Pytkin píše:smog : AIR6 .. na to jak male repraky su to , fakt idu dost hlboko .. Alebo BM5a + sub .. to sme tiez pocuvali a mne ten zvuk velmi sedi ..
O AIR6 jsem nikdy neuvazoval, protoze to beru jako pro me financne nedosazitelnou vec, ale jak tak na to koukam, tak to neni uplne nejhorsi.
Nevis nahodou jakej je rozdil mezi AIR6 a BM6A? Az budu mit penize, tak navstivim Safu. Diky za podnet...
smog : Bm6A som nepocul .. len BM5a .. porovnavali sme BM5a+sub (~70) a AIR6 (~100) .. BM5a + sub ma prijemne prekvapili .. je to vlastne 3 pasmova bedna za slusne peniaze .. ten maly subik je uzavrety , preto neduni a to ja mam rad .. vseobecne sa mi nepacia suby ale tento sa mi pacil .. hralo to nizsie ako AIR6 .. Ale bez subu hralo BM5a omnoho vyssie ako AIR6 ..
AIR seria je uplna ina kava ako BM seria .. osobne povazujem za zasadne moznost doladenia nedostatkov akustiky vnutri v digitalnom spracovani .. malo kto ma idealnu akustiku a tato vec je podla mna celkom klucova ..
Rozhodne si to vypocuj u safu .. a porovnaj si BM5a/6a a AIR6 .. Inak skus fakt miesto Bm6a radsej BM5a + ten najmensi analogovy SUB ..
nielen to, AIR ma vyhybku urobenu vnutri DSP = je fazovo linearna. fazovy posun sposobeny vyhybkou sa v klasickych monitoroch riesi zriedkavo a len v tej najvyssej triede, navyse tu korekciu nejde analogovym obvodom spravit celkom presne.
kexik : hej .. to je pravda .. cele to digitalne spracovanie sa proste podpisuje na zvuku , ze to nema neduhy analogoveho spracovania .. hlavne teda fazove chyby ..
Pytkin píše:smog : AIR6 .. na to jak male repraky su to , fakt idu dost hlboko .. Alebo BM5a + sub .. to sme tiez pocuvali a mne ten zvuk velmi sedi ..
... mmmno ono nejen AIR, ono i BM6A na to jak je to mala bedna tak hrajou dobrej citelnej bas ... teda IMHO . Jeste lepsi hrajou BM6A mkII ale tam mi to prijde trochu na ukor citelnosti. Ale jak rikam porat ... je to jina bedna a kazda bedna je jina. CO je pro nekoho dobre muze byt pro jineho spatne a naopak ... takze PRIJED A POSLOUCHEJ
AIR seria je uplna ina kava ako BM seria .. osobne povazujem za zasadne moznost doladenia nedostatkov akustiky vnutri v digitalnom spracovani .. malo kto ma idealnu akustiku a tato vec je podla mna celkom klucova ..
... to je jedna vec, dalsi super veci mi prijde ten remote kontroler. Je to desne pohodlny a desne navykovy ;-D
Naposledy upravil(a) safa dne 20 lis 2007 22:57, celkem upraveno 1 x.
Pytkin píše: .. ten maly subik je uzavrety , preto neduni a to ja mam rad ..
... myslis BM9S ... ten je uplne genialni, nechapu jak takova mala vec muze tak neuveritelne hrat. Zkousel jsem jednou 6x vetsi aktivni subik jineho vyrobce ... nejak jsem to naladil se satelitama a prislo mi to docela dobry. Pro zajimavost nez jsem tu sadu rozpojil ze ji uklidim jsem si tam dal misto toho velkyho tezkyho hovada malej BM9S ... no neuveritelny. Nakopal tomu velkymu subiku takovym zpusobem ze to jsem v zivote neslysel.
PS: Sorry za trochu expresivni projev ale fakt me to tenkrat prekvapilo.
