obrazek s prubehem eq, simulujicim kytarovou reprobednu?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 29 led 2007 14:48

Zkus mrknout do pluginu izotope trash. Tam se řeší simulace bedny jen ekvalizační křivkou a můžeš si to tam zrovna prohlídnout. Správnej kytarovej apec tomu dává koule na vyšších středech (kytaristo, rozuměj výšky) a pak jde křivka pěkně dolů a odřezává bzučení. A dole se dějou různý věci imho podle velikosti repráku a vůbec aparátu. Jenže ono to není jen o ekvalizaci, proto je simulace repro-mikrofon tak těžko řešitelná... tam je problém amplitubů a spol., ne v simulaci zkreslení (až tak).

Cyril: ne, nemám rád bzučení :-) Nesnáším hmyz, respektive členovce všechny. Kdyby se mi v kombu usídlil pavouk, tak bych ho musel prodat :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 led 2007 14:52

cyril: stiahni si voxengo boogex... ten nic ine nerobi... ale neni to riesenie
dobry sw simulator bedne je prave jcm800 od simulanalogu...

Odpovědět