zase oktava mk319

Mikrofony a předzesilovače
Raziel

Příspěvek od Raziel »

Dobře, přečetl jsem si to, co doporučil parek. Vyvodil jsem z toho, že stejně chci kondenzátorový mikrofon, čili to, co jsem chtěl od začátku.

A tak tedy již konkrétněji bych prosím potřeboval odpovědět na nejdůležitější otázky. Na Oktavu 319 zatím kašlu, to už jsem se rozhodnul. Bude mi stačit nějaký ten Uli.
Avšak, jak už jsem psal výše, tak více, než ten C1, mě zaujal C-3 u kterého mě zaujala přepínatelnost směrových charakteristik. Tuším, že by pro mě mohla být vhodná buď všesměrová, nebo kardioidní.

Tak tedy ke konkrétním a nejspíše posledním otázkám Předem děkuji za vaší nezměrnou trpělivost:

1 - Je nějaký důvod, čím by mohl být C-3 horší, než C-1, nebo méně vhodný? Něco, co bych měl vědět, proč nekoupit C-3, který mě láká více.

2 - Půjde C-3 umístit podobně, jako na následujícím obrázku?

Obrázek

3 - A pokud takto půjde umístit a bude to vhodné pro nahrávání vokálů, tak se znovu prosím ptám: Jakého pavouka, tedy ten košík, ve kterém to stojí, mám koupit? Chtěl bych znát konkrétní model, do kterého C-3 bude pasovat.

Všechny tyto tři otázky jsou pro mě podstatné a bez toho nemůžu mít jasno. Zodpoví mi je někdo prosím?

syncro

Příspěvek od syncro »

Raziel:

Ad otázka 1 - pro nahrávání vokálů budeš zpočátku na 90% používat pouze kardioidní charakteristiku. Až začneš řešit otázku vhodnosti konkrétní charakteristiky, bude už tvůj Behringer v koši a ty budeš kupovat nějaký jiný vokální mikrofon.

Ad otázka 2 - asi půjde, ale vzhledem ke speciálnímu zaoblenému tvaru těla mikrofonu budeš muset najít vhodný univerzální pavouk, do kterého půjde upevnit. Ten může být ve finále dražší, než samotný mikrofon.

Ad otázka 3 - pokud nevyrábí Behringer pavouka přímo pro tento model, budeš muset hledat. Vzhledem k tomu neobvyklému tvaru odpadají klasické laciné pavouky s roztahovací objímkou. Takže buď nějaký s páskovým uchycením nebo hnízdo s přišroubováním dole (jako je na tvém obrázku).

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

zavisi aky je dole zavit .. take hiezdo na oktavu stoji ~ liter ..

Raziel

Příspěvek od Raziel »

to je škoda s tim hnízdem, že zrovna tenhle uli shit musí bejt tak netypickej :( asi to přesně stejně nenajdu, spíš se budu muset zeptat prodejce až při objednávání, nebo někoho, kdo to už zkoušel...
ale chtěl jsem to mít i s tim, jednak kvůli tomu, že to tlumí nárazy=méně ruchů a taky proto, že to vypadá dobře ;)

ale tak v nejhoršim to oželim, snad to nebude taková tragédie, to nemít...

docela se mi líbí tohle jako držák - že by ten majk visel seshora, to by snad vadit nemělo ne? ikdyž je to asi vhodné spíš do rádia...

Obrázek

nj, jenomže to stojí skoro 50 euro, což je víc, než ten C1...ale při takovéhle konstrukci se to dá docela čekat...

tak to asi vidim na normální stojan...nevim ještě jestli s ramenem nebo bez...ale štve mě to, toho pavouka jsem chtěl...

parek

Příspěvek od parek »

Raziel: jeste jsem nasel jeden vcelku dobrej clanek o mikrofonech vseobecne (btw je od safy), tak kdyby ses chtel jeste vzdelavat, muzes procist todle http://www.audiocity.cz/clanek.php?id=141

stojan by pro tebe byl idealni uplne obycejna sibenice, pavouk je dost uzitecna vec kvuli otresum a taky bys mozna nemel zapominat na pop filtr...
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Raziel

Příspěvek od Raziel »

parek: díky za odkaz, určitě na to mrku...popfiltr nebude problém, ten se připne na stojan, nebo kdybych nechtěl utrácet, tak se udělá z punčochy žejo...

jo, asi koupim nakonec šibenici, jsou docela levný...vim, že je pavouk supr proti otřesům...jenže co mám dělat, když ten uli je nestandartní a asi jentak do každého pasovat nebude - možná že vůbec do žádného...

je to docela blbý, protože už podle toho co jsem četl na tý wikipedii, tak jsou tyhle kondenzátory hodně citlivý, takže na tom bude určitě slyšet doslova každý zašustění - kámoš řikal, že je na tom slyšet i šustění dvou prstů o sebe, takže nechci slyšet, co by to nahrálo při mírném drknutí, rozechvění stojanu, atd. :(

fova

Příspěvek od fova »

rastis píše:Raziel - Behringer C1 + mic100 TI STACI NA COKOLVEK, co budes v najblizsej dobe nahravat. Myslim to uplne vazne, ver mi. Az dojdes do momentu, ze realne potrebujes lepsi mikrofon, C1 jednoducho hodis do kosa a kupis si lepsi mikrofon. Inak ides evidentne vyhadzovat peniaze pre POCIT potreby, nie naozajsnu potrebu - podla zjavnych nevedomosti a neznalosti zakladnych veci.
Nechci rozpoutat zadny flame, ale mam jiny nazor.

Jestli chce hudbu opravdu delat (to si musi srovnat v hlave sam), tak na co kupovat tyhle entry level produkty, u kterych, podle me, uz po pul roce zjisti, ze mu nestaci a bude je zase se ztratou prodavat.

Presne takhle jsem to delal ja, ze jsem se snazil hlavne usetrit a doted rozprodavam za mizive ceny vsechno to (pro me) nepouzitelne vybaveni. Samozrejme jsem na tom hodne prodelal.

Az kdyz jsem tohle pochopil, zacal jsem preferovat kvalitu, ktera samozrejme neco stoji. Tyhle nove veci uz si necham hodne dlouho.

Ja bych mu radsi doporucil tu Oktavu nebo to SE od Safy spolu s M-Audio DMP3. To uz je dost slusny setup. Z C1 a MIC100 zadny poradny zvuk nedostane.

rastis

Příspěvek od rastis »

fova - ani ja nechcem nic rozputat... ale neda mi spytat sa (z cistej zvedavosti) - ten setup co mas v popise je cisty konicek alebo Ti to uz zarobilo na seba ?

fova

Příspěvek od fova »

Zatim jen konicek (nevydelecne nahravky a vystoupeni). Ted bych poprve rad vydal CD komercne.

Proc se ptas?

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Raziel píše: 2 - Půjde C-3 umístit podobně, jako na následujícím obrázku?
Obrázek
... pujde, Reflexion filter je univerzalni a umisteni mikrofonu polohovatelne. Pokud ma mikrofon drzak s klasickym zavitem tak neni duvod proc by do Reflexion filteru nesel umistit.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Raziel

Příspěvek od Raziel »

safa: díky za odpověď...ale zrovna ten reflexion filter bych určitě kupoval až později...

spíš mi šlo hlavně jen o toho pavouka...když už jsi tady, nezkoušel jsi tedy ten C1/C3 do nějakého? prodáváte nějaký, do kterého to jde, o kterém víš na 100%, že to tam pasuje?

Odpovědět