Tak můj tuning (tudyng

) Ulipultu se přenesl přes první fázi.
Po poslechovém porovnání operáků v mém levném obyvákovém CD-přehrávači (ve kterém jsem místo původního 4580 dal patici a zkoušel přímo srovnávat s OP275 a OPA2604), jsem se rozhodl rovnou vyměnit všechny operáky v RX1602 za OP275.
Rozdíl těch dvou oproti původnímu 4580 je tak velký, že to ani nemělo smysl porovnávat v RX1602. (4580 má lehkou deku a chybí mu detaily - slívá se. Dál jsem to už nezkoumal)
OP275 jsem zvolil kvůli údajně vyrovnanějšímu zvuku (já už ten rozdíl oproti OPA2604 ale nepoznal) a lepší stabilitě.
Samotná výměna byla trošku náročná.
Na vstupní desce stačilo vytahat šváby odpájecí pinzetou, ale na přední desce byly operáky přilepeny a nezbývalo, než použít ostré štípačky, velmi opatrně odcvakat nožky a pak operák vykvedlat kleštěmi.
K pájení jsem použil cín určený pro SMD montáž a potom ještě zalil Fluxem a znovu propájel, aby cín pěkně zatekl. Nakonec ještě opláchl spejem na odstranění Fluxu. Z 20 cm to vypadá jak z fabriky

Zvuk je SKVĚLÝ!
V další fázi budu měnit vnitřní kabeláž za stíněnou zn. Gotham (jsem zvědavý, jestli zmizí přeslechy mezi sousedními kanály) a vyhážu jacky a udělám instalační kabeláž napevno.
Ještě zvažuji vyměnit elektrolyty 47uF v signálových cestách a přidat vstupní kondiky. Problém je, že místo těch elektrolytů by se tam vlezly max 1uF, nebo 2,2uF a to bych nejdřív musel vyzkoušet jen na jednom kanálu, jestli už to nebere basy..