Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 14 pro 2012 23:22

přepnute jsem to samozřejmě měl,jen se mi zdalo že midi data přijímala,ale neodesílala ven....mapování yamahy už jsem taky zkoušel a nějak to nefugovalo jak jsem chtěl...tak jak píšeš:(

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od pavlii » 16 pro 2012 00:46

Když se ti něco zdá, tak si to máš ověřit 8) MIDI-OX, MIDI Monitor a podobné utility.

P.

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 16 pro 2012 14:04

aha to mě nenapadlo,díky

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 18 pro 2012 20:10

Tak jsem si dnes zase trochu s tím hrál...zkoušel jsem zda yamaha posílá data z midioutu přes Midimonitor a tam je to v pohodě...vím co posílá za příkazy,když třeba pohnu faderem,ale namapovat Reaper na Midi CC se mi nedaří ani za nic :( Představoval jsem si že to bude fungovat něco jako přiřazení klávesové zkratky(pohnu faderem a zapíše se to),ale nic se neděje.Co s tím?

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 789
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od dedko » 18 pro 2012 20:18

V rpr si spravis "custom action" a ked vies aky CC ti vysiela yamaha tak neni problem...

Edit: http://forum.cockos.com/showthread.php?t=80936

Uživatelský avatar
delayko
Příspěvky: 122
Registrován: 17 bře 2011 23:50
Vybavení

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od delayko » 19 pro 2012 00:46

ja este len tolko. ked budes mat spustat play, record atd. cez ten display tak ta aj picne. nie je to velmi vhodne ako DAW controller. taktiez chyba aj koleso. ale zas ked to mas vyhodit radsej sa s tym potrap :) a este reakcia oproti Mackie protokolu je pomalsia.

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 19 pro 2012 05:58

Naštěstí jsem to koupil na live zvučení,takže to není věc co bych od toho nutně potřeboval,jen jsem chtěl rozchodit ty fadery,ale je to pro mě taková maturita,že se na to stejně asi vykašlu...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od pavlii » 19 pro 2012 08:24

No ale maturita se hodí.... 8)

P.

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 19 pro 2012 09:17

To určitě jo,ale myslel jsem si,že to pujde jednodušeji:)hledám na netu marně nějaký podrobný návod,kdo by to taky někdy zkoušel a nic,tak to zřejmě necham k tomu,kvuli čemu jsem to koupil:)V tom reaperu se s action nějak nechytám

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od dusanmsk » 22 led 2013 15:00

V reaperovi treba rozlisovat 2 druhy externych device - "MIDI Keyboard", konfigurovany v midi devices a "MIDI kontroler" konfigurovany v "Control surfaces".

Uzasny kokotizmus Reaperu je, ze pokial pouzivam kontroler v mode "MIDI Keyboard", mozem lubovolne mapovat vsetky cc prikazy na nejake reaper knoby/akcie/tlacitka, ale reaper NEPOSIELA zmeny tychto dat naspat do zariadenia. Takze ak mam motorizovany alebo inak spatnovazobny kontroler, som nahrany a je mi uplne nahovno.

Potom este existuju Control surfaces, ktore posielaju feedback, ale zoznam podporovanych zariadeni je maly a aj to co tam je je pouzitelne iba tak, ako to programator toho surface pluginu naprogramoval ( v mojom pripade zas nijak ).

Cize resume - je to uplne na picu.

A teraz ta dobra sprava - pred par dnami som si kupil BCR2000 a po zisteni, ako to v Reaperovi (ne)funguje som sa nasral a zacal som programovat akusi aplikaciu, ktora by toto mohla riesit. Jej primarnym cielom je postavit sa medzi reaper a hw controller, pricom feedback pre controller bere z osc messagingu, ktory ide z reapera. Je to trochu alchymia, ale momentalne to mam v stave, ze dokazem obojsmerne prenasat hodnoty BCR<-->Reaper.

Je to ale stale vo vyvoji a jedine, co to aktualne vie, je ovladat parametre pluginu ( tzn. neda sa tym este ovladat mixer a spol.), ale mam to v plane.
Velkou vyhodou tejto aplikacie by mohla byt jej univerzalnost ( pripojim akykolvek midi device, ci s feedbackom, alebo bez ) a to, ze zo sprav z OSC messagingu dokaze urcit, ktory track je selectnuty, ktory plugin je otvoreny a podla toho automaticky volit z nakonfigurovanych profilov.

Je to ale trosku alchymia, takze ten vyvoj nejde tak rychlo, ako som ocakaval.

Kto ma o to zaujem, nech sleduje http://sourceforge.net/p/ridp/wiki/Home/, kam to po dokonceni zverejnim.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od PELF » 22 led 2013 15:32

dusanmsk: tohle by ti nepomohlo? http://forum.cockos.com/showpost.php?p=532866
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od dusanmsk » 22 led 2013 16:17

Neskusal som to, ale niekto pisal, ze to pouziva Mackie mod, tzn. len 2 rady knobov ( zo 4 ).

Odpovědět