Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 09 pro 2012 10:55

Ahoj,mohli byste mi dát návod jak na to,aby 01v fungoval jako mix pro reaper?Nevím si rady.Díky!


Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 10 pro 2012 10:14

Tak z toho moc moudrý nejsem,asi to znamená že si to budu muset nějak namapovat,co?To nedopadne dobře :D Zjišťuji,že v midi jsem totalní lama :(

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od delay » 10 pro 2012 10:42

01v by měla mít Mackie Control ne? Alespoň 01x ho má, pak by neměl být problém a Reaper by měl MC zvládat. Je to základ. Je potřeba to akorát někde nastavit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Pytkin » 10 pro 2012 11:25

nie som si isty ci ma 01v Mackie Control .. Cubendo ma samostatne drivery na vsetky yamaha pulty .. ako to je v reaperi netusim ..

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 10 pro 2012 11:42

No toto mám na výběr
Přílohy
controll.jpg
controll.jpg (36.5 KiB) Zobrazeno 5031 x

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 10 pro 2012 11:50

Jeste se zeptam(asi pro nekoho stupidní otázka:)) Musí být propojeno Midi in i midi out(tzn.2 kabely)?Yamaha má i midi thru,ale zvukovka jen in a out

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Pytkin » 10 pro 2012 12:06

aj in aj out .. thru nezapajas .. ale co vybrat z toho MODE .. to teda neviem ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od pavlii » 10 pro 2012 12:43

Pokud to není schované jinde, tak bych si dost tipnul, že ten Behringer Mode1 bude něco jako obdoba "Generic Remote" - aneb využití standardních MIDI CC pro Remote. U ostatního to vypadá na příslušný proprietární protokol...

P.

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 13 pro 2012 13:21

Tak jsem si s tim dnes hrál a zas mi to vyhazovalo chybu,nevíte co to znamená?
Přílohy
controll2.jpg
controll2.jpg (21.63 KiB) Zobrazeno 4543 x

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od pavlii » 13 pro 2012 13:28

Víme ;-) máš obsazené MIDI vstupy/výstupy vybraného rozhranní nějakou jinou aplikací, která k nim Reaper nepustila. Nemáš něco spuštěného na pozadí nebo prostě bokem (nějaká MIDI utilitka apod.)?

P.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od EXCOM » 13 pro 2012 14:03

skus sa este popytat priamo na Cockos forach http://forum.cockos.com/forumdisplay.php?f=20

alebo ich prezriet a mozno to tam uz riesili

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 14 pro 2012 14:57

Tak jsem dnes zase bádal a napadlo mě jestli to nemusi být in-out a out in a to bylo ono,pak to hned začalo reagovat,ale bohužel funguji jen fadery....a můžu ovládat z reaperu yamahu,což je přesně naopak než bych potřeboval :( jde reaper nějak přeprogramovat?
P.S.Funguje jen behringer a hui script(ten je asi nejlepší),ale nejraději bych to nějak na míru

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od Drumer » 14 pro 2012 15:15

Měl jsem pocit jako by yamaha nevysílala žádné mididata

Uživatelský avatar
delayko
Příspěvky: 122
Registrován: 17 bře 2011 23:50

Re: Yamaha 01v jako daw controller(Reaper)

Příspěvek od delayko » 14 pro 2012 21:39

drumer: Ano treba to namapovat a nebude vsetko fungovat. 01ka musi byt prepnuta v remote mode. Mne nikdy neslo tak ako som potreboval resp. nechcelo sa mi stravit 5 hodin s nastavovanim vsetkych parametrov :)

Odpovědět