EVENT ASP 8 & APS Aeon

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Pytkin
Moderátor

Re: EVENT ASP 8 & APS Aneon

Příspěvek od Pytkin »

no ale to plati vseobecne .. cim vacsi basak , tym lepsie hra basy a horsie stredy .. preto su najlepsie 3oj pasmove bedne ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Pytkin píše:no ale to plati vseobecne .. cim vacsi basak , tym lepsie hra basy a horsie stredy .. preto su najlepsie 3oj pasmove bedne ..

Me prekvapilo, ze objem ozvucnice APS IO je mensi nez BM6A a maji pritom lepsi bas.. ono totiz nejde jen o to jak velky je reprak a objem bedny ale i o ostatni prvky.. kazdopadne prekvapeni.. Jinak ty AIRy - pekna bedna a docela analyticka, ale me proste zvukove na ucho nesedi.. tezko to popisovat, ale urcite to z vas kazdy nekdy zazil, ze mu proste nesedla bedna charakterove.

(kazdopadne momentalne ze vsech poslechu vkladam nejvetsi nadeji do APS AEON a do Unity Audio The Rock.. sam sem zvedavej jake doopravdy budou hh, AIR jsou zdaleka jina cenova kategorie.. ty sem poslouchal jen pro zajimavost)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo to urcite .. v prvom rade urcite zavisi od pouziteho menica ..

kexik

Příspěvek od kexik »

no, ide o to... pokial ma maly reprak a malu ozvucnicu, pri istej poddajnosti zavesu zahra ta bedna aj hlboky bas, ovsem zasa pri malych hlasitostiach alebo pri vysokom skresleni. velka bedna s velkym reprakom bude mat vzdy presnejsi/hlasnejsi bas za predpokladu spravneho navrhu

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Me tam jeste prekvapila strasne jedna vec.. na tech APS byla slyset strasne komprese.. kdyz neco melo moc komprese, tak to bylo hodne slysitelny na Dynaudiich BM6a a BM12a jen kdyz jsem hodne nastrazil usi a hledal sem to v tom. Stale me vrta hlavou jestli jsou tak nahustene a nakomprimovane ty nahravky nebo jestli to je chyba bedny.. uvidim u AEONu.. ale spis bych to tipoval na ty nahravky diky dnesni Loudness WAR.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin píše:no ale to plati vseobecne .. cim vacsi basak , tym lepsie hra basy a horsie stredy .. preto su najlepsie 3oj pasmove bedne ..
Teoreticky... V praxi jsem se presvedcil, ze to tak byt nemusi.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Trojpasmove bedne je ale podstatne zlozitejsie spravit konstrukcne dobre. Preto trojpasma zvacsa spadaju do trocha inej cenovej kategorie.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já jsem tady delší dobu měl Dynaudia i APS Aeon ... Ty APS mi zněly hodně nepřirozeně, zabarveně s dost vybuzeným basem ... Dynaudia (měl jsem tu BM12 tuším) vedle toho zněly mnohem přirozeněji a příjemněji ... APS mě moc neuchvátily ...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ivo píše:Já jsem tady delší dobu měl Dynaudia i APS Aeon ... Ty APS mi zněly hodně nepřirozeně, zabarveně s dost vybuzeným basem ... Dynaudia (měl jsem tu BM12 tuším) vedle toho zněly mnohem přirozeněji a příjemněji ... APS mě moc neuchvátily ...
Je to otazka.. asi je to hodne subjektivni a zavisi to na zanru. Ty ses Ivo zvyklej na klasickou hudbu a na to, aby nastroj treba akusticky hral prirozene. Ja zase jsem zvyklej na elektroniku, kde potrebuju odhalit basy a taky potrebuju slyset dobre, jestli tam je slusny stereo obraz, dobra separace a konkretnost napric spektrem. Prilis mi nejde o to jestli tam bude znit kytara nebo smycce prirozene.

