Komprese by tam byla, protože by tam byl čipset shodný s MD.
Ale je teda vidět, že podobný zařízení na trhu chybí (respektive cena těch existujících je otřesná). Asi to nakonec dopadne tak, že do mobilu strčím zvukovku přes SDIO nebo USB host a chytrý software to nahraje tak jak chci a do čeho chci. Na PDA už to funguje..
nove nahravadlo od sony
Ještě poznámka, mass storage Hi-Md umí, běžný medium formátuje na nějakých (teď nechci kecat ale od oka 250 mega) a komu to nestačí jsou k mání gigový. Kvalita převodníků, co říct , nejsem génius ale nic ve zvuku nepostrádám a nic mi tam nepřebejvá. Mikrofonní vstup je skutečně tak trošku diktafon i když celkem úspěšně jsem na to nahrál něco živýho hraní, (hlavně dechy) . Jo a mikrofon, to je další věc, nemám žádnej, tedy jsem si spíchnul "téčko" z kousku bužírky, dvou elektretovejch vložek a malýho stereojacka. Od tý doby to nějak tahám všude sebou, jak tu někdo naznačil jako diktafon. Prostě ten přístrojek používám a používám, neřeším jestli má pozlacený konektory a převodníky od BB, to mě netrápí a hlavně ani tolik nezajímá. Dělá to přesně to co chci aby to dělalo a v tom případě nemůžu jinak než to chválit. Ta 910ka stojí dnes nějakých 5-6 kKč a za tuhle cenu myslím stojí. PCM umí konečně taky, pokud ho někdo od podobného přístrojku vyžaduje, je tam.
No jasně, ale já očekávám cenu pod úrovní toho HiMD, protože se ušetří poměrně drahá potenciálně porouchatelná mechanika. Případně +- stejnou za předpokladu vylepšené vstupní části.
BTW, to mass storage je opravdu standardní mass storage (tj. když to připojím k libovolnému OS nebo zařízení podporujícím mass storage, uvidím to jako disk s daty a nahranými tracky, které pak můžu libovolně kopírovat) nebo je to nějakej proprietární bazmek, ke kterému potřebuju extra software?
BTW, to mass storage je opravdu standardní mass storage (tj. když to připojím k libovolnému OS nebo zařízení podporujícím mass storage, uvidím to jako disk s daty a nahranými tracky, které pak můžu libovolně kopírovat) nebo je to nějakej proprietární bazmek, ke kterému potřebuju extra software?
Tak tenhle soňáček je hodně zajímavej, takový "ALL IN ONE",
ale využití je jednoúčelové či máloúčelové. Zařízení do tašky (ty kovový ochranný oblouky před vložkama jsou na tohle super, pro zvuk už míň).
Osobně bych ho viděl jako zajímavej diktafon pro novináře, případně jako výukovou pomůcku pro hru na nějakej nástroj (poslechnout - zkritizovat - smazat), rozhodně bych nesrovnával s jinými přístroji, který potřebujou k sobě "něco" (např mikrofon
)připojit.
S cenou se u Sony vskutku sekli.
ale využití je jednoúčelové či máloúčelové. Zařízení do tašky (ty kovový ochranný oblouky před vložkama jsou na tohle super, pro zvuk už míň).
Osobně bych ho viděl jako zajímavej diktafon pro novináře, případně jako výukovou pomůcku pro hru na nějakej nástroj (poslechnout - zkritizovat - smazat), rozhodně bych nesrovnával s jinými přístroji, který potřebujou k sobě "něco" (např mikrofon

S cenou se u Sony vskutku sekli.
Novy Edirol
Tak to vypada, ze se cekani vyplatilo Sony je drahy, M-audio pry nemaka uplne tak jak by melo a R-1 od Edirolu melo houby vydrz na baterky... Ted prichazi Edirol s nasledovnikem R-09: http://www.edirol.net/products/en/R-09/index.html Design peknej, funkce budou asi taky dostatecny, takze uz jen vedet, kolik za to budou chtit... ale mel by pry byt levnejsi nez R1, takze super
cena edirolu r-09
Aha, tak jsem ten Edirol R-09 nasel na jednom nemeckym obchodu : http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt ... s_id=16035 Je tam vyfocenej ze vsech stran a navic je tam cena. Vypada to, ze by mel jit koupit za +- 13 000,- Kc Tak pokud nebude trpet zadnymi neduhy, tak se o tom uvazovat myslim da...