Zapojení in line pultu

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
studiogain
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2013 14:47

Zapojení in line pultu

Příspěvek od studiogain » 16 pro 2013 14:53

Ahoj,
máte prosím radu, jak zapojit tento pult http://www.allen-heath.com/ahproducts/saber-8/, tak aby bylo možné využít meter bridge ve všech 16 kanálech při náběru. Myslím, že musí být využity sběrnice pultu pro vstup do karty (2x M- AUDIO delta 1010).
děkuji

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2013 15:13

co ten metter bridge ukazuje ? z toho obrazku to neni vidno .. ak grupy , a mas tam 16 grup , tak isto proste posli do 2x delta 1010 a je to ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Fillippos » 16 pro 2013 15:35

Už si nejsem jistý, ale zkusil jste vyjet všechny subgroupy na uroveň 0dB a sledoval co se děje při náběru? Zároveň bych ještě vyzkoušel přepínat na kanálech tlačítka TAPE ,LINE,DIR popř. jejich kombinace. Když jsem na tomto pultu nabíral, používal jsem, jak říká Pytkin, metry na svojí zvukovce. Ale mělo by to jít i na meterbridge.

studiogain
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2013 14:47

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od studiogain » 16 pro 2013 19:00

pane Poskonko, kolik je tam těch grup mám dojem, že 8...ja nemám na kartě meter, chtěl bych využít pult ve všem co nabízí...nerozumím tomu přepínání TAPE, DIR, to musím být nadrátované tak aby to bylo buď TAPE,DIR,atd...
díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2013 19:22

hmm .. bez toho aby si nam povedal co tie metre ukazuju , ti asi tazko pomozeme .. co tak spravit detailne fotky ?

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Fillippos » 16 pro 2013 20:00

group tam je 8, ale každá je přiřazena k direct outu 1a 9 2 a 10 3 a 11 atd. Takže dohromady 16 výstupů. V tu chvíli neplní klasickou funkci group. Je to popsáno v manuálu. Ten je třeba fakt dobře prostudovat. Pult je zprvu poněkud složitější, ale po čase jeho možnosti oceníte.

studiogain
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2013 14:47

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od studiogain » 16 pro 2013 20:04

p. Poskonko , můžu prosit odkaz na ten manuál? nemůžu najít...dík

Pitkin - nevím co ukazují na reklamním letáku....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2013 20:13

studiogain : tazko ti radit , ked nechces prezradit .. ja uz som aj lestil vestecku gulu , ale obraz je furt taky mlhavy .. neviem sa chytit .. nepises vobec aku konfiguraciu pultu mas , kolko metrov tam je .. atd atd ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Fillippos » 16 pro 2013 20:29

http://uloz.to/xMGvYiYt/spectrum-nejlepsi-manual-pdf nahrál jsem na Uložto asi nejlepší manuál, který jsem kdysi stáhnul. Je to oskenovaný originál. Na straně 23 jsou popsány funkce tlačítek DIR, TAPE a LINE. (fungujou trochu jinak než u klasického in-line pultu) Pokud to dobře chápu, tak tlačítko tape na monitorovacím kanálu - tedy v pravé části pultu, (např. na kanálu č.1) přepíná metry.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2013 20:52

fillipos : ak tomu dobre chapem , ty si mu predal ten pult a on si s nim teraz nevie rady ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2013 20:57

v navode sa pise ze tlacitko direct out posiela signal do BUSS out konetoru .. cize bud je tam BUSS alebo direct OUT .. v pripade BUSS sa duplikuju skupiny v 1-8 , 9-16, 17-24 .. atd ..

studiogain
Příspěvky: 38
Registrován: 16 pro 2013 14:47

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od studiogain » 16 pro 2013 21:19

"Ale bude si vedieť rady".....zatím jsem pult ještě nezapojil, lebo nebol čas. A chystám se na to až se nebude točit a takto se na to připravuju, zatím teoreticky. I s tvojí pomocí...snad.

díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Pytkin » 16 pro 2013 21:36

studiogain : nenapisal si stale aku verziu toho pultu mas .. ale v tom navode je vsetko popisane .. do zvukovky posles direct outy .. vystup zo zvukovky mozes dat do monitorovacich line vstupov , alebo do TAPE IN na vstupoch .. to zavisi od teba , ako chces robit ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Fillippos » 16 pro 2013 21:39

Ono to chce vážně čas, ten pult je dost o zvyku. Já jsem na něm laboroval hodně dlouho. DIR směřuje signál tak jak si popsal. Problém je v metrech. A ty, pokud vím, jde přepnout tlačítkem TAPE v monitorovací sekci. (nejsem si ale jist, jestli není třeba zároveň na channel stripech zapnout taky tlačítko TAPE)

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Zapojení in line pultu

Příspěvek od Fillippos » 16 pro 2013 21:41

Jinak na každém kanále je ještě monitorovací ledka.

Odpovědět