Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 16 čer 2014 08:25

Zdravím, koupil jsem si KRK rokit G6 a když je zapnu, tak mi to dělá tichý brum + různé divné pazvuky. Když si šáhnu na blánu, tak vibruje. Myslel jsem, že mám problém v síti, tak jsem si koupil 900w záložní baterii s přepěťovou ochranou. Jenže problém to nevyřešilo :-/

Zjistil jsem, že když bedny zapnu bez zapojeného audio kabelu, tak to brum nedělá. Když zapojím audio kabel ze zvukovky R.M.E babyface, tak to dělá brum. Mám ještě Alesis MK II a tam ten problém neni.

Nápájecí kabely mám uklizené mimo audio kabelů a nemyslím si, že bych měl uplně obyčejné audio kabely. Takže vůbec nevím, čím by to mohlo být. Nejvíc mě zaráží, že to dělá jenom při zapojení signálu a ty druhý bedny tento problém nemají.

Máte někdo zkušennost? nevíte čím to může být? Prosím

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 08:45

zalozna bateria problem nevyriesi .. resp. to skusaj tak , ze ide z baterky ..

pouzivas symetricke kable ?

druhe bedny nemusia mat napajanie s kolikom , preto ten problem nemusia mat ..

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 16 čer 2014 09:29

http://kytary.cz/bespeco-vipermb5/HN104359/

Nerozumím tomu napájení s kolikom

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 09:33

ok .. kable mas spravne ..

napajanie s kolikom je , trojvidlica .. niektore zariadenia maju napajanie s dvojvidlicou .. teda nemaju zem ..

mas napichane vsetko do tej UPS ? vsetko by malo byt napajane z jednej zasuvky ..

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 16 čer 2014 09:33

Pomohlo by baterie proti podpětí? protože jak zapnu přímotop, tak se brum ještě zhorší

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 09:35

no skus vytiahnut elektriku z baterie ... ze to pojde na baterku .. aj vtedy to brumi ?

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 16 čer 2014 09:38

Do UPS mám zapojené vše. Pouze přímotop mám mimo. Ale vše to leze z jednoho obvodu, mám tam tři zásuvky, ale vše je na stejný okruh. UPS mám: http://www.czc.cz/fortron-fsp-ep-1500-s ... pg1a15robf, ale nevím jestli mám i ochranu i proti podpětí, a to si myslim, že je můj problém, ale na baterii se mi píše: In 235-7, out 235-7

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 16 čer 2014 09:40

Pytkin píše:no skus vytiahnut elektriku z baterie ... ze to pojde na baterku .. aj vtedy to brumi ?
Tak to musím vyzkoušet až v 6, až přijedu z práce do studia. Pak napíšu, otázkou je, když to zlobit nebude, jaké by bylo řešení? Napadá tě něco ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 09:42

ja by som vyskusal prepojit repraky so zvukovkou bez zeme .. ale to by chcelo nieco zbastlit .. v tych kabloch by som zem urcite nestihal ..

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 16 čer 2014 09:46

Takže mám najít takové napájecí kabely, kde neni zem. Ale zvukovka se mi napájí přes USB.

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 16 čer 2014 09:48

Ještě jeden dotaz. Asi používáš záložní baterii vid? Nevím, jestli jsem si nekoupil zbytečně výkonou. Kolika Watovou používáš ty ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 09:49

ne napajanie .. tie XLR kable co idu zo zvukovky do reprakov .. tie by som odskusal bez zeme .. ale musis si ich spravit .. take nikto nepredava .. staci kupi XLR samicu a samca a prepijit pin 2 a 3 .. Zem (pin1 ) sa nezapoji .. len to odskusat , ci to pomoze ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 09:51

MatějNemiNemec píše:Ještě jeden dotaz. Asi používáš záložní baterii vid? Nevím, jestli jsem si nekoupil zbytečně výkonou. Kolika Watovou používáš ty ?
ja mam doma 650 W .. ale bezi na nej len iMac .. v praci v oboch studiach mame niekolko 5000 W UPS a napaja to cele studia ..

to co si si kupil , je v poriadku .. i ked teraz firma Fortron neni podla mojho gusta :)

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od MatějNemiNemec » 16 čer 2014 09:54

Prečo je Forton podle teba špatný? Myslim tím značka. Jakou značku podporuješ ty ? Jinak díky za rady :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Brum monitoru KRK rokit G6 (vibrace na bláně)

Příspěvek od Pytkin » 16 čer 2014 09:59

Nehovorim ze jespatny .. Mam zle skusenosti s Fortron zdrojmi do pocitacov , takze ich od urcitej dobry nekupujem .. No a v UPS preferujem firmu EATON (pred tym MGE) ..

Odpovědět