Jake kabely k monitorum?

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 bře 2007 14:40

mpatch je klasika, ano. ak mas ten peniaz, kup...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 23 bře 2007 14:46

regulator hlasitosti 2xdrahsi nez tvoja zvukova karta hmm....

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 23 bře 2007 15:10

Solarfall: No to máš pravdu, ale co já s tím. Asi nejlevnější řešení je vyrobit si to sám, ale když sem četl, že není zrovna vhodné šetřit na materiálu, tak to vyjde asi taky draho. Nevim, psal jsem, že nejsem odborník v hardware... takže hmm...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 bře 2007 15:47

Staci ti stereo potak za par kacek, to skutecne draho nevyjde ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 bře 2007 15:55

ano, daju sa kupit slusne potaky tak okolo stovky (preh, piher, vishay) a nieco vydrzia... ta cena je tak nizka ze ti nebude luto ho vyhodit ked zacne praskat... chce to len kvalitnu krabicku, konektory, a vediet spajkovat.

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 23 bře 2007 16:24

Kexik, Kermitak: dík za rady...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 bře 2007 16:28

ja len pre poriadok dodavam ze mpatch ma aj AB prepinac na dvoje monitory a hlavne slusny amp na sluchatka, takze jeho uzitna hodnota je celkom vysoka... nezatracoval by som to

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 bře 2007 23:23

kexik : no .. videl si ho zvnutra ? aj ten ich adat prevodnik vyzeral dobre .. potom to tu niekto kupil a hned to aj vratil ..

p:0 : nevyuzijes aj mix ? dake mikrofony atd .. Soundcraft Compact je Audiophile ako stvoreny .. A stoji ako ten MPatch2 pripadne trochu menej ?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 24 bře 2007 07:59

hej vzdy ked sa to tu riesi tak poradim aj ja soundcraft compact (mam ho doma).. .narozdiel od beznych mixov sa pocitac nepripaja na strip ale na specialnu dierku ktora nejde cez ziadne kurvitka(ako eq) ale rovno na vystup. a ma 2x sluchatkovy vystup a skvele routovanie signalu pri nahravani.
k audiophilovi je to najlepsi frontend. skus pohladat tu na ezone.

Petrik
Příspěvky: 3
Registrován: 27 bře 2007 16:02

Příspěvek od Petrik » 27 bře 2007 16:03

Jsi ji jisty, ze SW regulace master vystupu znamena prepocet signalu na nizsi urven? Ja bych spise ocekaval, ze se bude menit zesileni v analogove casti....
kexik píše:pouzi nesymetricky vstup... takze potrebujes rca (cinch)->jack6,3 kable, nie xlr... + samozrejme bolo by vhodne pouzit nejake pojitko na regulaciu hlasitosti (atty, mixpultik, etc), regulovat hlasitost softverovo znamena degradovat 24bitove rozlisenie zvukovky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 bře 2007 16:17

Petrik píše:Jsi ji jisty, ze SW regulace master vystupu znamena prepocet signalu na nizsi urven? Ja bych spise ocekaval, ze se bude menit zesileni v analogove casti....
kexik píše:pouzi nesymetricky vstup... takze potrebujes rca (cinch)->jack6,3 kable, nie xlr... + samozrejme bolo by vhodne pouzit nejake pojitko na regulaciu hlasitosti (atty, mixpultik, etc), regulovat hlasitost softverovo znamena degradovat 24bitove rozlisenie zvukovky
na to ber jed... ziadna regulacia zosilnenia v analogovej casti sa pri profi zvukovkach nepouziva... z dsp chipu to ide rovno do prevodnika, z prevodnika na lowpass filter a von. elektronicke potenciometre HROZNE prznia zvuk, plati obecne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 bře 2007 23:52

kexik : myslim ze ten novy presonus to bude mat dako poriesene .. ked to ma fungovat aj ako standalone ..

Petrik
Příspěvky: 3
Registrován: 27 bře 2007 16:02

Příspěvek od Petrik » 28 bře 2007 00:10

1) zapomnel jsi na nejaky zesilovac...nepredpokladam, ze DA prevodnik ma na vystupu linkovou uroven. Prave v tom zesiku bych si tu regulaci umel predstavit.
2) elektronicky rizene potenciometry = zesilovace s promennym zesilenim rizenym elektornicky se pouziva ji i v dost drahe hifi elektronice, napr. to maji vsechny, i ty nejlepsi autoradia a mnoho i velmi drahych AV recieveru...takze HROZNE to zvuk asi prznit nemuze...
kexik píše:
Petrik píše:Jsi ji jisty, ze SW regulace master vystupu znamena prepocet signalu na nizsi urven? Ja bych spise ocekaval, ze se bude menit zesileni v analogove casti....
kexik píše:pouzi nesymetricky vstup... takze potrebujes rca (cinch)->jack6,3 kable, nie xlr... + samozrejme bolo by vhodne pouzit nejake pojitko na regulaciu hlasitosti (atty, mixpultik, etc), regulovat hlasitost softverovo znamena degradovat 24bitove rozlisenie zvukovky
na to ber jed... ziadna regulacia zosilnenia v analogovej casti sa pri profi zvukovkach nepouziva... z dsp chipu to ide rovno do prevodnika, z prevodnika na lowpass filter a von. elektronicke potenciometre HROZNE prznia zvuk, plati obecne

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 bře 2007 13:20

petrik:
1.kazdy DA prevodnik na trhu ma na vystupe linkovu uroven. vratane ac97 sraciek do pc
2. presne o tych zariadeniach hovorim... pojem dost drahy je relativny, ale v AV receiveroch sa pouziva dsp jednotka, tj digital, tj podobny layout ako v pc, akurat tam prebieha procesing v 32bitoch a nie v 16/24 ako v pc; v lacnejsich veciach ako autoradia sa pouzivaju elektronicke potenciometre bud s digitalnym prepinanim odporovej matice (dallas chipy), alebo s VCA (tda1524 a spol) a tato druha skupina HNUSNE PRZNI ZVUK, na tom trvam. minimalne v kategorii zvuku o ktorej sa TU bavime, je taky zvuk absolutne pod hranicou akceptovatelnosti. v aute mozno nie.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 bře 2007 13:28

Pytkin píše:kexik : myslim ze ten novy presonus to bude mat dako poriesene .. ked to ma fungovat aj ako standalone ..
myslis central station? trosku ma maties... teraz sa bavime o priamom prepojeni zvukovky a monitorov, ked to zapojis cez cs, to mas ako externy prevodnik s atty v jednej krabici, nie?

Odpovědět