Vokalny test lampovych mic. HAT800, TBone SCT800, Oktava 250

Mikrofony a předzesilovače

<t>Ktory sa mi hodi</t>

Anketa končí za 09 čer 2008 13:32

track01.wav
0
Žádná hlasování
track02.wav
1
100%
track03.wav
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 1

dk

Vokalny test lampovych mic. HAT800, TBone SCT800, Oktava 250

Příspěvek od dk »

HAT 800 - cena 5000-8000.- Sk. Ala CAD TRION 8000, 3 charakteristiky. Poznate...
TBone SCT 800 - cena 222Euro, akoze FEILO 5500 akoze SE 5500... Su z neho hotovy za tu cenu... http://www.dancetech.com/aa_dt_new/hard ... 750&lang=0
Oktava 2500 - cena ~17000.-Sk.

Kto je zvedavy, nech si vypocuje ukazky. Skuste nehodnotit spev, techniku, timing etc...(nebolo vela casu)
Vsetky mikrofony smerovali do jedneho bodu (usta) cez popfilter, vsetky potaky na mixe boli rovnako na FLAT...Spieval som asi z 15-20 cm dialky(co najblizsie). HD recorder bol Alesis HD24.

Kluc (ktory subor=ktory mikrak) prezradim az v stredu, nech vas to moc neoplyvnuje. Velmi mi pomoze aj to, ze preco sa Vam ta ktora stopa paci, nepaci. Takze ktory?
Oktava 2500 bola zapozicana, jeden z HAT alebo TBONE pojde o dooom daal.

HAPPY listening...
Dano

Subory, platnost 7 dni...
http://download.yousendit.com/2E19D8CA662B3BC6
http://download.yousendit.com/24F8CCC3789B29EA
http://download.yousendit.com/E9A9FB2955BDF89B

Obrazok z testu
http://download.yousendit.com/19AD7A906FCE5000

[img]file:E: est_lampUpraveneImaage.jpg[/img]

matucha

Příspěvek od matucha »

Tak jednicka ma obracenou fazi a je o .5dB potisejc a trojka je o decibel hlasitejsi... jentak pro poradek, doporucuju predposelchem tyhle veci opravit, protoze ten decibel se dost projevi.

Pridou mi dost podobny, dvojka je otevrenejsi a trojka ma osklivy sykavky... zasadni rozdily v tele nevnimam, je otazka co bude lip snaset EQ a co lip fungovat v mixu, asi bych vyradil akorat tu 3 a mezi 1 a 2 by rozhodla cena.

Ten vykon je fakt silenej, ty ukazky by mely bejt aspon trochu poslouchatelny, to uz raci nahraj nejaky mluveny slovo nez takovyhle zpivani.

dk

Příspěvek od dk »

Vykon...ja viem, ani som to nechcel sem dat, ale zopar ludi bolo zvedavych a nemam moznost to zopakovat... SORRY!!!

V kazdom pripade dakujem za postrehy!!! Tvoje profesionalne ucho & gear pocuje daleko viac rozdielov ako moje... (napr. tie sykavky...)

matucha

Příspěvek od matucha »

ty sykavky tam nejsou vsude, jen v urcitejch castech... to je totiz vec, ktera pri zpevu neni tak prominentni jako u reci (zvlast ty nasi cesky), kde se ukaze, jestli to mikrak zvlada nebo ne.

dk

Příspěvek od dk »

V tomto teste mi ide aj o to, ktory mikrak mi zostane (TBone alebo HAT - druhy predam) a ci je rozdiel od drahsej oktavy 2500 priepastny alebo ani nie... Mozno sa pohybujem vo sfere, kde uz treba prihliadat ani nie na cenu mikraku, ale na to ci mi pasuje alebo nie. Mikrak budem pouzivat iba ja.

Po teste http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... highlight=
som predal svoj NT-1a, nekupil oktavu 319 a vydrazil TBone, ktory mi sluzil ako prostrednik na cakatela - HAT800. Teraz neviem, ci som na konci, alebo este mam pokukat po dalsich drahsich mikrakoch (AKG 214, AudioTechnika 4047...)

@matucha: Poradil si velmi konkretne a konstruktivne! THANKS! Idem si na vokaly dat nejaky ten EQ, ze ako sa to sprava v mixe...

kexik

Příspěvek od kexik »

dvojka je otvorena, ide do fejsu a celkovo lepsie ako 1,3. mne ale 3 nevychadza o tolko horsie ako 1, tie horsie sykavky mozu byt sposobene kadecim, cinany su v tomto dost nevyspytatelne (5 stupnov odchylka od osi a je to celkom fajn atd) a popravde zle sykavky maju vsetky tri a rozmyslam ci za to moze preamp, prevodnik alebo tvoja artikulacia

matucha

Příspěvek od matucha »

jo ta 2ka je nejprezentnejsi a pritom ty sykavky zvlada celkem dobre

mimochodem nepride mi, ze by ty ostatni mikraky (tj krome ty 3) mely nejakej problem se sykavkou ;-)

DK > ja myslim, ze ted spis nez do mikraku investuj do hlasu, dej si nejaky kurzy a cvic ;-), mikrak uz mas vpoho.

kexik

Příspěvek od kexik »

matucha: brr, hnusne su... ale chalan najskor neotvara usta poriadne

fova

Příspěvek od fova »

Prijde mi, ze vsechny ty mikraky hraji az moc podezrele podobne. Jako by nejake mizerne zarizeni v signalovem retezci zamazlo ty rozdily.
Pres co jsi to nahraval?
Jaky premp?
Jaka zvukovka?
Nebo AD konverzi provadel ten Alesis?

