Prosim, pomozte mi pri vybere mikrofonu na moj hlas a styl hudby.
Doteraz som spokojne pouzival Rode NT 1A, ale v poslednom case som chcel skusit nieco ine minimalne koli novej inspiracii. To som nevedel, aku kulehu som si na seba nasil...
Ked som porovnaval Roda so Studio Project SP 1, tak vysledky testov boli velmi zavisle od toho, ako som to zaspieval (kedze nie som spevak, mam nevyrovnane vykony).
Z 10-tich stop (5xRode,5xSP) to bolo zhruba fifty fifty. Preto som sa rozhodol otestovat vsetky naraz v jednej variante.
Zial SP kamos predal a tak som si zapozical legendarnu Oktavu 319. V studiu este chalani mali lampovu Oktavu 2500 (nova ~24000.-Sk)
[ze vraj Oktava 105 ma tu istu membranu, ibaze je be z lampy

Zaujimal ma aj dynamicky, ci nepojdem do SM58-ky.
Testovacia zostava vyzerala nasledovne:

Vsetky mikrofony smerovali do jedneho bodu (usta) cez popfilter, vsetky potaky na mixe boli rovnako na FLAT.Vsade sa aplikoval cutoff(50Hz) cez Mackie Analog 24.8 MIXPULT.
HD recorder bol Alesis HD24. Jednotlive stopy som hlasitostne vyrovnal a zmiesal univerzalne, dostali tie iste nastavenia kompresoru, deessera, Reverbu a cut off 100Hz.
Potom cela skladba presla cez multipasmovy kompressor (velmi hrubo takto nejako nahravam pesnicky).
Prosim, nadneste sa nad to, ze je to naspievane nepresne, s chybami etc...ani v studiu nebolo vela casu a skuste si odmysliet odrazy hlasu od susediacich mikrofonov...
Hlavnym cielom nie je test, ktory mikrofon znie najlepsie ked ho pocuvate osamote, ale skor ako pasuje do mixu a stylu pesnicky.
Tu su linky na vysledne ukazky:
www.jaja.sk/dano/Track03_m.wav
www.jaja.sk/dano/Track04_m.wav
www.jaja.sk/dano/Track09_m.wav
www.jaja.sk/dano/Track10_m.wav
(ak chce niekto bez mixu...
www.jaja.sk/dano/Track03.wav
www.jaja.sk/dano/Track04.wav
www.jaja.sk/dano/Track09.wav
www.jaja.sk/dano/Track10.wav
)
Kluc prezradim az v stredu, nech vas to moc neoplyvnuje