Zapojení in line pultu

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2013 21:47

v tom navode je schema , kde je to pekne vsetko nakreslene .. prehladne .. je to dobre vymysleny pult ..

v monitorovacej sekcii , je 16 kanalov .. na nich sa okrem ineho prepina , ci na danom kanale zobrazuje meterbridge TAPE IN alebo BUS .. co je vlastne trochu na hovno , lebo sa tam neda nastavit direct out meranie .. jedine nastavovat podla navratu z kompu ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Fillippos » 16 pro 2013 21:55

Pult je koncipován jako studiový, tudíž se počítalo, že monitor mix do sluchátek muzikantů, popřípadě jiný další stereo mix je prováděn na něm - až po návratu z nahrávacího zařízení..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2013 21:58

jo .. na delte sa da nastavit posielanie vstupu do vystupu .. takze sa to da merat aj podla toho .. i ked to mi pride aj zbytocne , kedze to uz clovek vidi v komputri .. aj s presnou digitalnou nulou ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Fillippos » 16 pro 2013 22:13

mi pro náběry stačila ta kontrolní ledka. Vlastně nechápu, na co bych měl potřebovat něco víc?

studiogain
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2013 14:47

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od studiogain » 18 pro 2013 10:02

Pytkin píše:studiogain : nenapisal si stale aku verziu toho pultu mas .. ale v tom navode je vsetko popisane .. do zvukovky posles direct outy .. vystup zo zvukovky mozes dat do monitorovacich line vstupov , alebo do TAPE IN na vstupoch .. to zavisi od teba , ako chces robit ..

díky...jaké jsou varianty, jak se dá robit? máš na mysli např. míchat na pultu "ručně" , nebo....???

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 18 pro 2013 10:11

ano presne .. ci chces pouzivat pocitac ako "magnetofon" a miesat na pulte "rucne" .. alebo miesat v pocitaci s pluginami a pult pouzivat iba na naberanie .. Alebo samozrejme mozes tieto veci aj kombinovat a miesat cast veci v pocitaci a cast hnat cez korekcie na pulte ..

inak ja som si este ten navod studoval , a ta monitorovacia sekcia ma moznost zapojit jak tape IN , tak LINE IN .. cize rozumne je to dat do TAPE IN a potom si mozes tie navraty z PC dat jak do Monitorovacej sekcie , tak do hlavnych kanalov ..

studiogain
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2013 14:47

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od studiogain » 18 pro 2013 10:24

Aha ....tak toto prosím podrobněji jako pro blbce (omlouvám se a díky za trpělivost), resp. co to bude mít za výhody
stále žiju v domnění, že pult má jen 8 sběrnic, tzn. jen 8 stop najednou ukáže meterrbridge, pokud naroutuji kanál do sběrnice č. 1, meter ukazuje 1 a 9, pokud chci rozdělit 16 kanálů do 8 sběrnic, měl bych je rozdělit panorámou?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 18 pro 2013 11:54

ano zbernic je 8 .. ale mas na kazdom kanale DIRECT OUT .. kam si mozes poslat bud zbernice, alebo priamo signal zo vstupuy .. cize ak mas 2x DELTA 1010 , posli tam DIRECT OUTy 1-16 .. kde mozes poslat 16 nezavislych kanalov ..

16 vystupov z DELTY , posles do TAPE IN , dajme tomu tiez na kanaloch 1-16 .. vtedy si vies na metroch prepnut meranie z BUS na TAPE IN .. v Delte mozes v PATCHbay posla do vystupu to co ide do vstupu .. cize si mozes takto vyriesit aj meranie pre 16 vstupov ..

studiogain
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2013 14:47

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od studiogain » 18 pro 2013 19:10

Ano, a pro případ, že využívám výstup z delty 1010 pouze LR, kam by jsi jej umístil? napadá mne pouze Control ROOM, nebo STUDIO, ale také potřebuji tento "playback" poslat umělcům do uší a nevím, zda ta možnost tu je. Ačkoliv..... mne již napadá řešení.....
Děkuji....jsem rád, že je takto dostupná tvoje odbornost...ještě jednou díky za rady a návrhy

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Fillippos » 18 pro 2013 20:46

