Adam P11A vs Genelec 8030A

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

safa píše:Mmno ono co bys chtel na tom designu vymejslet
vkildu .. nehori prece : ) .. ja jen ze mi to pripomelo MSP-10

.

fova

Příspěvek od fova »

Becherius píše:No já mám teď ty P11ky čtrnáct dní a asi mám divný uši, ale mě ten jejich zvuk i na poslech celkem vyhovuje. Taky to může být částečně tím, že díky svým opravdu polním podmínkám jiné bedny nemám. Ty výšky jsou opravdu hodně výrazné, ale asi jsem si zvyknul, dneska jsem dokonce při míchání u jedné kytary výšky přidával oproti tomu, jak to bylo před tím dělaný na sluchátkách. No to mně přivádí na myšlenku, že ty svoje míchačky asi zatím pěkně kazím, docela by mně zajímalo, po jak dlouhé době si můžu říct, že už ty monitory znám a že na nich můžu bez obav míchat. Zítra si ty svoje první pokusy pustím na LowEndové věži u rodičů, tak to bude asi síla. :-)
Jestli jsou nove, tak pocitej s tim nekolikamesicnim zahorenim, jak psal Kexik na predchozi strane. Pak se jejich zvuk trochu stabilizuje/upravi, takze ty mixy muzou pak znit lehce jinak.

kexik

Příspěvek od kexik »

na novych bedniach treba opatrne par mesiacov (!) pocuvat znamu muziku, nie je to len o zahoreni (i ked aj zahorenie je sakra dolezite) ale treba sa bednu "naucit"; hlavne opatrne...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

kexik: co myslis tim "opatrne"?

tony9

Příspěvek od tony9 »

kexik píše:na novych bedniach treba opatrne par mesiacov (!) pocuvat znamu muziku, nie je to len o zahoreni (i ked aj zahorenie je sakra dolezite) ale treba sa bednu "naucit"; hlavne opatrne...
Jak se zahořuje bedna prosím?

fova

Příspěvek od fova »

Nepoustet ji na maximalni vykon, poustet na ni hudbu obsahujici siroke spektrum frekvenci - nejlepe klasiku a opatrne s hlasitosti u syrovych mixu, ktere neprosly upravami.

Hodne destruktivni muze byt take zvuk ze syntezatoru. Myslim, ze to byl duvod proc jsem kdysi znicil vyskove reproduktory na svych home made reprobednach a musel jsem tam dat nove. Permanentne jsem je zatezoval hodne hlasitym signalem z keyboardu az zacaly chrastit a hrat zkreslene.

Becherius

Příspěvek od Becherius »

hmm, nojo jen mít na to zahoření čas, já musím na začátku března odevzdat dodělané cdčko jedné kapele :-) nepište, že jsem měl nakupovat dřív, to je mi jasný, ale pak už jsem si říkal, tak buď to smíchám na sluchátka a nebo si ty monitory koupím, ikdyž to není ikdeální. Budu to hodně kombinovat s těma sluchátkama, který už dobře znám.

fova: Chceš tím říct, že když první, co jsem z nich slyšel byla hrozná rána a pak ticho, za které vděčím vestavěnému limiteru, není úplně ideální zahoření? :-D

fova

Příspěvek od fova »

Ta rana byla od startujiciho pocitace?
Nikdy nezapinej bedny driv nez ostatni zarizeni.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Fofa díky za radu.

Becherius

Příspěvek od Becherius »

Ne, my jsme v zápalu nadšení připojily ty monitory do výstupu 3 a 4, u kterých nešla nastavit hlasitost a něco jsme pustili ve winampu, nečekali jme, že to bude taková šlupka. No školácká chyba. Pak jsem vzadu nastavil hlasitost monitorů na minimum, což je dobré i k tomu, že ubyde trochu šumu. Ale vlastmě to není moc velký rozdíl v hlasitosti.

kexik

Příspěvek od kexik »

na kadejakych testovacich CD, ktore sa daju zohnat v hifi obchodoch, sa najde zahorovaci signal... ten by sa mal pustat aspon dva dni cisteho casu na plny vykon bedne, co je pre normalnych ludi sialena poziadavka, navyse ten signal je dost horor. mysim ze rovnako dobre posluzi aj prodigy ;)

hondzykk

Příspěvek od hondzykk »

kexik : to s tim signalem slyšim poprve - da se to někde stáhnout?

matucha

Příspěvek od matucha »

ja bych to tak neprozival... proste normalne ty bedny pouzivat bez extremnich hlasitosti a byt pripraven na to, ze budou lehce menit zvuk v nasledujicich 14dnech az mesici... 1) bedny jsou v zaruce 2) solidni vyrobce bedny taky zkousi a tak nejsou uplne "panenske"

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Rek bych, ze na ty extremni pripady tam prave je ten limiter, nicmene taky je radsi zapinam az kdyz komp a zvukovka nabehnou.

Becherisu:
Smichat na tom aspon par veci a pustit si je nekde jinde, na vezi, u kamose, v praci, na sluchatkach, porovnavat s jinyma nahravkama atd. Pak teprve clovek zacne trochu tusit, co na svych bednach vlastne dela. Ale do zacatku brezna je podle me casu dost:)

gappeq

Příspěvek od gappeq »

Becherius: ja sem ted taky koupil P11A a zkresluje mi to basy slysitelne az do nakejch 120Hz, kdyz tam pustim sinusovku. psal sem do Adamu, zatim bez odpovedi

Odpovědět