mix pult

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: mix pult

Příspěvek od komasix » 02 říj 2009 12:47

Kermitak píše:
koma6 píše:compact právě už phono preamp má.
obcas neni spatny precist na co reaguju ;) psal jsem o tom tapcu, compact ho samozrejme ma
... však jsem tě taky necitoval :?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: mix pult

Příspěvek od Kermitak » 02 říj 2009 13:07

No tak ja myslel, ze je vsem jasny (a z diskuse to jasne plyne), ze compact ma preamp, takze potom nechapu, na co jsi reagoval. To je fuk, nechme to byt.

heligonka moja laska
Příspěvky: 38
Registrován: 13 říj 2008 19:51

Re: mix pult

Příspěvek od heligonka moja laska » 02 říj 2009 19:53

Kup si hociaky 3 vstupovy dj mix (numark,gemini,behringer...najlacnejsie varianty) Ale radsej uplne najlacnejsi by som nekupoval z dovodu rychleho opotrebovania atd.Ja mam osobne skusenosti so Stanton m304 a s Vestax vmc185xl a mozem len odporucit.(niesu drahe a su v pohode)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: mix pult

Příspěvek od kexik » 03 říj 2009 09:50

podla mna sa ani behringer rychlo neopotrebuje, ked sa tym fakt nebude robit djing. pouzival som na podobny ucel par rokov maly mixak od yamahy a na fadery som v praxi ani nesahol. ono hlavny problem behringrov nie je zly zvuk per se ale slaba zivotnost konektorov a ovladacich prvkov. a to prave nie je tuna tak horuce

heligonka moja laska
Příspěvky: 38
Registrován: 13 říj 2008 19:51

Re: mix pult

Příspěvek od heligonka moja laska » 03 říj 2009 10:31

No pokial to nechce pouzivat na mixovanie tak je to viacmenej jedno,lenze kamos mal behringer a asi po pol roku mu odisiel crossfader(strasne mu to sumelo).Vacsina dj mixpultov ma vymenitelne fadre lenze problem je v tom ze lacnejsie typy ich maju skor na okrasu,co znamena ze nahradny fader je niekedy velmi tazko zohnat.Ale pokial tie fadre nebude nejako extremne pouzivat tak by som to ani neriesil.

Dotaz
Příspěvky: 7
Registrován: 01 říj 2009 19:36

Re: mix pult

Příspěvek od Dotaz » 14 říj 2009 00:13

Tak mam doma nakonec YAMAHA MG102C, ale je tu další problem :D už si fakt připadam hodně trapně. Mam zvukovku Terratec phase 22, kam mam zapojit do mixu její 2 výstupy? At to zapojim kamkoliv, tak když bych chtěl například nahrávat microfon, tak se mi do toho míchá i podklad, který si u toho pustim :? Prosim o nějaký polopatický návod, nebo už se z toho zbláznim.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: mix pult

Příspěvek od Pytkin » 14 říj 2009 01:37

no 2 vystupy das kde chces .. podstatne je , co posielas do vstupov zvukovky .. zrejme cely mix .. potrebujes si solo vytiahnut ten MIC co ides nahravat .. bud pouzijes INSERTY ako direct outy , alebo mozno sa da pouzit niektory SEND ..

Dotaz
Příspěvky: 7
Registrován: 01 říj 2009 19:36

Re: mix pult

Příspěvek od Dotaz » 14 říj 2009 06:56

Pytkin píše:no 2 vystupy das kde chces .. podstatne je , co posielas do vstupov zvukovky .. zrejme cely mix .. potrebujes si solo vytiahnut ten MIC co ides nahravat .. bud pouzijes INSERTY ako direct outy , alebo mozno sa da pouzit niektory SEND ..
Máš pravdu, celý mix...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: mix pult

Příspěvek od kexik » 14 říj 2009 07:26

na 102c je najlepsie zapojit pc do tape in alebo do aux in. tam ide signal cez najmenej mrsidiela obvodov a zvuk na hlavnom vystup je najcistejsi. zvuk z mic preampov musis vytiahnut z inzertov na prvych dvoch vstupoch, ostatne vstupy inzerty nemaju. samozrejme ich monitoring potom prebieha cez zvukou kartu, cize monitorovaci signal prichadza spolu s podkladmi v tom istom stereo kabli z pc do tape in resp aux in. pomer medzi podkladmi a micom si nastavujes v pc

Dotaz
Příspěvky: 7
Registrován: 01 říj 2009 19:36

Re: mix pult

Příspěvek od Dotaz » 14 říj 2009 15:51

kexik píše:na 102c je najlepsie zapojit pc do tape in alebo do aux in. tam ide signal cez najmenej mrsidiela obvodov a zvuk na hlavnom vystup je najcistejsi. zvuk z mic preampov musis vytiahnut z inzertov na prvych dvoch vstupoch, ostatne vstupy inzerty nemaju. samozrejme ich monitoring potom prebieha cez zvukou kartu, cize monitorovaci signal prichadza spolu s podkladmi v tom istom stereo kabli z pc do tape in resp aux in. pomer medzi podkladmi a micom si nastavujes v pc
Tak že stačí když koupim jack/jack kabel, píchnu ho do insertu, co je pod mic vstupem a povedu ho do vstupu na kartě?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: mix pult

Příspěvek od kexik » 14 říj 2009 16:54

monofonny jack jack....
samozrejme potom pojde signal z patricneho preampu LEN do pc, nie do mixbusu. cize k ostatnym pc stopam ho primiesas v pc a spat na mix pojde v ramci pripojenia pc na ten aux vstup...

Odpovědět