Jednicka - pod dekou, urcity problem se sykavkami, chybi detaily
Dvojka - otevrenejsi, vice detailu, problem se sykavkami
Trojka - nekde mezi jednickou a dvojkou

Co bych si vybral nevim. Uprimne receno se mi moc nelibi ani jedna nahravka, ale nezda se mi, ze by za to mohly ty mikraky.

matucha

Příspěvek od matucha »

kexik píše:matucha: brr, hnusne su... ale chalan najskor neotvara usta poriadne
Me nijak nebolej.

To ze je to ale placaty je druha vec... to beru jako standard tyhle urovne ;-), stejne jako nedostatek detailu.

Neodvazil sem si to poslechnout jinak nez potichu se priznam ;-)

Fova se pta dobre na ostatni clanky retezu, precejen ta oktava by mela hrat min placate nez tohle.

dk

Příspěvek od dk »

Dakujem za postrehy a vas cas!

Retazec: zahriete mikraky, klasicke kable, preampy z mixu Mackie Analog 24.8 - EQ FLAT, HD recorder bol Alesis HD24.
Doma som to este skonvertoval z 48\24 na 44\16 wavkaaa.

Viac ako na "spev" som daval pozor na OBJEKTIVITU TESTU, aby som stal co najblizsie k mikrakom (minuly test mi bolo vycitane, ze som bol daleko a rozdiely sa zmazaly...) a podla moznosti spieval do stredu trojuholnika s mikrakmi bez pohnutia. Mikraky boli nasmerovane na mna do jedneho bodu. Rozhodol som sa nerecitovat, ale zaspievat nejaku taku generalnu vzorku toho co robim, i za cenu ze sa Vam to nebude pacit...

Sykavky: vyskusal som Rode NT1a,SP C1, Oktavy, teraz aj HAT a TBone. Neviem co s tym mam urobit, mam extremne sykavky. Skusim ten uhol zmenit. Artikulacia - neviem, pomoze to? Tazko mi je sa kontrolovat pri kazdej sykavke, aby som ju tichsie zaspieval (otvaral usta poriadne???).

Na druhej strane mam farbu hlasu nudnu, monotonnu, "placatu" - tak preto som pozeral po nejakych otvorenejsich mikrakoch (nie napr. ADK hamburg, oktava 319. Ale zda sa mi, ze lampy este dodavaju basy navyse...

PS: uz ma tolko neondite za tie falosne tony... :-) Hudba (music,text,spev) je moje hobby, ale nie som spevak a netlacim to nikomu do hlavy. Ked zaspievam 1/2 dna to iste do 20 savli, uz sa da vybrat co-to...(kto nema v hlase, ma v savliach).

Ale neviem neviem, ci po dokonceni pesnicky sa odvazim fuknut temu: "jak se Vam libi DK - Pozeram ti do oci" :-)))

matucha

Příspěvek od matucha »

No ja sem si vcera este uvedomil, ze muj komentar o "mikrofonech tyhle cenovy" by se asi nemel vztahovat na tu oktavu, protoze za podobny penize mam KM76, tocim na ni spoustu veci a je to ine kafe. Ale zrejme nepude o ten mikrak samotnej.

dk

Příspěvek od dk »

No, ak mas stigro, pouzitu Oktavu 2500 uz vydrazis podstatne lacnejsie (~7000.- SK). V USA dost rozsireny.

Mozno sa mylim, v cenovej kategorii do 7000.-Sk (aj z druhej ruky) som testoval "najlepsie" lampove mikraky. Lampa preto, ze som sa domnieval, ze prida "harmonicke" skreslenie a trochu obohati vysledny nudny zvuk. Aspon s tymi sykavkami som sa dostal trochu dalej (oproti NT1A ci SP C1)

Mozno hodite dake dalsie alternativy mikrakov do tejto hladiny.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Je fakt hodně důležité si uvědomit (při podobných testech a úvahách), že mikrofon je jen jedním z faktorů, který se podílí na celkovém zvuku. Stejně důležitými prvky řetězce jsou preamp, AD převodník a místnost. I v tomto testu je slyšet, že různé mikrofony znějí dost podobně, protože daný preamp a převodník neumožnují, aby se zvuk zdroje a daného mikrofonu mohl lépe a do větších detailů projevit. Je pravděpodobné, že i kdyby se použil ještě lepší mikrofon, ani tehdy by rozdíl nemusel být nutně markantní ... Často, je-li k mání decentní mikrofon, vylepšit preamp a AD ... případně udělat nějakou drobnou akustickou úpravu v nahrávacím prostoru může pomoct více než zkusit jiný mikrofon

fova

Příspěvek od fova »

Souhlas s Ivem.
Me totiz prijde, za takhle podobne ty mikraky proste hrat nemohou.
Mozna to zmrsily ty preampy v mixu (i kdyz ten zas neni tak spatny - 3000 USD) nebo se neco stalo pri te konverzi do 16-bitu.

Ta Oktava by mela hrat jako vino.
Co se tyce TBone, tak jsem zatim neslysel jediny kondenzator od nich, ktery by hral slusne.
Na a HAT uz jsem tady z nekolika nahravek slysel (samotnemu se mi jeste nedostal do rukou, ale melo by to byt brzy) a prijde mi, ze stoji za to ho mit pro home recording.

Ale je to doporuceni ponekud naslepo.

Odpovědět