Event 20/20 BAS v3 VS. Yamaha HS80M - Poraďte

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
biscuit

Re: Event 20/20 BAS v3 VS. Yamaha HS80M - Poraďte

Příspěvek od biscuit »

hubert píše:.Ja by som teda sestky za VXT-8 nemenil.VXT-8 su dobre na elektroniku,dance atd....Hraju hlbsie. Ale VXT-6 maju rozhodne viac detailov v stredoch
huberte, tohle me docela prekvapilo, ale je to tim, ze je nemam naposlouchany.. je u osmicek opravdu tolik znatelna ztrata ve stredech?

cometthrotter

Příspěvek od cometthrotter »

zůstaňme u toho , že bych chtěl skutečně kvalitní - můžete mi nějaké varianty doporučit? btw: co říkáte na tyhle? http://www.thomann.de/cz/event_20_30_bas_left.htm
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo to by mohlo hrat lepsie .. ale nepocul som ich ..

hubert

Příspěvek od hubert »

biscuit: Netvrdim ze su tam nejake velke straty....ale proste mi tie stredy (a nie len mne) pridu transparentnejsie a tym padom aj bohatsie na info.....nie je to nic dramaticke, ale je to pocut. Tym ale nechcem povedat ze VXT-8 je horsia bedna...je len vhodnejsia skor na zaner kde je dolezite viac citat spodne basove pasmo. A to je skor elektronika....Inak vazne odporucam kazdemu kto uvazuje nad upgrade-om svojho stavajuceho monitoringu aby si vypocuk OPALy,,,,to je neuveritelna bedna. A hoci to slovo nepouzivam rad....dost univerzalna. Porovnavali sme to tu spolu s kaykom a pytkinom s bednami z vyssej cenovej.. s kaykovymi AIRami....a popravde...nemal som pocit ze by OPAL hral horsie..hoci je o 30 percent lacnejsi...a v par pripadoch sa mi zdal dokonca presvedcivejsi....ale to som odbocil....sorry.

delay

Příspěvek od delay »

hubert píše:Este jeden moj nazor....podla mna su na rockovu muziku lepsie VXT-6.Ja by som teda sestky za VXT-8 nemenil.VXT-8 su dobre na elektroniku,dance atd....Hraju hlbsie. Ale VXT-6 maju rozhodne viac detailov v stredoch. Mozno ze by som hladal alterantivny posluch k VXT-6 v kategorii 5 palcov alebo menej...popripade aj so subom. Ale to by asi nebola podmienka vzhladom na zaner...
Přesně tak, už jsem chtěl dávat Biscuitoj za uši. Alternativa k VXT rozhodně je, například Dyna BM5A nbeo Focal CMS, případně Genelec. Osobně bych VXT řadil až na třetí místo :).

Ale k věci. Vidím to velmi podobně jako Hubert a rovnou napíšu, že kupovat levnej 8'' repro je úplnej nesmysl. VXT-6 musej hrát od 50 Hz nahoru v pohodě a kupovat si kvůli 5Hz dolů sračkový 8'' je fakt blbina. pokud bych měl peníze a chtěl je investovat do monitoringu, tak v první řadě pořeším akustiku místnosti, případně si koupím nějaký sračky alá Genius nebo Evolve za litr a až potom bych šel třeba do Adam A3X nebo jinejch menších beden. Rozhodně ne do levnějších a větších...

Hammond

Příspěvek od Hammond »

cometthrotter píše:zůstaňme u toho , že bych chtěl skutečně kvalitní - můžete mi nějaké varianty doporučit? btw: co říkáte na tyhle? http://www.thomann.de/cz/event_20_30_bas_left.htm
Mozno to hra fakt dobre, ale ak to nemas kde vypocut, tak by som na tvojom mieste v tejto cenovej kategorii pouvazoval nad BM5AmkII. To je celkom overena bedna.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

delay píše:Přesně tak, už jsem chtěl dávat Biscuitoj za uši. Alternativa k VXT rozhodně je, například Dyna BM5A nbeo Focal CMS, případně Genelec. Osobně bych VXT řadil až na třetí místo :).
.
ale tos me asi spatne pochopil, ja mluvil o vymene vxt za vxt, jen s vetsim wooferem, tak nevim proc zminujes prechod na srackovy 8"

delay

Příspěvek od delay »

Jasný, já jsem to pochopil (a nemyslel jsme to nijak zle), ale to se mi právě zdá zbytečný, rozdíl mezi VXT6 a VXT8 je ca 5Hz dole? to nestojí za to, aby se člověk připaravil o lepší středy VXT6, prostě levnější 8'' bednu už bych nechtěl, a VXT8 mi přijde pořád dost levná na to aby hrála věrně... pokud mohu soudit na základě podobně drahejch Reveal 8D, kterých sem se rád zbavil... No a hlavně předpokládám, že 8'' doma je v 90% případů bassroomkiller. Mylsím opravdu jen 8'' biamp konstrukci, fakt se líp žije s dobrým 6'' nebo 5'' reprem, ale je to samozřejmě můj subjektivní pocit...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mozna mas pravdu :-) (mozna velkou)

cometthrotter

Příspěvek od cometthrotter »

Takže po delším zvažování jsem se rozhodl pro Adam AX7 , má to asi nejlepší recenze co jsem četl a troufám si tvrdit, že to je i poměrně jistá volba, teď jen našetřit zbývající korunky :D díky za usměrnění chlapi ;)
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

Popravdě nechápu proč chceš ke krkům ještě a7x,které sou cca stejná třída...nedávno sem si je pořídil a vxt6 by byla hned další volba po boku s dynaudio bm5 .Prostě mi přijde ,že si chceš k modré fabii koupit ještě jednu červenou....kdybych měl nějakou vatu,a chtěl bych lepší poslech....tak na tvém místě prodám krky,a koupím pár pořádných beden min.20k/ks plus investuju něco do akustiky ,Toliko můj amatérský pohled na věc

Odpovědět