Koukněte se v manuálu ještě na možnost CUE mixu. Je to velice zajímavá, praktická utilitka, stvořená přímo pro mix pro muzikanty do odposlechu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2013 01:06

ja by som LR z pocitaca dal normalne do niektorej stopy .. alebo kludne do tych vstupov na monitorovacej sekcii .. kazdy ma dalsi LINE IN .. tam su ale inak spravene auxy .. zavisi ako chces pouzivat auxy ..

studiogain
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2013 14:47

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od studiogain » 11 úno 2014 17:26

Ahoj,
tak jsem si pult osahal a:

doposud jsem používal pult Soundcraft LX 7, kde byla práce velice jednoduchá hlavně v níže uvedených věcech.Ovšem byl to jakýsi nižší level a chtěl jsem hlavně lepší preampy a proto jsem sáhl po tomto zakoupeném pultu. Ale:

1/ poslech (včetně panoram ) v control room (režii) jsem si nastavil tak, že byl poslouchatelný , aniž by prozatímní nastavení(pokud točíte 8h např. bicí je to fajn) mělo vliv na nastavení zisku na recording stopě. Mluvím o předešlé LX7. Nyní je problém, jak sám Pytkin uvádí v jiném vlákně.....

"...klasciak metoda ktora sa pouziva na analogovych pultoch s grupami .. Posles mono signal do stereo stopy a PAN skrutis do L alebo R , podla toho ktory vystup chces .. ma to jednu zasadnu nevyhodu .. Paralelny monitoring (priposluch) stop nebdes mat v strede ale po stranach .. cize cas stop bude v L a cast v R .. v strede nic .. co je dost na hovno .. v tom pripade je treba pouzit v odposluchu tlacitko MONO , alebo je treba na odposluch pouzit AUX/SENDy .."

Z tohoto Pytkinova příspěvku vyplívá, že poslech v režii bych si měl měl nastavit z AUXů...to se mi nechce

dále:

2/ velmi často točím např. do 12 stop bicí. A to pokud naroutuji poslech a hlavně měření na meterbridgi do oněch 8 group mám je stále , resp. pouze 1-8 což = 9-16. Nechci mít stále otevřený control panel M audio a ani se mi nelíbí používat "příposlech" v Cubase. Toto se týká okamžité kontroly zisku při náběrech.


čili:

stále hledám nastavení (a věřím), že lze nastavit pult možná i routing v kartě (resp. kartách 2ks), tak aby jsem si nastavil "náběrový" poslech a zároveň okamžité měření.....

líbí se mi možnosti monitorovací sekce pultu a tam myslím, že je řešení. Např. poslat z karty 12-14 stop zpět do pultu (do monitorovací sekce), ale rád bych si do 15-16 poslal namíchaný mix...lze?
tzn. při "aktu" nabírání využít monitorovací sekci, kam si pošlu např. těch 12 - 14 stop bicích, které si nastavím na prozatímní poslech bez vlivu na zisk

a při míchání, nebo natáčení jenom jedné stopy (např. zpěvu) využít celkově nabrané stopy mírně smíchané v Cubase a poslané do 15-16 a těch 12-14 vypnuté (resp. poslouchané již Cubase)........bude se muset měnit routing v Control panelu Delty?

máte nějaký nápad, který by mi pomohl jednak v tom měření náběru (ovšem třeba 16 stop najednou) a jejich příjemně nastavenému kontrolnímu poslechu bez vlivu na zisk stopy?

děkuji

Petr

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 12 úno 2014 01:06

na delte mas moznost do vystupu poslat vstupt .. to zapni .. a outputy z deltuy posli do monitorovacich vstupov .. pouzil by som asi LINE in na master sekcii ..

studiogain
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2013 14:47

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od studiogain » 12 úno 2014 06:21

takže, poslat z karty 1-14 stop zpět do pultu (do monitorovací sekce) a 15L-16R stereo namíchaný mix...lze?


a při míchání, nebo natáčení jenom jedné stopy (např. zpěvu) využít celkově nabrané stopy mírně smíchané v Cubase a poslané do 15-16 a těch 1-14 vypnuté (resp. poslouchané již Cubase)........bude se muset měnit routing v Control panelu Delty?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 12 úno 2014 08:26

jo lze

pri miesani na delte mozes prepnut uz na signal z PC (nastavuje sa to po paroch v tom control paneli delty) .. a mozes robit analogovy summing .. akurat sa to potom neda zasavovat , tak ako v pocitaci .. otestuj , co ta bude bavit viac ..

Odpovědět