Včera som robil poriadok v starých krabiciach a vypadol odtiaľ aj jeden Takstar SM 1B. Uvažujem nad opätovným zaradením do arzenálu, ale možno by niekto vedel poradiť s nejakým tuningom formou výmeny komponentov. Prikladám aspoň orientačné foto. Inak podotýkam, že aj v pôvodnom stave vykazoval prekvapivo dobré výsledky na spev aj nástroje. Naposledy som ho použil asi pred dvanástimi rokmi, ale zahodiť ho mi príde ľúto...
Tipy na tuning mikrofónu
Tipy na tuning mikrofónu
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Re: Tipy na tuning mikrofónu
z meho pohledu "netunerskeho", ale spis restauratorskeho bych zvazoval pouze vymenu elektrolytickych kondenzatoru.
To je zaujímavé vedieť, že tu je reštaurátor mikrofónov. Pár adeptov by som mal. Napríklad AKG C 61.
to nejsem, jsem jen byvaly stoural, kterej si soukrome par veci zrenovoval - vetsinou prave vymenou choulostivejch soucastek. nic specialniho 
daleko vetsi kapacita je tu marylin. mrkni napr. sem: mikrofony/cinska-u87ai-t26963.html

daleko vetsi kapacita je tu marylin. mrkni napr. sem: mikrofony/cinska-u87ai-t26963.html
Na tuning by bolo treba prekresliť schemu osobným očumovaním mikrofonu a podla toho sa rozhodnuť čo tomu chceš spraviť , takto z obrazku to nepochopí s istotou ani genius.
Ale vyzerá to že sú tam všetko kvalitné súčiastky možno by bola aj škoda sa v tom vrtať ak znie vyvažene.
Ale vyzerá to že sú tam všetko kvalitné súčiastky možno by bola aj škoda sa v tom vrtať ak znie vyvažene.
Mám tu kúsok odo mňa tunera hifi elektroniky. Ten mi včera povedal, že by s tým nerobil nič...Že sú tam slušné komponenty. Tak možno to nechám tak. Ale možno práve tie moje AKG C61 by nejakú tú starostlivosť potrebovali.
ja moc neviem čo vlastne robí transformátor v kondezátorovom mikrofone ale možno ak sa podiela na zvuku tak by ten sa mohol vymeniť za nejaký kvalitnejší značkový , henten môže byť len nejaký základný 10 eurový
Aha už viem čo robí transformator , nedavalo mi to zmysel lebo transformator by normalne neprenášal phantom ale phantom napajanie obchádza k membrane cez rezistory a dodatočné vyhladzovacie kondenzátory , takže ak by si chcel mať minimálne placebo pocit tak môžeš vymeniť transformator za nejaký 100+ eurový