Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 16 čer 2014 10:10

Koukám na tento: http://www.czc.cz/eaton-5e-850i-usb/146088/produkt
asi ho vyměním za ten co mám a vezmu si ho 2x (má ochranu i proti podpětí)
Nevím, jestli ten Forton to má: http://www.czc.cz/fortron-fsp-ep-1500-s ... pg1a15robf
U Eatonu píšou: Topologie Line interactive s automatickou stabilizací napětí (AVR)
U Fortonu píšou: Stabilizace napětí
Tak teď nevím :-D

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od jazzym » 16 čer 2014 14:36

matej, .. aj ja mam zalozny zdroj, APC, ..ale brum a ruchy taketo veci nevyriešia.
všetky tieto ochrany funguju v určitom rozsahu .. či už sa jedna o filter rázov , ktory začne filtrovať rázy od určiteho množtva Joulov. alebo aj to napäťie ked klesne o kriticku hodnotu tak sa prepne na bateriu ..to je vlastne ochrana podpaťia..(myslím ..ked nie tak ma pytkin zmaž. :lol:

keby si chcel stabilizovať napaťie , musel by si na to obetovať Volty , tak napr ...220V stabiliovanych by mohlo byť 180V.
8) to len tak pre predstavu ..ja som toto neštudoval

stabilizacia napatia sa nachadza vačšinou v zdrojoch kde sa tranformuje napätie z velkeho do maleho...ale može byť lepšia aj horšia :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 15:53

matej : obe su line interactive UPS .. cize maju jemnu variabilitu napatia .. ale v podstate to je o nicom .. ak chces skutocne poriadnu UPS do studia , musis si kupit online UPS .. vysvetlim ako funguju UPS :

offline UPS .. to su tie najlavnejsie .. v beznom mode je na vystupe to co na vstupe .. cize vsetok bordel .. Ked napatie vyde mimo toleranciu (dajme tomu je mensie ako 205V alebo vacsie ako 245V) , tak sa prepne na baterku .. Baterka ma invertor , ktory vyrabva z typicky 12V alebo 24V lepsiu alebo horsiu sinusovku (niekedy to je skoro pila :) ) o urovni 230V .. Tato sa potom dostava na vystup .. Cize v mode z baterky sa nedostava bordel z vonkajsej elektrickej siete dnu k audio zariadeniam ..
Obrázek

Line Interactive UPS , je to iste .. ale v ceste je este zapojeny obvod , ktory kompenzuje jemny pokles alebo zvysenie napatia .. cize napriklad v rozsahu 190-210V sa aktivuje tento obvod a posunie ho do hodnoty 210-230 V .. a trebars v 240-260V posunie zase dole do 220V-240V .. V oboch pripadoch sa UPS neprepne na baterku .. Stale bezi zo vstupu .. len sa upravi napatie , aby sa viacej blizilo 230V , kde ma byt ..
Obrázek

Najlepsie (a najdrahsie UPS) su online ..
Tu VZDY sa vzdy z prichadzajucwho vstupu robi 12V (alebo 24V, proste jednosmerne napatie) a z tychto 12V sa zase spatne vyrabva sinusovka .. Da sa nastavit kolko voltov bude na vystupe , aka bude frekvencia , atd .. Tieto UPS sa oznacuju aj UPS s dvojitou konverziou , lebo sa kovertuje z 230V na 12V a zase naspat na 230V .. Pri vypadku vstupu , sa proste 12V prepne len na baterku .. Pri ONLINE UPS sa nikdy neprenasa vstup na vystup , cize UPS vzdy filtruje vsetko rusenie ..
Obrázek

ok .. tolko okienko teorie .. UPS moze vyfiltrovat nejaky bordel , ktory prichadza z elektrickej siete .. napriklad z toho primotopu .. Ale tvoj problem je inde .. suvisi so zemniacou sluckou a UPS ho malo kedy vyriesi .. riesi sa napriklad oddelovacim trafakom ... resp. treba nejakym sposobom skusit nejakemu zariadeniu odobrat zem .. 100% pomaha napriklad odstranenim zeme z napajania zariadeni .. cize napriklad keby si dal prec zemniaci kolik z napajacej snury na repraky , tak by brum zmizol .. TO JE ALE VELMI NEBEZPECNE !, lebo ten zemniaci kolik ma funkciu ochrany , kedby v reproduktore nastal prieraz .. Preto navrhujem otestovat to s tym XLR kablom prepojovacim , v ktorom ustrihnes zem .. to by malo pomoct , a je to najlacnejsie riesenie ..

