jammix píše: ↑20 črc 2024 23:04
Nechcel by som nechať tú prvotnú otázku ako to zapojiť odfláknutú.
Aj keď si kupodivu rýchla, za den stihnuť aj nahrať nove video s mikrofonom.
Zvukovku jsem si koupila tuhle
https://www.alza.cz/m-audio-m-track-sol ... tm#reviews
No, chtěla jsem to vyzkoušet, tak jsem pohla. Navíc nejdýl trvá napsat script a udělat video. Nahrávání 5 stránek textu mi trvá kolem hodiny a půl. Dcera mi do toho ještě zvracela, tak to trvalo o hodinu dýl, protože jsem furt odbíhala

bylo to trochu stresující.
Ten preamp určitě můžu zvážit až si na to youtube vydělá

za 2 týdne monetizace jsem si vydělala 1700 a vzhledem k tomu, že je státa nenažranej, jsem stále v mínusu
MDudas píše: ↑21 črc 2024 00:36
Ten hate... to neni hate, ale taka nejaka preventivna predpojatost, mozno alergia. Youtuberov je strasne mnozstvo... a vacsina z nich...

. Ak robis nieco zmysluplne (napr. historicke videa), tak Ti tu mnoho ludi velmi rado poradi.
Rode NT1 je uz celkom slusny miktofon. (manzel zjavne studovat internet).
Primerana zvukovka k nemu tak 100-200Eur. Viac netreba.
Ocenujem manzelov zmysel pre humor, ja by som manzelke ruzovy mikrofon... to by som nedal.
NT1 je klasika analog - t.j. zvuk sa meni na nizkonapatovy elektricky signal. Ten este potrebujes previezt na "cisla" a do pocitaca. Na to je zvukovka.
USB mikrofony maju prevodnik a "kompjutr" v sebe. Cez USB uz lezu len tie cisla. Je to pohodlnejsie, ale pri rovnakej cene je samozrejme kvalitnejsie to zariadenie, kde je menej suciastok.
Já o RODE mikrofonech doma mluvím už dlouho a ten růžovej byl o 1500 levnější než ten černej. Navíc bych možná nadávala, kdyby koupil obyč černej, když měl na výběr tolik barev

A i manžel má trochu výhrady k tomu, že jsem teď 31 letej youtuber

ale mam na to čas, do práce nechodím, jsem žena v domácnosti. Ale asi by mě zabil, kdybych dělala vlogy ze života nebo nějakej lifestyle.
A ten DaVinci Resolve... čase se k němu třeba dostanu. Editace zvuku v něm je něco speciálního

Všechny návody na youtube jsou totiž pro chlapskej hlas a když tam dám tu křivku, tak to na mym hlasu zní divně.
Mám vlastně štěstí, že moje věková skupina je z 40% 60+. Takže Canva na dělání videí vlastně stačí, nemají takové nároky. A i v ní se dá vykouzlit, určitě jsem se za ty 4 měsíce posunula. Na svoje první video nedokážu koukat

navíc je to nahraný na manželových sluchátkách z práce a zní to pekelně