Tipy na tuning mikrofónu

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Cundo
Profesionál

Tipy na tuning mikrofónu

Příspěvek od Cundo »

Včera som robil poriadok v starých krabiciach a vypadol odtiaľ aj jeden Takstar SM 1B. Uvažujem nad opätovným zaradením do arzenálu, ale možno by niekto vedel poradiť s nejakým tuningom formou výmeny komponentov. Prikladám aspoň orientačné foto. Inak podotýkam, že aj v pôvodnom stave vykazoval prekvapivo dobré výsledky na spev aj nástroje. Naposledy som ho použil asi pred dvanástimi rokmi, ale zahodiť ho mi príde ľúto...
B76A0FB8-3C68-46A7-BE3C-8EE3DBED8237.jpeg
D47BCD38-BB98-4F97-8EBA-2B577C9FCD57.jpeg
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

biscuit

Re: Tipy na tuning mikrofónu

Příspěvek od biscuit »

z meho pohledu "netunerskeho", ale spis restauratorskeho bych zvazoval pouze vymenu elektrolytickych kondenzatoru.

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

To je zaujímavé vedieť, že tu je reštaurátor mikrofónov. Pár adeptov by som mal. Napríklad AKG C 61.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

to nejsem, jsem jen byvaly stoural, kterej si soukrome par veci zrenovoval - vetsinou prave vymenou choulostivejch soucastek. nic specialniho ;-)
daleko vetsi kapacita je tu marylin. mrkni napr. sem: mikrofony/cinska-u87ai-t26963.html

jammix

Příspěvek od jammix »

Na tuning by bolo treba prekresliť schemu osobným očumovaním mikrofonu a podla toho sa rozhodnuť čo tomu chceš spraviť , takto z obrazku to nepochopí s istotou ani genius.
Ale vyzerá to že sú tam všetko kvalitné súčiastky možno by bola aj škoda sa v tom vrtať ak znie vyvažene.

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Mám tu kúsok odo mňa tunera hifi elektroniky. Ten mi včera povedal, že by s tým nerobil nič...Že sú tam slušné komponenty. Tak možno to nechám tak. Ale možno práve tie moje AKG C61 by nejakú tú starostlivosť potrebovali.

jammix

Příspěvek od jammix »

ja moc neviem čo vlastne robí transformátor v kondezátorovom mikrofone ale možno ak sa podiela na zvuku tak by ten sa mohol vymeniť za nejaký kvalitnejší značkový , henten môže byť len nejaký základný 10 eurový

jammix

Příspěvek od jammix »

Aha už viem čo robí transformator , nedavalo mi to zmysel lebo transformator by normalne neprenášal phantom ale phantom napajanie obchádza k membrane cez rezistory a dodatočné vyhladzovacie kondenzátory , takže ak by si chcel mať minimálne placebo pocit tak môžeš vymeniť transformator za nejaký 100+ eurový :wink:

Odpovědět