Acoustic Energy AE22-04 active Test

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
delay

Re: Acoustic Energy AE22-04 active Test

Příspěvek od delay »

Fractal píše:sak jasne, si kup obe a pak jedny prodej, no problem a s tou 16kou si moc nefandi jo?! >)
Spíš ty si moc nefadi s tou kilovou jedenadvacítkovu o_O

Poshook

Příspěvek od Poshook »

biscuit:

Vxt poznam. a podla mojho nazoru su to monitory na hrubu pracu. ak sa bavime o presnosti, rozliseni, jemnom nastavovani volume, pan, eq, compresorov, reverbov, posadeni vokalu v mixe, AE22 je podla mojho nazoru v o mnoho vyssej kategorii. velmi rychlo a jasne na nich poznas, co je naprd a ktore (aj profi) mixy by potrebovali prerobit. v tomto smere su na urovni bedni 3x drahsich.
Potom je to aj otazka, co budes robit, aku muziku. Subbasy totiz na nich neodkontrolujes a budes potrebovat dobre sluchadla alebo sub (najlepsie zavrety). To, co na nich budes pocut, si ale schopny namiesat excelentne.
Dalsou ich obrovskou vyhodou je, ze su minimalne citlive na kvalitu akustiky a polohu posluchaca (su zavrete, extremne rychle reaguju vo vsetkych pasmach, maju daleko najnizsie skreslenie a vyskace so sirokym vyzarovanim s vybornymi reakciami na transienty) - proste mikroskop na zvuk :)

ak mas moznost, skoc si ich pocuvnut k Fractalovi alebo ku mne

Fractal

Příspěvek od Fractal »

presne, ta britska firma za recese malem zkrachovala, na to jak jsou kvalitni jsou porad dost levni... za 25 dve bedny a NENI to Chiina!!!
anebo Krky by mely stat mene imho... Nejde srovnavat KRKy za 60 litru a Krky za 20... stejne tak jako ty za 20 nejde porovnat s rokit sérií (ja sem to neporovnaval, tedka jenom strilim od boku) ale AE by mely stat imho 2X tolik kdyz jen tak zrychla spocitam co je na trhu k mani!!!

porad se na tech Krkach ale da udelat paradni muzika, kdyz nejsi jelito

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Fractal : Pokud mají monitory výfuk , tak budou na basech přidávat ne ? tím pádem budou tvoje mixy mít méně basů...

Každopádně s tím subem ty AE22 by byla supr volba, ale zas jiná cena než VXT8

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

No počkej myslel... na tom nei co myslet to je přece jasný , když monitory na basech přidávaj :) , naopak , tam kde schází , tak je pak v mixech snažíš dohonit a je to přebasovaný.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ekeaze: no ale ono to tak opravdu nefunguje vzdycky. Nekdy naopak clovek prilis uprednostni a zvyrazni to, co dobre slysi. Napriklad adamy maj hodne detailnich stredu a stredovejsek a casto udelam mixy prilis nabrouseny, protoze jak jsem na ty bedny zvyklej, tak mi to prijde v poradku.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Amorph píše:ekeaze: no ale ono to tak opravdu nefunguje vzdycky. Nekdy naopak clovek prilis uprednostni a zvyrazni to, co dobre slysi. Napriklad adamy maj hodne detailnich stredu a stredovejsek a casto udelam mixy prilis nabrouseny, protoze jak jsem na ty bedny zvyklej, tak mi to prijde v poradku.
presne tak, je to hodne subjektivne

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ekeaze píše:No počkej myslel... na tom nei co myslet to je přece jasný , když monitory na basech přidávaj :) , naopak , tam kde schází , tak je pak v mixech snažíš dohonit a je to přebasovaný.
to je proti logike , ne ? ked monitory na basoch pridavaju , tak budes mat v mixoch malo basov , lebo ich das menej , nez je treba ..

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Pytkin : však to jsem psal ... předchozí příspěvek a mám i takovou zkušenost.
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 11 úno 2011 14:13, celkem upraveno 1 x.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ekeaze píše:Fractal : Pokud mají monitory výfuk , tak budou na basech přidávat ne ? tím pádem budou tvoje mixy mít méně basů...

Každopádně s tím subem ty AE22 by byla supr volba, ale zas jiná cena než VXT8
ja osobne si myslim, ze to, ze ma bedna viacej hlbsich basov a celkovo viac basov proporcne este neznamena, ze tie basy na nej lepsie namiesas. AE22 maju vyhodu prave v tom, ze to, co v basoch pocujes, je velmi presne a konkretne, pretoze su velmi rychle (reaguju tak ako material v nahravke, bez oneskoreni v nabehoch aj dozneniach), neskresluju (nevytvaraju 2-3 harmonicke zo zakladnej frekvencie) a s pomocom dobrych sluchadiel urobia aj na basoch ovela viac dobrej roboty ako nejake otvorene 2-pasmove 8-palcovky v nizsej strednej triede, ktore nemaju vyslovene silnu stranku v nicom

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ekeaze : jooo :) ja som to dako zle pochopil :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

poshook: diky za nazor i za nabidku, ta je obzvlaste mila ;)
az budou penize, tak si holt budu muset oboje bedny zapujcit a zkusit trochu ochutnat a porovnat doma.docela si ten rozdil ani moc nedokazu predstavit, protoze opravdovou zkusenost mam jen s entry level bednama.. no jsem zvedavej, kazdopadne jeste jednou dik.

Odpovědět