Tak jsem si vcera privez P11 domu. Prvni dojmy: jsou prekvapive lehky, lehci nez Truthy B2030a. No a co se tyce zvuku, tak na prvni poslech hrajou oproti truthum osklive:) Celkem sem to cekal, ale ne az tak moc, budu si je muset hodne naposlouchat a zvyknout si na ten rozdil. Truthy delaj boo, tss a vsechno maj prijemne (na poslech) jakoby zabaleny. Adamy sou ostry, suchy a hodne veci na nich zni tak nejak mensi, nez jsem byl zvyklej. Na druhou stranu uz ted je slyset, ze je vsechno pevnejsi a lip definovany v prostoru. Tak uvidim, az se trochu rozehrajou a az na nich hlavne neco smicham. Jo a vypadaj hezky;)
Amorph: tys doted delal na truthech? Fascinuje me, jak ty, ktery tu povazuju za opravdu velmi schopny a nadany (ty, juanita/brooklyn, dendy...) delaj skvely veci na mnohem horsich bednach, nez mam ja... vazne to bude v necem jinym
Moje prvni dojmy, kdyz jsem presel z Truthu na Adamy:
fova píše:Prptoze se mi uz Truthy vratily, dnes vecer jsem si udelal poslechovy test A7 a Truthu B2030A ve sve akusticky upravene nahravaci mistnosti. Do Sonaru jsem nahral jednu kvalitne smichanou nahravku popularni hudby a jednu nahravku klavirniho koncertu a poslechl jsem si to na obou bednach.
Me zavery:
A7 - mene vyrazne basy, chybi tlak. Asi by mi to chybelo, kdybych delal techno a uvazoval bych o subwooferu. Stredy a vysky jedovate ostre a presne. Pomerne presna a ostra je rovnez lokalizace nastroju ve stereu. Bedny jsou celkove orientovane stredovyskove - idealni pro cloveka zamereneho na vokaly. Mel jsem dokonce dojem, jako by vokalni frekvence byly nejakym zpusobem zvyraznene proti jinym frekvencim. A7 nejsou delane prilis na poslech - nahravka zni az neprijemne suse, ale da se na to zvyknout. V porovnani s Truthy skutecne vice sumi.
B2030A: basy mohutnejsi nez A7, ale ponekud rozmazane. Basy jsou ale udernejsi a hudbe dodavaji drive. Prestoze jsem si doposud myslel, ze Truthy hraji pomerne presne, celkove je zvuk o neco rozmazanejsi, ne tak ostry a i lokalizace nastroju ve stereu je mirne obtiznejsi. Je znat, ze A7 jsou bedny o tridu lepsi. Najednou uz se mi Truthy nelibi tolik jako driv, ale pro poslech v obyvaku se mi jevi jako idealni.
S odstupem casu bych rekl, ze Truthy jsou vice vhodne na poslech nez A7. Ty jsou na to dost neprijemne.
P11 budou na tom podobne.
Jen pro ilustraci na cem jsem delal s prateli prvni cedecko:
- zpevy, akustickou kytaru a cello jsem nahraval pres kondenzatorovy mikrofon Koss k pocitaci za 150Kc
- zvukovku jsem mel Guillemot Maxi Sound Fortissimo, ktera byla spise vhodnejsi na multimedia nez na muziku a mela vlastni preampy.
- zvuky nastroju jsem tvoril ve freewarovem DOSovskem sampleru Timidity, ke kteremu mi bracha doprogramoval GUI do Windows
- samply nastroju jsem stahl z webu jako freewarove SF2
- jako sekvencer jsem pouzival nejakou lite verzi Cakewalku za 1500Kc.
- jako master keyboard jsem pouzival samohrajky Roland
Pro tvorbu druheho CD jsem si polepsil o malicky tranzistorovy mono preamp, ktery mi postavil bracha podle nejakeho schematu z webu a o dynamicky mikrofon Philips za 500Kc. Pro sborove vokaly jsem si pujcil par dynamickych mikrofonu a malicky mixacek z cirkve - vesmes vsechno low end.
I pres tyhle spartanske podminky z toho vznikly zajimave nahravky. Nedavno jsem si je opet poslechl a divil jsem se, jak je to hudebne zajimave. Samozrejme ze zvuk nebyl nic moc.
Cyril píše:Amorph: tys doted delal na truthech? Fascinuje me, jak ty, ktery tu povazuju za opravdu velmi schopny a nadany (ty, juanita/brooklyn, dendy...) delaj skvely veci na mnohem horsich bednach, nez mam ja... vazne to bude v necem jinym
Z tohoto by som poprosil spravit prispevok na prvu stranu EZONE ..