Malý mix - Spirit M8

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 17 říj 2005 11:43

aum generator: Onyx neznám, mluvil jsem o VLZ / VLZ Pro.

Saša

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 pro 2005 08:50

Ahoj... Mam Spirit m12... Jelikoz tento analogovej mix patri mezi levnejsi mix, tak by mne zajimalo jestli jeho digitalni vystup co ma muze mit horsi kvalitu . Neuzu si nejak pomoct, ale pripada mi, ze pez digitalni vystup ma nahravka horsi zvuk... Zalezi na kvalite digitalniho vystupu? Musi tam bejt nejaky processor, ktery zvuk zdigitalizuje?....

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 14 pro 2005 10:28

ekeaze: "Musi tam bejt nejaky processor, ktery zvuk zdigitalizuje?" Musí, je tam AD převodník a vzhledem k ceně mixu to samozřejmě není žádná špička. Nevím, co máš za kartu, ale jestli se ti víc líbí zvuk nahranej z analogovýho výstupu pultu do vstupu na kartě, tak to tak klidně používej. Já třeba ten digitální out na Spiritu nepoužívám vůbec 8-)

Saša

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 pro 2005 10:30

ekeaze: iste, AD prevodnik ;) (ak mas nejaku lepsiu zvukovku, je lahko mozne ze ma lepsie prevodniky nez ten mix, v AD chipoch su velke rozdiely v kvalite - ovela vacsie nez medzi DA chipmi)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 pro 2005 10:31

syncro je dnes rrrrychlej .)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 pro 2005 15:12

Dik moc ... Zvukovku mam ESI QuataFire 610...
Budu radsi pouzivat je ananalog ... Dik

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 pro 2005 15:19

Potreboval bych jeste poradit.... Jelikoz z mixu jde master signal do zesilovace a pak do monitoru a Spirit nema dalsi master vystup pro nahravani.... tak bych potreboval neco jako rozdvojku... Neco co by umelo master signal rozbocit do zeasilovace a do zvukovky ... Existuje nejaco takoveho, ale aby to nebralo na kvalite u signalu... Dik mocc

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 14 pro 2005 16:05

ekeaze: Kromě master výstupu (MixL, MixR na kanonech) je hned vedle ještě monitor výstup (Monitor L, Monitor R na jackách). Takže si monitory můžeš zapojit do monitor jacků a vlastní výstup pro nahrávání máš na kanonech mix výstupu. Takhle je to schválně vymyšlený...

Saša

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 14 pro 2005 18:55

Jezis... Syncro dik.... To sem teda peknej nouma, kdyz jsem to mel zapojeny uplne jink, nez jak to bylo vymysleny :oops:

Tet jsem jeste jednou poslochal ten rozdil mezi nahravkou z analog. vystupu a toho digital... No hruza ta nahrvka z toho digitalniho vystupu zni jak nejaka MP3... Nechapu proc tam ten digi. vystup davali.... Nejspis reklamni trik...

Jinak jsem s MIXEM naprosto spokojen. :) .. akorat by auxy 1 a 2 mohly byt prpinatelny mezi pre a post ...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 20 zář 2007 13:00

ad SPDIF:
ahoj, mám taky esi quatafire, a právě kvůli spdif na kartě uvažuju o koupi tady toho mixu...

je nějaká jiná varianta mixpultu s spdif out?
nebo se mám poohlížet po alesis, nebo yamaze s firewire propojem?

ekeaze: myslíš že za to může spdif out (resp A/D) na mixu, nebo spdif in na té kartě? :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 zář 2007 13:57

no ja bych na spdif na tom spiritu uplne radsi zapomel... urcite to bylo tim spdif na mixu... ale je fakt ze z jinou zvukovkou sem to tehda nezkousel...
radsi bych bral neco s firewire propojenim, jen nevim jestli ti tam pak pujde najednou zvukovka i to propojeni s s mixem prez FW... asi spis ze ten mix bude jako zvukovka....

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 20 zář 2007 14:34

jojo, yamaha n8 vypadá hodně fpoho http://www.thomann.de/gb/yamaha_n8.htm
za 23500 cirka na naši tvrdou měnu, což není moc, když si vezmu že - mám předzesilovače (kategorie minimálně soundcraft m8) plus zvukovku, kompresor a reverb na mixu, plus daw mix, plus ořezaný cubase4 v ceně

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 zář 2007 10:52

Mám Spirit M12 po ekeazem, a jediný co mi vyloženě vadí jsou AUX returny v provedení cinch. Ale zase je hezký, že jsou stereo... Ikdyž někdy mi právě to stereo hrozně vadí. Dá se říct, že jsem to ještě docela přesně nepochopil...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 zář 2007 11:02

delay: ja myslim ze to mono ani nejde ... jako de aux mono ven ale return musi byt stero... jedine nejak mono signal rozdelit na ty cinche leva prava...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 zář 2007 11:18

ekeaze píše:delay: ja myslim ze to mono ani nejde ... jako de aux mono ven ale return musi byt stero... jedine nejak mono signal rozdelit na ty cinche leva prava...
Já sem právě sehnal kabely mono jack - 2x cinch a funguje to, ale jak by jsi řešil situaci, kdy potřebuješ použít 2x AUX (jako L a P zvlášť - stereo) - s tím že u faderu máš pak úroveň auxu 1 pro L a aux 2 pro P kanál. Pro návrat pak máš 2x 2 cinche... A když vyhodíš jeden ze cinchů, tak se ti signál v panoramě přemístí pouze buď uplně nalevo, nebo napravo (podle toho kterej vyhodíš) a knob panorama s tím nic moc nenadělá.... Fakticky se to blbě vysvětluje, takže na nahrávání to takhle ani nepoužívám.

Odpovědět