swissonic mp101: dalsi lampovy preamp pre zaciatocnikov
takze krabicka dnes dorazila, zbezne otvorenie potvrdilo, co som si myslel, a sice ze je to zapojene prakticky rovnako ako mic100, preamp z ne5532 (mic) a TL072 (inst), vystupny symetricky budic z dvoch jrc4558 (au!). pomerne pekne zapojeny zdroj, phantom je stabilizovany lm317, co v ulim nie je.
osadene klasickymi suciastkami na kvalitnom (vf sklolaminat) jednostrannom plosaku, takze ide pekne vymenit vsetky aktivne suciastky za lepsie, jediny smd operak je na VU metri
takze kto hodlate kupit mic100 aby ste ho nejak vylepsovali, toto je lepsi variant. co sa tyka zvuku, vyrobim dake ukazky ale uz teraz je dost jasne ze nic moc:
1. vstupna impedancia je 510 ohmov, to je malo na paskovy mikrofon, navyse to nie je optimum pre 5532 co sa tyka sumu
2. divne sykavky, za to moze najskor lampa, ktoa je extremne podzhavena a samozrejme je tam viac na skodu nez na uzitok
3. stredy su pomerne tlste, ale spinave podobne ako pri mic100
4. oproti strednej triede vyssi sum (uz aj preamp v malom mixe yamaha je tichsi asi o 5dB)
napriek tomu myslim ze za tieto peniaze pekne urobeny vyrobok. este snad porovnanie s art MP, toto je urcite lepsie, v arte je pouzity TL074, co je este viac sumu
osadene klasickymi suciastkami na kvalitnom (vf sklolaminat) jednostrannom plosaku, takze ide pekne vymenit vsetky aktivne suciastky za lepsie, jediny smd operak je na VU metri
takze kto hodlate kupit mic100 aby ste ho nejak vylepsovali, toto je lepsi variant. co sa tyka zvuku, vyrobim dake ukazky ale uz teraz je dost jasne ze nic moc:
1. vstupna impedancia je 510 ohmov, to je malo na paskovy mikrofon, navyse to nie je optimum pre 5532 co sa tyka sumu
2. divne sykavky, za to moze najskor lampa, ktoa je extremne podzhavena a samozrejme je tam viac na skodu nez na uzitok
3. stredy su pomerne tlste, ale spinave podobne ako pri mic100
4. oproti strednej triede vyssi sum (uz aj preamp v malom mixe yamaha je tichsi asi o 5dB)
napriek tomu myslim ze za tieto peniaze pekne urobeny vyrobok. este snad porovnanie s art MP, toto je urcite lepsie, v arte je pouzity TL074, co je este viac sumu
Re: swissonic mp101: dalsi lampovy preamp pre zaciatocnikov
nema hi-z. vstup "instrument" ma vstupny odpor 47kOhm. a je ktovie preco tiez symetrickyWohma píše:Co je teda potom Instrument Input? Ja myslel, ze to znamena Hi-Z.kexik píše: nema hi-z vstup pre gitaru
Ja bych spis problem videl v tom, ze ta firma nema poradny stranky, to neni moc duveryhodne.