mix yamaha

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
savaa
Příspěvky: 15
Registrován: 03 srp 2007 05:24

mix yamaha

Příspěvek od savaa » 01 srp 2012 14:11

zdravim, rad bych se zeptal na koupi spravneho mixu. mam m-audio firewire audiophile a rad bych dokoupil mix s kanonovymi vstupy pro phantomove napajeni (2 a vice). rad bych koupil mix yamaha, jen jsem se docela ztratil v tom, do ceho mam jit - rada mg a mw. a pak u kazdeho je model mg, mgc, mgcx nebo mw, mwc, mwcx (ok, x je asi efektova jednotka). jaky mix by byl pro mne nejlepsi? diky za radu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: mix yamaha

Příspěvek od pavlii » 01 srp 2012 17:32

Ale je ti jasné, že do počítače stejně nedostaneš separátně víc jak dvě stopy? Má pak cokoli takového jako mixpult před touhle zvukovkou smysl? 8)

P.

savaa
Příspěvky: 15
Registrován: 03 srp 2007 05:24

Re: mix yamaha

Příspěvek od savaa » 01 srp 2012 17:37

ty jo, to mi jasne neni. ale rad se necham poucit. diky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: mix yamaha

Příspěvek od pavlii » 01 srp 2012 18:47

Mno - pokud mě zrak neklame, tak Audiophile Firewire má jen 2 analogové vstupy, případně ještě digitální S/PDIF. Takže víc jak dvě (případně teda 4 stopy, pokud se tyto dva druhy vstupů dají v případě Audiophile kombinovat) zároveň prostě nenahraješ. Ergo mixpult s víc jak 4mi vstupy nemá smysl; a to za předpokladu, že by měl i S/PDIF výstup a tys měl možnost interně si ty 4 vstupy rozbočit na požadované výstupy. Takový se ale pokud vím nedělá, takže potřebuješ-li nahrávat víc jak 2 vstupy (a mít i možnost Phantom napájení), tak bych doporučil tuto zvukovku prodat a pořídit jinou - třeba od ProFire 610 nahoru.

P.

savaa
Příspěvky: 15
Registrován: 03 srp 2007 05:24

Re: mix yamaha

Příspěvek od savaa » 02 srp 2012 12:48

no, myslel jsem, ze zapojim mixak do zvukovky a je to. ale asi mas pravdu. ovsem pokud se mluvi o separatne nahranych stopach, tak profire 610 ti nabizi /jen/ o 2 vstupy vice, je to tak?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: mix yamaha

Příspěvek od pavlii » 02 srp 2012 15:49

Ano - ale dal jsem to jen jako příklad.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: mix yamaha

Příspěvek od Pytkin » 02 srp 2012 19:00

najlepsie je , ked by si napisal co chces nahravat .. kolk vstupov , kolko mikrofonov .. atd .. a podla toho sa da doporucit zvukovka , mix , atd .. to je jak ked dojdes do predajne s autami a musia s teba lamat , ci chces sportak , alebo autobus ..

savaa
Příspěvky: 15
Registrován: 03 srp 2007 05:24

Re: mix yamaha

Příspěvek od savaa » 03 srp 2012 08:21

no, vlastne uplne presne neviem. urcite klavir, k tomu cello, dalej by som bol rad 1 vokal, mozno bicie a basa, poskladane to zatial nie je. nateraz by som urcite dal dohromady klavir a cello. chcem hrat elektroniku ale tiez scenicku hudbu, oboje s vyuzitim samplov aj skutocnych nastrojov. donedavna som pracoval len s midi.

myslel som si, ze staci "updatnut" zvukovku s mixakom. btw. o com je mixak s usb? (mimo to, ze asi obides zvukovku, kedze ho das priamo do compu - alebo sa mylim?)

ps. asi by som bol ochotny invest nateraz cca 10 000 kc. v tom by ale mali byt 2 kondenz mikraky (napr. se ci audiotechnika) a mixak / zvukovka (asi z druhej ruky), i ked povodne som uvazoval o nejakom preampu s 2 canon vstupy na mikraky.