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 17 čer 2014 09:35

Mnohokrát děkuji, rád bych to vyměnil za ten online, ale je to jednou tolik minimálně no :-/ a radši si ušetřim na mikrofon, který mám v seznamu: další věc do studia :D

Jinak ten co mám, by mi měl stačit ne? já mám vlastně ten typ: line interactive, ten taky neni špatný ne? :)
Takže bude stačit odebrat zem z KLR. Včera jsem to vyzkoušel a když to zapnu pouze přes baterii, tak to bordel nedělá, takže je to ta zem. Ještě se chci zeptat, chtěl bych pro přenos zvuku co možno nejlepší kabely, nemůže tento proces nějak ovlivnit kvalitu signálu?

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 17 čer 2014 09:37

Ještě se chci zeptat. V návodu jsem četl, že na baterii nemám zapínat prodlužovací kabel, vadí to hodně ? mám na prodlužku zapojené jen dvě obrazovky + napájení na wifi + analogový mixážní pult

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2014 10:12

clovece .. ak to nedela z baterie , tak to asi zem neni .. tak to bude fakt daky bordel zo siete .. z baterie to ide na rovnaku zem ..

na bateriu mozes dat predlzovacku .. to nicomu nevadi .. ja tiez pouzivam 3m kabel .. dokonca v studiu ideme s vystupom z UPS do skrine s isticmi a potom do celeho rozbodu napajania v miestnostiach ..

ok .. takze co dalej .. no .. tou zemou to asi nebude .. ked to z baterky nerobi .. ak teda mas vsetko napajane z tej baterky .. potom som z toho trochu jelen .. a urcite by v tom pripade pomohla ta online UPS .. zase na druhej strane .. Kedze tie ALESIS monitory nebrumia , tak je to zvlastne .. tie su tiez napajane trojkolikovym konektorom ?

ono za skusku nic nedas .. vies si zaletovat taky kablik , v ktorom v XLR nezapojis tu zem resp. ono staci v jednom XLR konektore tu zem odletovat a otestovat to tak .. neskor sa zase moze naletovat spat , ak to nepomoze ..
MatějNemiNemec píše:Ještě se chci zeptat. V návodu jsem četl, že na baterii nemám zapínat prodlužovací kabel, vadí to hodně ? mám na prodlužku zapojené jen dvě obrazovky + napájení na wifi + analogový mixážní pult
mas v tej predlzovacke aj PC hej ?

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 17 čer 2014 10:27

PC má zapojené do jedné zásuvky na baterce, na prodlužku jsem ho nedával.
No Alesis mám zapojené na klasický zdrojový kabel a všechno tam mám defakto se zemí. Aspon teda myslím, neřeším jaký kabel je k čemu, prostě vezmu nějaký kabel z klubku napájecích kabelů a zapojim to. Takže ted babo raď. Bez kolíku je to taková ta placka, jako například nabíječka na telefon a se zemí je to vždy jak k PC, že jo? nebo ten tlustý konektor do zásuvky nemusí mít vždy zem?
KLR přepájit neumim :-/ ale pájit ano :-D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2014 10:31

ano bez zeme je bud klasicky adapter
Obrázek

alebo snura
Obrázek

so zemou 3pin je toto :
Obrázek

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 17 čer 2014 10:41

tak alesis je 3 pin, a na krk používám tento, kvuli díře na baterii:
http://www.czc.cz/premiumcord-napajeci- ... gk49816557

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2014 10:58

jasne .. ten co pouzivas , to je rovnaky 3 pin , ako som dal , akurat je iny konektor (do UPS) ..

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 17 čer 2014 11:01

Pytkin píše:ono za skusku nic nedas .. vies si zaletovat taky kablik , v ktorom v XLR nezapojis tu zem resp. ono staci v jednom XLR konektore tu zem odletovat a otestovat to tak .. neskor sa zase moze naletovat spat , ak to nepomoze ..
Stačí to pájit normální pájkou s cínem? A máš nějaký obrázek a postoup, jak na to ? abych něco nepoškodil?

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 17 čer 2014 11:06

Ještě jeden dotaz. Teď když na tom pracuji, může tento brum nějak poškodit ty bedny krk?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2014 12:51

matej : brum by nemal poskodit tie repraky .. pajat chces ten original kabel ? alebo si zaletujes na skusku novy ?

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 17 čer 2014 13:18

zalatuji si na zkoušku nový

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2014 13:26

spojis 2 - 2 , a 3 - 3 .. 1 nechas nespojene .. to je ta zem ..

Odpovědět