Ano. Ale ukazuje se, že tento způsob zavěšení na gumičkách má svými "mikrovibracemi" určitý ľehounce rozostřující, "zabahňující" vliv na zvuk. Z tohoto pohledu se před nějakou dobou objevily dost revoluční a jedinečné držáky mikrofonů Enhanced Audio M600, které tyto aspekty eliminují a zlepšují zvuk každého mikrofonu (a začali je používat a velmi chválit světoví top inženýři). Byl jsem v tomto hodně skeptický, ale musel jsem nakonec po pravdě přiznat , že s držákem M600 daný mikrofon zní opravdu o poznání lépe (čistěji, detailněji) než s běžným gumičkovým držákem, a že tedy všichni ti ostatní nekecali ... Už mám 3
Nechápu to ani já, ale je to prostě fakt ... Můžu to opakovaným srovnáváním jen potvrdit ... Podívej kolik stojí držák na U87
Ano, dotekové šrouby jsou plastové, přizpůsobující svou pozici a uhel tělu mikrofonu. Nefunguje to jako "shockmount". Vzhledem k tomu že u nahrávání nedupu ani neskáču, nevadí mi to ... Pokud by vadilo, stačí dát pod stojan gumovou podložku
a nieco na baze magnetov neexistuje? ze by ten mikrofon "levitoval" by bol vo vzduchu... jedine ze by potom to magneticke pole malo dajaky vpliv na snimanie zvuku... ale to skor mam na mysli male magnetky ktore by udrzovali odstup.. to by sa teoreticky dalo vyrobit aj v domacich podmienkach.. ale to len tak nahlas rozmyslam...
EXCOM píše:a nieco na baze magnetov neexistuje? ze by ten mikrofon "levitoval" by bol vo vzduchu... jedine ze by potom to magneticke pole malo dajaky vpliv na snimanie zvuku... ale to skor mam na mysli male magnetky ktore by udrzovali odstup.. to by sa teoreticky dalo vyrobit aj v domacich podmienkach.. ale to len tak nahlas rozmyslam...
A dovedeš si představit drobný výpadek takového jinak spolehlivého magnetického pole ?
ivo : mal som na mysli pasivne magnety nie elektromagnet, proste klasicke magnetky ktore natocis proti sebe a udrzuju odstup.. predstav si ze ich mas takto v kuzely nalepene a mikrofon ma tiez kuzel na ktorom su nalepene dalsie magnety a ten len ako zmrzlinovy kornutok poloziz do kuzeloveho drziaka ktory je odpudzovany magnetami...
ale hovorim ze to len nahlas premyslam, ked ste mi vysvetlili na co sluzi ten pavuk.. tym vlastne ak dobre chapem najlepsie riesenie by bolo ak by mikrofon bol v podstate "vo vzduchu" a nebol na nicom pripevneny, ano? tak by sa dosiahli najlepsie vysledky ...
excom: vymyslel si chujovinu, telo ziadneho mikrofonu nie je z feromagnetickeho materialu, takze NEMOZE drzat v lufte magnetmi. dovod je prosty: ocelova kastla by znizovala sytenie vystupneho trafa, ktore tam vacsinou je. vacsinou je material hlinik, mosadz alebo rozne zliatiny na baze zinku. ostatne tie gumky funguju dobre
ivo: nevidim vyhodu hentoho superdrziaka oproti beznej gumenej papuci za 50 korun... ze pavuk v kombinacii s lahkym mikrofonom dobre nefunguje, si viem dobre predstavit, ak ti nejaky basovy signal rozkmita mikrofon v zavese na jeho rezonancnej, mas po funuse. pavuk funguje dobre len z polkilovym mackom, ked je vlastna rezonancna hlboko pod 20Hz
kexik píše:
ivo: nevidim vyhodu hentoho superdrziaka oproti beznej gumenej papuci za 50 korun... ze pavuk v kombinacii s lahkym mikrofonom dobre nefunguje, si viem dobre predstavit, ak ti nejaky basovy signal rozkmita mikrofon v zavese na jeho rezonancnej, mas po funuse. pavuk funguje dobre len z polkilovym mackom, ked je vlastna rezonancna hlboko pod 20Hz
Používám je se Schoepsy a přímé porovnání mezi těmito držáky a originál Schoeps jsem dělal mohokrát - rozdíl (zvukový) veliký. Kromě toho tyto držáky jsou samy o sobě mechanicky perfektní a robustní, dobře ovladatelné.
Do chvíle dokud si je nevyzkoušíš, jsou podobné abstraktní úvahy bezpředmětné. Jak říkali už klasikové marxismu-leninismu: potvrzením teorie je praxe
kexik : jak chujovinu, ja tu nehovorim o tele mikrofonu ale o nasadke na mikrofon ktora je diskretna prave s magnetmi na podstavci ked ten mikrofon v tej nasadke vlozis do stojana...
kexik píše:
Používám je se Schoepsy a přímé porovnání mezi těmito držáky a originál Schoeps jsem dělal mohokrát - rozdíl (zvukový) veliký. Kromě toho tyto držáky jsou samy o sobě mechanicky perfektní a robustní, dobře ovladatelné.
Do chvíle dokud si je nevyzkoušíš, jsou podobné abstraktní úvahy bezpředmětné. Jak říkali už klasikové marxismu-leninismu: potvrzením teorie je praxe :wink:
ale nie su prave original schoeps drziaky s pruznym zavesom?
Zdravím
Krásné držáky
Pletu se a nebo vlastně po utažení NEJSOU odpružené, takže celá letitá filosofie pavouků je v řiti? A mohu tedy dát mikrofon do obyčejného držáku od sm57my, případně gaffou přilepit rovnou ke stojanu?