Jamaha 01v96 + RME HDSP 9652 - jak vyladit ADATy?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Jamaha 01v96 + RME HDSP 9652 - jak vyladit ADATy?

Příspěvek od Neural_I » 28 lis 2006 09:09

Mam otazku, asi bych na to prisel, mam jamahu od vcerejska a RME sem taky instaloval teprv vcera takze jeste nevim moc jak co funguje, ale zeptam se, treba mi nekdo z vas usetri par hodin badani.

Muj momentalni problem je, ze se mi nepodarilo u RME dostat ADATy do cubase SX3, kdyz nastavim RME ASIO jako hlavni zvukovy zarizeni, mam v cubasi jenom HDSP stereo IN/OUT, coz funguje na ADATu1+2, jak jsem nahodou zjistil, ostatni ADATy ani SPDIF apod nefungujou, resp, nejdou v cubasi adresovat.
Mam predstavu, ze audio nahravky vyslu po ADATech z cubase do pultu pres RME, tj ocekaval bych, ze v cubasi uvidim u kazdy audio stopy nebo groupy moznost vyslat ji do ADAT1+2 / 3+4 atd ... az 23+24
jenze tohle tam nevidim

co delam blbe ?
nenastavuje se to nekde v tom RMEckovym softovym routeru ?
diky

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 28 lis 2006 09:41

A mas v Cubasi nastavene,ze mozes pouzivat vsetky adat vstupy/vystupy? Pod Devices - Setup device a VST connection.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 lis 2006 10:24

Neural: nemas v tom ovladacim panelu RME, kde se nastavujou latence a tak, zaskrtnuty S/PDIF (in nebo out) optical ?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 lis 2006 10:24

aha, to sem nezkoumal, nastavil sem HDSP ASIO a sel sem od toho, uz sem si dokonce stahnul manual takze nastuduju, mozna se ptam blbe, asi to bude prkotina, ale treba tenhle klubik pouziju jeste i na jiny souvisejici otazky

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 lis 2006 10:27

Blbe ctu :o) koukam ze Ti ADAT funguje, ale vidi jenom prvni dva kanaly. Tak v tom pripade co rika Kayko, je treba je povolit ve VST connections.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 28 lis 2006 10:49

Hele, to bude asi nastavenim RME a toho optickyho vystupu. Ja kdyz na Digi001 nastavim optiku na SPDIF tak mi taky Cubase pise ADAT1+2 ale to je proste jenom nazev. Kdyz to prepnu, tak mi rozepise 8 ADATu a jeste prihodi cinchovy SPDIF co tam mam.... Bych problem videl v nastaveni karty, ucite v nejakym tom total controlu, nebo jak to to RME ma to tam bude....

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 lis 2006 11:28

Aha, to je takovy pekne prehledny, kdyz to na S/PDIF pise ADAT :) Tak pokud je to tak, tak zrusit to optical u S/PDIF.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 lis 2006 15:51

tak uz sem pokrocil a umim nastavit vsechny ADATy v cubasi ve VST connections, diky.
ted mam jinej problem a to studiomanager a editor pod cubasi, jde mi ovladat ze soft editoru pult, ale ve studiomanazeru/editoru se zpetne nezohlednujou zmeny provedeny na HW. chapu to tak ze by to tak melo byt, aby se tyhle dve veci udrzovaly aktualni a nebylo nastaveny neco jinyho v softu a neco jinyho v hardweru, zatim to tak mam, musim vsechno ridit z compu jinak jak sahnu do HW tak to comp nezohlednuje.
jak na to ? na pultu mam nastaveny jak vysilani tak prijimani midi, v manazeru mam midi porty spravne, pult reaguje, kabely sem zkousel vymenit i prehodit na jinej port, zkousel sem vsechny midi porty i midi kanaly a nejde to, proste soft nemeni parametry podle zmen na HW.

jakoukoliv radu uvitam, diky

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 30 lis 2006 20:29

A proc to vlastne nejedes po USB?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 pro 2006 08:02

USB driver nainstaluju ale nevidim ho, je to dost divny a to sem zkousel po predeslych zkusenostech ruzny skatulata hejbejtese na USB portech, netusim, ale proste to USB MIDI nevidim, v systemu mi ukazuje ze je sice v poradku nainstalovany ale "zarizeni pravdepodobne nepracuje dobre" a v cubasi apod neni videt tim padem vubec.

na RME mi taky nejdou nainstalovat midi porty, taky divny, nevidim ani jeden a to ma RME 2xIO a instaloval sem nejaktualnejsi ovladace... asi sahnu po nakejch starsich, taky uz se mi stalo ze starsi ovladace fungovaly na zvukovce lip jak novy, vyzkousim jeste tohle a uvidim

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 01 pro 2006 08:47

doporučil bych ti napřed rozhýbat studiomager jako standalone aplikaci, doporučuju stáhnout nejnovější verze softu i ovladačů k yamaze, hlavně aby byly kompatibilní. Jednotlivé verze mezi sebou nejsou kompatibilní.
Zkus tady: http://www.yamahaproaudio.com/downloads ... index.html

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 pro 2006 08:52

jehlar: jojo diky, aktualni soft sem stahnul a uz od dnesniho rana po asi tretim cteni manualu objevil ze musim na pultu nekde nastavit zpusob komunikace (USB, MIDI) a to mam si nastaveny blbe, hledal sem to v nastaveni midi ale je to v nastaveni remote (tusim) tak to vecer projdu a zkusim, diky

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 pro 2006 08:55

jeste se k tomuhle pultu zeptam na jednu vec, jak to je se sidechainem na kompresoru ? jediny kde je key in sem nasel na gejtu v presetu ducking, to je ono ? asi jo zejo ? asi to proste vyzkousim, holt u tyhle masiny je potreba cist manual do zblbnuti 8) furt se objevujou novy a novy veci.. ale je to paradicka 8)
poradte nekdo nejaky zakladni nastaveni aby mi na base fungoval naklicovanej kopak tak jak ma a priviral mi pod sebou basu

diky

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 pro 2006 10:04

Neural_I píše:na RME mi taky nejdou nainstalovat midi porty, taky divny, nevidim ani jeden a to ma RME 2xIO a instaloval sem nejaktualnejsi ovladace... asi sahnu po nakejch starsich, taky uz se mi stalo ze starsi ovladace fungovaly na zvukovce lip jak novy, vyzkousim jeste tohle a uvidim
No, RME pomerne casto vydava novej firmware a drivery na nej pak vaze. Zkus preflashovat na nejnovejsi firmware.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 01 pro 2006 11:17

Neural_I: Me to normalne funguje pres USB ten Studiomanager... Proste Total recall.... USB portu od yamahay vidim 8... Prvni port mam na Naharavani a vysilani v abletonu druhej mam pouzitej pro studiomanager a vsechno to chodi naraz perfektne... doporucuju ti rozchodit ten USB port , protoze sem zjistil, ze ma presnejsi hodiny, jakmile jasem to jel normalne prez midi interface (motu), tak tam mi lehce plul midi clock (nedrzel presny bpm... + - 1 bmp,) a pak u delay efektu v yamaze mi lehce praskalo, jak midi clock nedrzel stejny tempo... S usb uplne vse v potradku...

Odpovědět