diky za radu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: mix yamaha

Příspěvek od TOM-Thak » 03 srp 2012 08:30

mixu bych se vyhnul.. ty potrebujes vicevstupou zvukovou
kartu. Ekvalizaci, panning, efekty a pomery si
smichas v pc. lepsi je tocit cistej signal..
Takze vokal, bici, klavir cello to chce aspon 6mikrofonu
a nejake 2x stereo in na prip. klavesy a basskytary.
Je otazka: budes to tocit po stopach nebo to chces
nabrat naraz? A piano je realne kridlo, pianino
nebo mas el. piano? Pak bys ho nebral majkem, ale
rovnou pres linkove vstupy, mas-li digital.

savaa
Příspěvky: 15
Registrován: 03 srp 2007 05:24

Re: mix yamaha

Příspěvek od savaa » 03 srp 2012 08:43

ten pujcenej preamp, co jsem s nim nahraval, byl Symetrix 528E, mike Superlux PRA-268 AH (mimochodem na tento 1 mike jsem dal klavir i cello, nahravano postupne, pak michano.. supr..)
klavir mam pianino, coz by vyslo na 2 miky, v nouzi na 1, cello tez na 1 + mam midiklavesy (fatar vk 188 plus)
mala zvukovka (typu audiophile nebo profire 610) + mixak mi prislo lepsi na mobilitu (vyberes podle toho, co v danou chvili chces pouzit, pokud to treba potrebujes i nekam prenest) + jak rikam, tu "kapelu" zatim poskladanou nemam.
coz?
diky za radu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: mix yamaha

Příspěvek od pavlii » 03 srp 2012 11:04

Na mixpult bych fakt zapomněl, v tomhle tvém případě to fakt nemá smysl (včetně USB pultů - opět pouze dva kanály do/z počítače). Je potřeba si opravdu nejdřív ujasnit potřeby a záměry, z toho pak vylezou nároky na HW a pak se dá případně někde slevovat. Nejde přemýšlet nad komponentami, aniž bys měl jasno, co chceš JAK dělat.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: mix yamaha

Příspěvek od TOM-Thak » 03 srp 2012 11:29

Mixak a zvukovka dobra na mobilitu? Podle me je to na mobilitu fakt hodne spatny.
Kdyz si poridis treba MOTU Ultralite MK3 hybrid tak to mas supr na mobilitu.. je to jeden stroj, umi USB i Firewire,
ma to 2x preamp, ma to vstup na kytaru, ma to 6stereo vstupu, sluchatka, interni mix, dokonce to ma i DSP jednotku, ekvalizery,
kompresory, reverb.
Takze je lepsi tahat jednu malou krabicku, ktera umi vsecko, nez jednu krabicku, ktera neumi skoro nic a k tomu dalsi velkou krabici s mixakem ne? Navic cim min signalovejch cest tim nizsi sance, ze budes degradovat kvalitu nahravky..
Nebo jak rika Pavlii tak neco jako Saffire popr. R.M.E., ale to uz je vyssi trida.

savaa
Příspěvky: 15
Registrován: 03 srp 2007 05:24

Re: mix yamaha

Příspěvek od savaa » 03 srp 2012 11:36

hm, podivam se na to, diky. mensi problem ovsem spociva v tom, ze pouzivam pro-tools m-powered (8), takze musim mit m-audio hardware.. motu mk3 ma navic jen 1 kanon, kdybych chtel nahravat min. piano a cello, jak jsem psal vyse, budu potrebovat miky 2-3...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: mix yamaha

Příspěvek od TOM-Thak » 03 srp 2012 11:40

Jasně to byl jen příklad - MOTU ma 2x cannon jeden vředu a jedne vzadu..
Ty bys potřeboval něco co má víc majků.

Nicméně pro-tools ty nové už umí i jiný HW.. tak proč se omezovat na ProTools 8 a být tak limitován ve výberu HW.

savaa
Příspěvky: 15
Registrován: 03 srp 2007 05:24

Re: mix yamaha

Příspěvek od savaa » 03 srp 2012 13:03

no, to bych musel upgradovat na pt9, a to zdarma snad neni...
ano, ten cannon vzadu u motu mk3 jsem si nevsiml...
takze bych mohl jit do m-audio fast track ultra, ktera ma 4 cannon vstupy, je ale usb anebo do nejakeho preampu, treba i ten od m-audio dmp3 (2 miky). anebo pak profire 610, event. starsi firewire 410 (znovu jen 2 miky). je to tak?
ps. k audiophilu asi tudiz nema smysl porizovat ani micpreamp o vice vstupech, ze?
diky.

Odpovědět