Ribbony se na nahrávání vokálů používají poměrně často (např. AEA R84 nebo 440 atd.). Jsou vítanou alternativou kondenzátorových mikrofonů a na určité příliš výrazné hlasy jsou často ideální volbu s velmi dobrými výsledky ... někteří dokonce hlásí že to jsou nejlépe nahrané vokály jaké se jim kdy podařily.
Test ribbonů na vokály např. tady http://www.soundonsound.com/sos/dec07/a ... icspt2.htm
Nové ribbony Rode NTR (a skvělý promo klip)
Re: Nové ribbony Rode NTR (a skvělý promo klip)
Tak jsem napsal do Rode pěkný mail s tím, že jejich mikrofony jsou tady velmi populární a sám jsem zkoušel jejich nové ribbony, že budeme zanedlouho poblíž, tak jestli by bylo možné je navštívit, podívat se, že by to bylo skvělé, že by mě to zajímalo a určitě i spoustu lidí tady, jak se to vyrábí, jak to tam vypadá a tak .. můžu o tom napsat článek atd.
a napsali: "Unfortunately we are unable to accommodate public visitors to our factory for OH&S reasons"
Ale hned měli zájem o ty moje fotky výše, že by je prý rádi publikovali na sociálních sítích
Tak jim napíšu že je "impossible to publish my photos for OH&S reasons" 
Tak co už ... Třeba do Schoepsů (Quested, Amphion, Sandhill, Forssell, PSI atd atd.) není vůbec žádný problém se podívat a jsou rádi.
OH = overhead ? a S ?
a napsali: "Unfortunately we are unable to accommodate public visitors to our factory for OH&S reasons"
Ale hned měli zájem o ty moje fotky výše, že by je prý rádi publikovali na sociálních sítích

Tak co už ... Třeba do Schoepsů (Quested, Amphion, Sandhill, Forssell, PSI atd atd.) není vůbec žádný problém se podívat a jsou rádi.
OH = overhead ? a S ?

Occupational Health & Safety... asi něco jako naše BOZP.
Tak nakonec zase ted napsali že jo a že by byli velmi rádi, kdybychom je navštívili
Takže když přežijeme pětidenní cestu přes pouště centrální Austrálie, tak bych mohl v pátek podat report z Rode factory