poridil jsem si na doma RME Fireface UC a DAV Bg1, s cimz jsem spokojen, nicmene me to privedlo k tomu, ze realne nejenze nevyuziju ani tech 8 analogovych vstupu, ale hlavne ke zjisteni, ze mi tu lezi ponekud vice mikrofonu nez zdravo...jelikoz ale mam na kazdy nejaky duvod, proc ho treba mit, zajimal by me nazor odborniku, potazmo pripadny navrh, co jineho poridit (napr. do sterea atp.) Vypisu mikrofony plus info a pak to eventuelne nejak rozvedu ohledne pouziti.
1xShure SM57
mikrofon, ktery me nikdy dvakrat moc nebral, nicmene je to takovy univerzal, ze si rikam, ze je proste dobre ho mit

1xShure SM58
vpodstate viz SM57 plus se dobre pouziva nazivo
1xNeumann CMV563 s M7 a M8S
ze svych mikrofonu ho mam nejradsi, celkem uvazuji o dalsim do sterea
1xNeumann M582 s M58
temer viz CMV, do sterea by se mi asi dalsi celkem hlavne kvuli rozmerum hodil
1xNeumann KMR81i
tak nejak temer nahodne koupeny mikrofon ke kamere, obcas vyuziju pri spolupraci s kameramanem...misty nicmene pochybuju, jestli to ma pro me vyznam...
1xSennheiser MD509
nastupce slavne MD409, ktera mi proste na snimani elektriky sedi
1xSennheiser MD407
viz MD509 s tim, ze nevim jestli je to mrizkou nebo tim, ze ma starsi kapsli jak MD509, mi pripada ze je jeste o kus uchu prijemnejsi a zvukem jakoby vic dopredu
1xSennheiser MDS1
stereo variace na MD409 (stejna kapsle), moc ho hlavne diky DIN koncovkam nepouzivam
1xSennheiser gooseneck variace na MD409 s podstavcem
zvukove viz predchozi, nicmene stejne jako MDS1 ma kulovou hlavu, takze je to o dost jinsi, nez u 407 a 509
1xSennheiser MD421
klasika, na kytaru opet prijemny
2xSennheiser MD431 (jeden je bezdratovy)
na zpev hlavne zive pro me velmi prijemny zvuk o notny kus dal nez Shury, pokud vim, tak soucasna KMS rada Neumannu v nekterych smerech na tuto serii navazuje...
1xAKG D204
tuzkova dynamika s vlastnostmi podobnymi kondiku, na spanelu pekne...
1xAKG D1200
dynamika vyssi serie, tady si nejsem jist uzitim
2xAKG D160
moc nepouzivam, na druhou stranu je to vpodstate jediny plnohodnotny stereo par co mam
1xAltec D80C
o tomhle mikrofonu vlastne temer nic nevim, ale je mi tak nejak sympaticky

1xAKG D12
na kopak radost

1xRonette R474
krystalovy mikrofon, sice bruci a chtel by trochu dat do kupy, nema vubec basy, ale ma zvlastni vysky, ktere je obcas zajimave nekam domichat...
no abych to shrnul, tocim si vicemene elektriku, spanelu a obcas nejake vystoupeni hlavne akustickych souboru...bez pozadavku na nejakou studiovou kvalitu...planuju casem si sem tam neco predtocit s kapelou, napr. nez pujdem do studia, tak komplet nahravku predtocit...
Jak je patrno, mikrofony jsou vlastne samy stary, mam tuze rad stary veci kolem muziky...takze je mi tak nejak dost lito vubec neco prodat

co bych casem rad, by byl dalsi neumann at uz m582 nebo cmv563 do sterea...na neumanny a stary nemecky vyrobky jsem zatizenej a neporizovat kazdou chvili nejaky kramy ke kytare nebo kytary, tak bych jich uz mel asi plnou skrin

s cim mam nicmene problem, je takovy jakoby boom efekt kdyz se snazim natocit spanelu s nylonkama, tak z vetsi dalky to samozrejme bere krasne kdyz se dostatecne vybudi ten vystup...i bez efektu, nicmene z blizka se to jakoby hlti, byt s tim neexperimentuju tak, abych neco poskodil...no a z cim vetsi blizkosti, tim je ten zvuk samozrejme vic vystupujici z nahravky v neposledni rade...
cili by me jeste zajimal tip, jestli nevite nekdo jaky je rozdil mezi m592 a M691 a popr jakou vlozku na M592 by bylo vhodne poridit, aby mela min basu a klidne i vic vysek...
a samozrejme budu rad za nazory ohledne tech mikrofonu, jejich zamenitelnosti a eventuelne nejakych vizi co by se s tim dalo delat...je to takova napolo mrnava sbirka a asi i proto je mi lito neco prodat...