Jaký mixák pro domácí studio - Phonic AM 240D a Tapco 220FX

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
de Vries
Příspěvky: 8
Registrován: 11 úno 2008 16:54

Příspěvek od de Vries » 18 úno 2008 08:36

Chova se ta Yamaha take zaroven jako DI box? V Uliho bednach mi bzuci a to aj pres to ze jsou zapojene do jedne zasuvky s PC.
Jinak ma nektery z techto MIXaku v teto kategorii 2 vystupy pro monitory? Nebo idealne 3, jeste na sluchatka.
Jinak diky za odopvedi.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 18 úno 2008 22:36

Jestli ti spis nebzuci ve zvukovce ;-) a UliBedny za to nemuzou.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

de Vries
Příspěvky: 8
Registrován: 11 úno 2008 16:54

Příspěvek od de Vries » 18 úno 2008 23:49

Samotné Uli bedny za to nemůžou, když to do nich jde signál z MP3 přehrávače, tak nebzučí. Ale zvukovka M-Audio Audiophile USB za to taky nemůže. Vziká tam zřejmě nějáký zpětný vazba přes nulák, ale ruku do ohně bych za to nedal. Samozřejmě je mám zapojený v jedný zásuvce s PC a nemám tam zapojenou tiskárnu nebo další jiný zařízení.
Myslel jsem, že by to dokázal galvanicky oddělit DI box a zajímalo mě jestli to je i vlastnost běžných mixážních pultů.

de Vries
Příspěvky: 8
Registrován: 11 úno 2008 16:54

Příspěvek od de Vries » 20 úno 2008 16:47

Tak jsem se rozhodl pro Soundcraft Compact 4.
Nemáte s tím někdo nějáky problematický zkušenosti.
Jako třeba že by se na něm po čase začali objevovat
mouchy (které né a né odletět... :o) )

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Příspěvek od mario.severin » 20 úno 2008 17:17

de Vries píše:Nemáte s tím někdo nějáky problematický zkušenosti?
Ne nemám, Soundcraft je naprosto super. Akorát tě může časem limitovat to, že má jedom dva stereo vstupy (dva navíc by mu prospěly - třeba bude časem nějaký Compact 6 :) ). Jinak je to strašně fajn mixík a určitě ti ho doporučuju... 8)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 úno 2008 17:20

je compact 10 :)

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Příspěvek od mario.severin » 20 úno 2008 18:25

Pytkin píše:je compact 10 :)
Jasně, ale ten už není tak "compactní" - oproti 4ke je to kráva :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 úno 2008 21:43

ani compact ani yamaha sa ako dibox nechovaju. oba maju aj vstupy aj vystupy galvanicky prepojene s dalsimi komponentami. yamaha navyse s extremne bordeloznymi zdrojmi signalu javi tendenciu pri vyssich gainoch a vytiahnutych vyskach nakmitavat. compact neviem, tak dokladne ho nepoznam

de Vries
Příspěvky: 8
Registrován: 11 úno 2008 16:54

Řešení brumu

Příspěvek od de Vries » 25 úno 2008 09:52

Již není třeba zbavovat se zemních smyček pomocí složitých řešení. Řešení bylo prosté a relativně levné. Brum nebo spíš takový jakýsi cvrkot v monitorech vyřešily STÍNĚNÝ KABEL!!! :D Takže v mém případě chytal signál vyzařovaný nějákou částí PC.
Kdyby měl někdo stejný problém s externí zvukovkou (já mám M-Audio Audiophille USB), která má nevyvážené výstupy, tak tohle si můžete zapsat do fronty řešení.
Kabel stál 99Kč, jen tak pro zajímavost a funguje stoprocentně.
Díky za rady

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 úno 2008 09:54

??? jak tieneny kabel... ved audio kable su automaticky tienene... myslis usb kabel?

de Vries
Příspěvky: 8
Registrován: 11 úno 2008 16:54

Příspěvek od de Vries » 25 úno 2008 16:45

Ten co jsem použil před tím nebyl stíněný.

2aoid
Příspěvky: 27
Registrován: 03 říj 2007 13:47

Příspěvek od 2aoid » 03 dub 2008 15:58

zdravím
přemejšlim jestli mezi zvukovkou e-mu 1616m a monitorama tapco s8 nemám použít ještě nějaký mix pro jejich ovládání hlasitosti .. protože u týhle karty je to řešený pouze softvérově..mix bych stoprocentě využil..ale nevim jestli to není hloupost a nesnížil bych tim mixem kvalitu odposlechu..může se prosim k tomu někdo vyjádřit? díky

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 03 dub 2008 16:21

..ale nevim jestli to není hloupost a nesnížil bych tim mixem kvalitu odposlechu..může se prosim k tomu někdo vyjádřit? díky
Pred chvilou sa to tu riesilo...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 dub 2008 16:34

Profil píše:Len som zistil, ze BM5A nemaju vzadu regulatory hlasitosti, da sa to poriesit nejakym slusnym pasivnym regulatorom hlasitosti ?

poobzeram sa po tych pasivnych kontroleroch...nemaju nejaky velky vplyv na kvalitu zvuku ? ci by som nic nepokazil, keby som vystup zo zvukovky prehnal cez kvalitny mix ?
fova píše:Mix ma hodne obvodu, ktere mohou mit negativni vliv na kvalitu zvuku.

Nano Patch mam doma a nezaregistroval jsem zadny rozdil, kdyz jsem ho mel zapojeny pred Adamy nebo tam vubec nebyl.

Obvykle pasivni controllery, pokud maji kvalitni konstrukci a solidni potenciometr, zvuk nedegraduji. U aktivnich uz nejake ovlivneni zvuku nastava.
kexik píše:pasivny kontroler nema vplyv na kvallitu zvuku skoro ziadny. mixpult je tiez riesenie, dobre je pouzit nie vstup na sabli ale nieco ako tape alebo aux in, aby signal nesiel cez kompletny preamp a eq. Pasivny regulator je ale imho ultimativnejsie riesenie.
Pytkin píše: mozes pouzit pasivne ovladace typu smpro audio - mpatch nano alebo mpatch2 ..

Dalej mozes pouzit nieso aktivne .. dost oblubeny je presonus central station (to je do racku) alebo teraz maju daky novsi ovladac na stol ..
Zvukove cistejsi reseni je pasivni externi volume controller jako je Nano Patch. Mix muzes pouzit, pokud nemas peneze nazbyt, ale je to zvukove horsi varianta.

Odpovědět