Dnes jsem provedl test SSL proti Goldmajku ve sve akusticky upravene mistnosti.
Nejprve jsem neco zazpival do vokalniho mikrofonu ADK CE, pripojeneho do Goldmajka a nahral jsem to. Pak jsem ADK CE odpojil od Goldmajku, zapojil do SSL, pokusil se zazpivat to same a zase jsem to nahral.
Vysledne nahravky jsou zde:
http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/fova/
(uzivatel i heslo ezone)
Soubory "Zpev ADK CE Goldmike.wav" a "Zpev ADK CE SSL.wav"
Jsou ulozene v 96kHz a 24 bitech, takze jeden ma kolem 17MB - kez mi odpusti majitele slabsiho internetoveho pripojeni

Pro srovnavaci poslech jsem chtel poskytnout plnohodnotny material.
Kdyz jsem pak nahravky poslouchal, zacal jsem mit podezreni, ze test neni objektivni. Prestoze jsem se snazil zazpivat to same, nahravka pres Goldmajk mela vice basu a ja jsem nevedel, zda to zpusobil preamp nebo jen muj odlisny zpusob interpretace.
Dal jsem tedy na stojan stereo par nastrojovych tuzek SE3 a jednu jsem zapojil do SSL a druhou do Goldmajku. Pak jsem do leve stopy nahraval signal z SSL a do prave signal z Goldmajku.
Je jasne, ze SE3 jsou nastrojove tuzky, takze na mluvene slovo jdou s primhourenim oka pouzit, zpev s nimi zni otresne. Ma to prilis mnoho jedovatych sykavek. Pokuste se nad to povznest a pod zvukem SE3 zkuste vysledovat charakter obou preampu.
Nahravky jsou opet zde:
http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/fova/
Soubory "Rec SE3 Goldmike.wav", "Rec SE3 SSL.wav", "Zpev SE3 Goldmike.wav" a "Zpev SE3 SSL.wav",
Pri poslechu jsem zjistil, ze zvukove jsou oba predzesilovace dost odlisne.
Goldmike ma skutecne vice basu, rekl bych, ze az moc. Zato stredy jsou mene vyrazne a clovek se musi pri zpevu vice namahat, aby to znelo mocne. Vysky jsou zase az moc zvyraznene a dokazi byt neprijemne sykave.
Celkove ma Goldmike na vokaly zastrenejsi a mene vyrazny zvuk. Je to vyhodne v tom, ze je prijemny na poslech, ale hure se to prosadi v mixu.
SSL ma vice otevrenejsi a mocnejsi zvuk nez Goldmike a zda se mi, ze snima vice detailu. Na rozdil od Goldmajku neduni na basech, basy jsou rovnejsi. Vysky jsou stejne jako u Goldmajku pomerne zvyraznene a tak sykavky dokazi byt i zde obcas neprijemne.
Prestoze se mi vice na vokaly libi SSL, zda se mi, ze vysky jsou nejak degradovane, jakoby byly prohnane pres kompresor. Poslechnete si to nekdo take a dejte mi vedet, jestli to tam slysite.
Pro ty, co stahuji ihned - Dejte mi par minut, nez na to FTP nahraju vsechny soubory. Celkem je to 105MB