Safa.
V patek jsem si pujcil od Safy na vyzkouseni lampovy mikrofon sE Z5600A MKII.
Je to inovovana verze predchoziho modelu Z5600 a u Audiopro se prodava za 17 100Kc.

Postavil jsem ho v testu proti lampovemu ADK CE, ktery se diky priznivemu kurzu dollaru da v USA koupit uz za 28 800Kc. Z pohledu ceny je ADK mikrofon o tridu lepsi, ale byl jsem zvedavy, jestli je to tak i zvukove.
Oba mikrofony jsou urceny prednostne na nahravani vokalu.

Nejprve k vnejsimu provedeni SE-cka:
Mikrofon a prislusenstvi jsou ulozene v obrovskem hlinikovem kufru a vlastni mikrofon je navic jeste v drevene krabicce.
Pavouk, ktery je soucasti baleni, ma spicate rohy, ktere zrejme maji chranit mikrofon pred poskozenim narazem.
Napajeci zdroj je vyroben z libiveho hlinikoveho sasi, ktere ma na boku chladici zebrovani.
Propojovaci kabel mezi mikrofonem a zdrojem je velmi tlusty s prevlecnymi maticemi na koncich, ktere maji chranit konektory pri zakopnuti o kabel.
Celkove je to vse provedeno velmi robustne, libive a kvalitne.
Mikrofony jsem umistil na stojan vedle sebe tak, aby kapsle byly ve stejne vysce. Pak jsem je mirne natocil kapslemi smerem ke zpevakovi a doprostred mezi ne jsem umistil pop filter:
Za mikrofony byl jeden tlusty nahravaci paravan a za zpevakem byl druhy. Z obou boku byly umistene velke molitanove desky s pyramidkami. Prestoze je mistnost zatim akusticky neupravena, timto jsem vytvoril slusnou vocal booth.
Nasledne jsem vystupy z napajecich zdroju obou mikrofonu zapojil do Goldmajku tak, ze do leveho kanalu sel ADK CE a do praveho Z5600.
Po pulhodinovem zahrati vsech lamp jsem zacal zpivat a povidat do pop filtru a nahraval jsem to do dvou stop v Sonaru. Nastroje jsem nenahraval, protoze, jak jsem napsal vyse, jde predevsim o vokalni mikrofony.
Nahravky jsou ke stazeni zde a ja se komentare zatim zdrzim
http://www.home.karneval.cz/0406520701/ ... Z5600A.mp3
http://www.home.karneval.cz/0406520701/1%20ADK%20CE.mp3
Zajimaly by me vase pripominky ke zvuku.
Takove to huceni na pozadi je pocitac. Musim s nim neco udelat.