připojení mikrofonu

Mikrofony a předzesilovače
post108
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2009 13:06

připojení mikrofonu

Příspěvek od post108 » 23 srp 2009 13:24

Ahoj, rozhodl jsem se načítat pro nevidomé přátele knihy a tak jsem si pořídil usb zvukovku Alesis i02 (jinak mám zvukovku integrovanou na zákl. desce) a mikrofon Audio-technica AT2010. Připojil jsem ho přes canon port. Nainstaloval ovladače z přiloženého cd, dále pak program live lite alesis, i když jako naprostý laik ani nevím k čemu je. V něm jsem vložil klíč, který jsem nalezl v přiložené kartičce. Problém je ten, že počítač ten můj mikrofon vůbec nevidí, jako by nebyl připojen. Nevěděl by někdo, kde je chyba, nebo jsem neudělal ,co jsem udělat měl? Neumím anglicky, a jak jsem již napsal, jsem v tomto úplný neznalec. Ještě se mi povedla registrace čehosi, co se jmenuje Cubase LE4 :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od Pytkin » 23 srp 2009 13:27

no .. do toho cubase le4 mozes nahravat ten mikrofon . len je otazne ci to neni moc zlozity program na to .. ked si v tom neni doma , mozes sa stratit .. popozeraj tu dake free softy .. niekto ti tu urcite napise daky free soft , ktory bude pre teba jednoduchsi ..

co sa tyka mikrofonu .. on sa ti nikde neukaze .. proste v hudobnom softwari si vyberies zvukovku (tu aslesis IO2) a uz na nej bude priamo ten mikrofon na niektorom vstupe ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od kexik » 23 srp 2009 13:48

a zapni si phantomove napajanie na tom IO2, AT2010 ho potrebuje... co sa tyka jednoducheho free programku na nahravanie, skus audacity. tam mas skutocne len tlacitko play, record, stop, a mozes nelinearne strihat. to na zaciatok postaci...

post108
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2009 13:06

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od post108 » 23 srp 2009 14:01

No jo, ale např. v Audacity mám nastavený vstup přes Alesis, ale mikrofon vůbec nereaguje. Stejně tak i Skype mi hlásí nepřipojenej mikrofon. Myslel jsem jestli to není třeba tou integrovanou zvukovkou, nebo jestli ten mikrofon nemám někde vyplej softwarově, ale nevim kde.

post108
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2009 13:06

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od post108 » 23 srp 2009 14:04

Předpokládám že to phantomové napájení je to +48V, to zaplý mám.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od kexik » 23 srp 2009 16:29

ok, tak si na dobrej ceste, ale este musis ist do ovladania zvukovky (predpokladam ze mas v taskbare nejaku specialnu ikonku, alebo aspon obvykly reproduktorek, na ktory ked dvakrat kliknes, vyskoci ovladanie hlasitosti vsetkych vstupov/vystupov, a tam zvys hlasitost alebo odmutuj vstup... velmi obvykle byva po nainstalovani jeho hlasitost na nule

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od Pytkin » 23 srp 2009 17:55

skor by som videl problem , ze v programoch ide defaultne cez integrovanu zvukovku .. V audacity niekde v nataveniach bude nastavenie zvuku .. a tam si treba prepnut na alesis IO2

post108
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2009 13:06

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od post108 » 23 srp 2009 19:50

Tak už to mám! Tak děkuju za rady dobří lidé :D

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od jazzym » 05 zář 2013 13:28

:D Aloha znova , využijem tuto temu ..
pokial použijem fantomový napájač trebars ten behringer PS 400 Micropower , tak to potom výstup z toho zasuniem znova do vstupu mixu mikrofonneho ? a budem gain použivať normalne ? alebo do linkoveho vstupu ? .. a budem mať volume ako gain ?

edit: ide mi aj o t či ten vystup z napajača je už nesymetrický ? teda sa mi nespustí zas +15V fantom v mixe :roll:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od pavlii » 05 zář 2013 13:59

Výstup z napáječe bude určitě symetrický; moc zařízení s nesymetrickými výstupy není - a v rámci mikrofonní techniky určite není nic takového. To jako na tom mixpultu se zapne Phantom pokaždé, když se do vstupu zasune symetrický XLR? No potěš koště totok.... 8)

P.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od jazzym » 05 zář 2013 14:15

Né? :D ja si tak predstavujem , ked pišu že na xenyx502 je phantom stale zapnuty , tak sa to napaja tak nejak podla toho či kolik 1 a 3 je spojený :roll: nie?
teda že je vtedy nesymetricky ako pri dynamickych mikrofonoch.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od pavlii » 05 zář 2013 14:42

Hele ty kecálisto - a to píšou kde? Dokumentace je v tomhle případě dost nejednoznačná: dke User Manual bych řekl, že 502 Phantom nemá (chybí spínač + LED indikace), ale dokument Tech Spec zase říká, že mikrofonní vstup Phantom má.

Nesymetrický při dynamických mikrofonoch...?? Svatá prostato.......

Kde se ale zapíná jsem nevyzjistil...

P.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od jazzym » 05 zář 2013 15:00

stare 502 ky phantom nemali , nové aký mám aj ja phantom majú ale nemaju tlačítko , proste je phantom stale zapnutý asi preto je iba +15V , preto potrebujem externy phantom napajač lebo mikrofon si žiada +48V.

ked máš tlačítko phantom , na mixpultoch ktore maju viac mikrofonnych vstupov a ty chceš použiť phantom trebars len na dva mikrofony a ostatne vstupy chceš využiť na dynamické mikrofony , tak mixpult vlastne použije phantom na tych vstupoch podla balanced a unbalanced (predpokladam symetricky a nesymetricky) zapojeneho mikrofonu . predpokladam že dynamicke mikrofony maju v tele spojene koliky 1 a 3 a tym sa stava aj z zo symetrického kábla nesymetrický a teda napäťie phantomove tadial neprudi . :roll: .. ved tlačitko phantom neni na každom vstupe zvlášť , je to len take združene zapnutie phantomu pre cely mix.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od pavlii » 05 zář 2013 15:06

Mno - raději nepředpokládej a připojením takto upraveného mikrofonu bys docela dost věcí zničil.

P.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: připojení mikrofonu

Příspěvek od jazzym » 05 zář 2013 18:11

8) odmeral som napäťie medzi prvym a tretim kolikom na oboch xenyxoch 302 aj 502 a naozaj tam je len +15V . konkretne 15,29V :D a teda phantom je stale zapnuty .
ta moja pôvodna otazka bola , že či pri použiťí toho externého phantomového napájača behringer ps400 mikropower..teda jeho výstup mám zapojiť na mikrofonny vstup .

Odpovědět