Mikrofony od Oktavy a ADK

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět

<t>MK - 220 či 319</t>

MK220
0
Žádná hlasování
MK319
4
100%
 
Celkem hlasů: 4

Ali_B
Příspěvky: 5
Registrován: 02 led 2006 23:46

Mikrofony od Oktavy a ADK

Příspěvek od Ali_B » 06 lis 2006 02:27

opět jsem po dlouhém přemýšlení nic nevymyslel... oktava mk319 a mk220 * hmatatelný rozdíl je v tom že 220ka je o deset deka těžší. druhý rozdíl je v přepínači charakteristik, který 220ka má. Ale neni lepší koupit 319, a ušetřit hodiny a hodiny nekonečnýho experimentování?? :cry:
...............
ještě prosím o vysvětlení funkcí těchto (cardioid, hypercardioid, omni-directional) pojmů (jedná se o oktavy s malou membranou...), díky moc :idea:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 lis 2006 08:05

jedna sa o oktavy s velkou membranou.
ako to tu bolo x-krat napisane, prepinatelne patterny su poriesene tak, ze kapsula ma dve membrany, signal z ktorych sa scitava alebo odcitava. to nie je o hodinach experimentovania, su pomerne jasne pravidla, kedy sa pouziva gula a osmicka. je to o dalsich moznostiach pouzitia. hacik moze byt v tom, ze 220 a 319 mozu mat rozny zvuk a v tomto bude vacsina ucastnikov hlasovania hadat, aspon sa tu nik nepochvalil, ze ma 220.
takze vypovedna hodnota takeho hlasovania -> 0

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 06 lis 2006 09:31

... ja nevim ... jestli to chces na home recording tak si kup tu 319tku ... pochybuju ze bys doma vyuzil kouli nebo osmu.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 06 lis 2006 10:07

Taky jsem to resil, a rozhodl clanek kdesi na SOS, tam bylo podobnym neznalcum, jako mne, jasne vysvetleno, ze prepinatelna charakteristika nedosahuje kvalit singl reseni... Navic na doma u kompu stejne nemam sanci smysluplne jinou vyuzit. Tudiz jsem od koketovani s 220 upustil, a az to bude na poradu dne, tak jdu do tradicni 319

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 06 lis 2006 11:25

¨to je troch sporny, dneska maji lepsi tube kondenzatory na napajeci prepinac s 9 polohama od osmy po kouli..a z vlastni zkusenosti muzu rict ze nejlip na zpevy v dobre mistnosti zni poloha mezi kardiodou a kouli...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 06 lis 2006 11:35

2carloff: ale to bude zrejme zalezitost vyssich cenovych relaci, ne? navic jak sam pises v "dobre mistnosti", coz ja treba doma se budu rozhodne snazit, aby tam ma mistnost pokud mozno nebyla :-) A to nemluvim o tom, ze nemam uplne dokonale odhlucnenej komp, takze kardioda mi pripada nejvhodnejsi tak jako tak...

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 06 lis 2006 11:40

no treba i v naprosto suche mistnosti je to lepsi takhle, ma to lepsi proximity efekt ..ale je pravda ze jsem to jen videl na tube mikrofonech ..ne na fet..a mpokud to budes delat u kompu tak jasne kardioda nejlepe superkardioda je nejlepsi reseni
Naposledy upravil(a) carloff dne 06 lis 2006 12:05, celkem upraveno 1 x.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 06 lis 2006 11:57

ty poce sou fakt peklo, musim ten vlastni umlatit kladivem nebo mu postavit psi boudu... mimo mistnost ho bouhuzel nedam ;\

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 06 lis 2006 12:06

mne udelal ivo peknej paravanovej vocal B
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 06 lis 2006 12:15

Tak jeste pro uplnost, kdyby to tu nekdo cet a zajimalo ho to, tak tady jsem znovu nasel ten clanek na Sound On Sound: http://www.soundonsound.com/sos/Jul03/a ... rstmic.asp

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 lis 2006 12:53


Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 06 lis 2006 13:23

Uvědomuji si, že odbočuji od tématu, ale nedá mi to... a nechci zakládat zbytečně téma nové... Chtěl bych koupit nový mikrofon a nevim, zda-li Oktava MK-319, Studio Projects C1 nebo zatím mého favorita sE 2200a?
Každá dobrá rada je tedy vítaná :-).
Naposledy upravil(a) delay dne 06 lis 2006 13:25, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 06 lis 2006 13:24

a nechcete zkusit misto techhle mikrofonu ADK hamburg? myslim ze budete vsichni prekvapeni..
http://www.studioreviews.com/vienna-hamburg.htm
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 lis 2006 16:06

Hmm, to vypada dobre. Mas praktickou zkusenost? Porovnaval jsi s necim?

Pisi tam zajimavou vec - ze jestli SP C1 je spise vokalni mikrofon a uz ne prilis instrumentalni, tak ty ADK by mely jit pouzit na oboji.

ja uz mam doma Oktavu, ale pro Delaye by to mohla byt zajimava informace.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 06 lis 2006 16:18

mam jejich nejvyssi model ADK CE
http://www.atlasproaudio.com/adk.html
uplne dole, kamarad ma viennu a je z ni nadseny ..jinak hamburg i vienna stoji okolo 300,-$
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Odpovědět