Srovnani preampu GoldMike, MPX1 a SSL clone

Mikrofony a předzesilovače
fova

Příspěvek od fova »

Tudy píše:Když už jsme to nakousli, poprosil bych o názory na zvuk těch ukázek z pohledu akustiky v nahrávacím místě
Kdyz uz o tom pises, tak me prisla ta mistnost zvukove hodne vyvazena - zadne dunive basy a vsechny frekvence byly takove stridme. Ale mozna to delaly take ty Revealy :-)
Ale at se vyjadri i ostatni.

fova

Příspěvek od fova »

Jeste nekdo se vyjadri k tem nahravkam?
Kermitak?

Resim, jestli jit do toho SSL klonu ;-)

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Ok tak som si konecne nasiel chvilku...

Na jednej strane suhlasim, ze rozdiely su najma v charaktere oboch mikrofonov. Avsak Fova asi ta sklamem, ale urcite zastrenejsi mi pride Titan nez tebou deklarovany ADK! ADK ma jasny a citatelny zvuk, Titan ma v sebe taku "sudovost", znie to hrozne uznavam, ale nemyslim to len ako negativum, je to taka svojim sposobom zaujimava prichut, ktora moze byt vyuzitelna pri spevoch, na hovorene slovo asi moc nie...

V preampoch to pocujem tiez trochu inak, vobec zly mi v kombinacii s ADK nepride to MPX, Goldmike tiez v pohode aj ked mierne "vyplestenejsi"...

A SSL...? Hm mam u seba SSL XLogic Alpha VHD Pre... co je fajn kusok, ale nejak extra detailny preamp to podla mna nie je, na to som ho vsak nekupoval, zaujimalo ma ci mi tie nahravky cez SSL budu moj preamp pripominat... a asi skor nie :) VHD je model urceny skor pre nastroje, kde je mozne vyuzit ono Various Harmonic Drive. Tudyho SSL zas hra proti nemu "poslusne".

... ale su to vsetko len dojmy a zavery su relativne, teda de facto ziadne

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

To SSLko je moc pekny, plny, detailni, idealne s tim ADKckem, Titan mi prijde takovej vyzehlenej, nebo jak to napsat, plochej.

fova

Příspěvek od fova »

Diky, panove.
Teda Pikey, ty to mas vse uplne opacne nez ja :-)

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Fova, ku mne by si si svoju hudbu zmixovat asi nedal, ze? :D
Ale prisaham, ze to nerobim schvalne.

fova

Příspěvek od fova »

Ja myslim, ze bychom si to museli poslechnout spolu v jedne mistnosti a vzajemne konzultovat svoje postrehy. Verim, ze na zaver uz by nase reakce nevypadaly tak protichudne, jak pusobi ted.

Slova jsou nekdy hrozne zavadejici a druha strana je muze chapat jinak nez to myslime.

Take je mozne, ze kazdeho z nas zajima ve zvuku neco jineho.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

PiKey píše:...zaujimalo ma ci mi tie nahravky cez SSL budu moj preamp pripominat... a asi skor nie :) VHD je model urceny skor pre nastroje, kde je mozne vyuzit ono Various Harmonic Drive. Tudyho SSL zas hra proti nemu "poslusne".
No proč ne? SSL je "jen" firma a ten preamp, co mám, je klon preampu z mixu řady 9000, takže se dá počítat, že bude znít jinak, než jiný produkt od téže značky. Jen bych očekával, že to bude na podobné úrovni :)
Kermitak píše:To SSLko je moc pekny, plny, detailni, idealne s tim ADKckem, Titan mi prijde takovej vyzehlenej, nebo jak to napsat, plochej.
Tak mám zase o čem snít: ADK CE :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

fova

Příspěvek od fova »

Cena noveho ADK v USA je 30 000Kc + clo a postovne, pouzity pres e-bay by mel jit sehnat mozna i za 15 000Kc. Problem je v tom, ze jich moc neni a lidi se jich moc nezbavuji :-). Kdyz jsem patral po nejakych nazorech na nej, tak jsem nenasel na webu jedine krive slovo, ale jen sama pozitiva, jestli si dobre vzpominam.

ADK byla donedavna docela neznama znacka a vice se podle me zacali prosazovat az s nastupem spotrebitelskych modelu Hamburg a Vienna.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

fova píše:
ADK byla donedavna docela neznama znacka a vice se podle me zacali prosazovat az s nastupem spotrebitelskych modelu Hamburg a Vienna.
... a u nás nástupem Mr. Carloffa, který tu měl nejdříve A48 a pak CE (obojí předal dále) :)

fova

Příspěvek od fova »

Tady na foru ho ma i Venti a 120BPM.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Nesrovnávali jste někdo SSL klon s DAV?

fova

Příspěvek od fova »

Tak tohle mi ted v tydnu dorazi:

Obrázek

Tudy mi postavil na zakazku klon preampu SSL9000. Proti prvnimu kusu, ktery Tudy postavil pro sebe, ma tenhle urcita drobna vylepseni.
Pokud bude hrat minimalne tak dobre, jako ten prvni kus, tak se stane mym hlavnim vokalnim preampem a Goldmike si necham uz jen na nastroje.

Diky moc Tudy!

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Finální fotka se zapojenou regulací zisku, phantomem a symetrickým výstupem:
Obrázek
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

fova

Příspěvek od fova »

Tudy mi poslal nahravku mluveneho slova (WAV), kterou nahraval pres tenhle novy kus a pres mikrak Oktava MK105. Zni to velmi dobre - mohutne spodky, jasne ciste vysky s hodne detailu.

Az mi preamp dorazi, opet ho vyzkousim proti Goldmajku.

Pokud nekdo hleda vynikajici vokalni preamp a pritom na nej nema moc penez, tak toto je urcite jedna z cest, kudy se dat. Myslim si, ze tenhle klon je schopen konkurovat preampum Great River ME-1NV nebo API 512C a pritom pri stavbe svepomoci jsou naklady na material kolem 5000Kc.
Ta cena plati pro jednokanalovy (monofonni) preamp!

Tady je tema, popisujici, jak Tudy stavel svuj prvni kus:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=6306&start=0

a tady jsou nejaka technicka data od Keitha Andrewse, ktery je autorem tohoto klonu:

http://www.beatbazar.com/guests/ssltech/9k/index.htm

Odpovědět