Btw. Hazim ti soukromou zpravu :P

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Hammond píše:
Trojpasmove bedne je ale podstatne zlozitejsie spravit konstrukcne dobre. Preto trojpasma zvacsa spadaju do trocha inej cenovej kategorie.
o cenach tu nikto nic nehovoril ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

TOM-Thak píše:
Ivo píše:Já jsem tady delší dobu měl Dynaudia i APS Aeon ... Ty APS mi zněly hodně nepřirozeně, zabarveně s dost vybuzeným basem ... Dynaudia (měl jsem tu BM12 tuším) vedle toho zněly mnohem přirozeněji a příjemněji ... APS mě moc neuchvátily ...
Je to otazka.. asi je to hodne subjektivni a zavisi to na zanru. Ty ses Ivo zvyklej na klasickou hudbu a na to, aby nastroj treba akusticky hral prirozene. Ja zase jsem zvyklej na elektroniku, kde potrebuju odhalit basy a taky potrebuju slyset dobre, jestli tam je slusny stereo obraz, dobra separace a konkretnost napric spektrem. Prilis mi nejde o to jestli tam bude znit kytara nebo smycce prirozene.

Btw. Hazim ti soukromou zpravu :P
Ja tady te klasicke hudby moc neposloucham :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak to je pak strasne tezky definova slovo co je "prirozene". Pro me je prirozeny poselch takovy, ve kterem mi nic nevadi, neprecniva, neni tam neco vyraznejsiho ve spektru oproti dalsim castem spektra a neni mi to neprijemne nebo to nezni moc technicky bo plechove.
Na BM12 me vadilo to, ze to melo min stredu na BM6a zase ta neprirozena boule jako by se ta bedna snazila, co nejvic basovat a neslo ji to pac je na to moc mala :D. Kdybych se nakonec nerozhodl pro Unity audio a chtel sem treba APS nebo Dynaudia, tak bych si to tak jako tak pujcil od Safy domu na testovani.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

TOM-Thak píše: bm6a vs. Bm12a vs. APS IO # APSKA JIM NATRHLA OBEMA ZADNICI. VICE PO POSLECHU OSTATNICH.
APS jsou skvely . Mel jsem moznost dlouho ve studiu pri michani pouzivat APS AEON TITANDOME a diky moznosti mit od Audio pro oba modely vejskacu jsem si moh udelat hode dobrej obrazek.

Pro me bylo velky prekvapeni jak skvele AEON hraji, proto jsem je taky od Audopro koupil. Pro toho kdo chce michat je to velka zbran. Maji Krasny stredy , prehledny vejsky a super plnej bass na kterej jsem se nebal nikdy spolehnout. Me osobone Dynaudia nesedla, coz je samozrejme osobni vec ale stejna vec se mi potvrdila i na ezone srazu pred nejakym casem kde v Audiopro byla moznost prepinat mezi hromadou dlasich beden a samo hlavne mezi APS a Dynaudio coz byl nas predni zajem.

Muj mini report z AEON beden jsem psal pre par lety tady -
./ostatni-hardware/aps-aeon-skvele-hrajici-no-name-bedny-t5788-90.html?hilit=aeon

.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Ivo píše:Já jsem tady delší dobu měl Dynaudia i APS Aeon ... ... APS mě moc neuchvátily ...
... taky to nejsou bedny na uchvacovani ale na michani. Krome toho ThomTHAK mluvi o APS IO coz je jiny (mensi) model.

Mimochodem, moznost poslechu a pripadne zapujceni stale trva, takze misto tisice prectenych slov staci pet minut poslouchat.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

TOM-Thak

Re: EVENT ASP 8 & APS Aeon

Příspěvek od TOM-Thak »

Ja jeste poznamenam, ze i pres poslech APS IO si chci poslechnout it AEONy a pravdepodobne do nich jit, pokud me neuchvati poslech UNITY AUDIO THE ROCK u Iva. Jeste to mas svuj cas. No Safa by mohl vypravet.. jak jsme poslouchali BM12a Vs. BM6A MK1 Vs. AIR a ke konci tam prepl schvalne pro zajimavost na APS IO a to vsecko obratilo o 180 stupnu :D ale vsecko zalezi na tom, co si clovek poslechne a co mu sedne.. jinak APS AEON jsem slysel narychlo u Ecsona.

No nechtel jsem to tady uplne do detailu resit nez si to poslechnu vsecko :) samozrejme pokud se budeme bavit o cene s DPH tak u Thomanna BM6A za par 45tisic a APS AEON 60tis s DPH v audiopro, takze cenovy ekvivalent je spis APS IO, ktery sou za nejakych 44tis. s DPH a i velikostne. Ale ta velka APSka sou do budoucna lepsi investice.. nebo popripade ty Unity Audio.

Odpovědět