Jsou sluchatka SENNHEISER HD280PRO dobra volba(alternativy?)
Jsou sluchatka SENNHEISER HD280PRO dobra volba(alternativy?)
Potrebuji poridit nova sluchatka na nahravani a bezny monitoring. Klicova je tedy zvukova izolace (kvuli preslechum) a alespon uchazejici audio kvalita - jednoznacne uzavreny system. DLouho pokoukavam po HD280PRO. Na tech se mi nelibi snad jen krouceny kabel. Jsou v cenovce do 4000 nejake zajimave alternativy? Diky!
Čau,
tyhle sluchátka mám doma. Od hluku izolují perfektně. A myslím že hrajou slušně. Navíc jsou celkem příjemné a po dlouhém používání mi na hlavě nevadí.
Ale vyskytl se u mě menší problém a to že mám celkem úzkou hlavu. Sluchátka totiž správně nedoléhají a tím pádem tak dobře nevnímám basy. Při poslechu si sem tam musím pomoct rukama.
Takže pokud máš možnost, tak si je vyzkoušej. Já jsem tu šanci neměl.
Ale třeba ti padnou.
tyhle sluchátka mám doma. Od hluku izolují perfektně. A myslím že hrajou slušně. Navíc jsou celkem příjemné a po dlouhém používání mi na hlavě nevadí.
Ale vyskytl se u mě menší problém a to že mám celkem úzkou hlavu. Sluchátka totiž správně nedoléhají a tím pádem tak dobře nevnímám basy. Při poslechu si sem tam musím pomoct rukama.
Takže pokud máš možnost, tak si je vyzkoušej. Já jsem tu šanci neměl.
Ale třeba ti padnou.
Mam ich asi tri roky a som s nimi velmi spokojny. Su dost slusne linearne, v tej cene som nepocul neutralnejsie sluchatka. Na basoch su trochu seknute, pravdepodobne preto aby sa s nimi dalo dlho robit bez toho aby ti po hodine dunela hlava. Na studiovu robotu su z mojho pohladu super, ale na hifinu by som si kupil nieco ine.
A preco ti vadi telefonny kabel? Ja to vnimam skor ako vyhodu, nezakopavas, nezavadza to az tak a nemusis to vymotavat s koliesok s pod stolicky. Dalsia vyhoda je, ze vsetky makke casti sa daju bez problemov vymenit a usnice sa daju vytocit o 90 stupnov. Ja za seba odporucam.
A preco ti vadi telefonny kabel? Ja to vnimam skor ako vyhodu, nezakopavas, nezavadza to az tak a nemusis to vymotavat s koliesok s pod stolicky. Dalsia vyhoda je, ze vsetky makke casti sa daju bez problemov vymenit a usnice sa daju vytocit o 90 stupnov. Ja za seba odporucam.
tu su dobre recenzie na sluchadla: www.headphone.com
Kdyby sis trochu priplatil, tak doporucuji HD595, ktere mam doma. Jsou mimoradne pohodlne - skoro je necitis na hlave.
Zvuk je cisty. Basy, stredy a vysky jsou vyvazene vyrovnane a frekvencni prenos konci hodne vysoko.
Nevyhodou Sennheiseru je to, ze jsou zvukove takove slusne, nezni drave a agresivne, takze te to tak nechytne za srdce. TOhle bych ale spis chtel u hi-fi sluchatek nez u studiovych.
Zvuk je cisty. Basy, stredy a vysky jsou vyvazene vyrovnane a frekvencni prenos konci hodne vysoko.
Nevyhodou Sennheiseru je to, ze jsou zvukove takove slusne, nezni drave a agresivne, takze te to tak nechytne za srdce. TOhle bych ale spis chtel u hi-fi sluchatek nez u studiovych.
Sennheisery jsou víc brány jako HiEnd poslech, než studiová referenční sluchátka (což neznamená, že ten charakter někomu nesedí víc a ve výsledku se mu s nimi líp pracuje).
Než jsem vybral sluchátka, pročetl jsem dost diskuzí a v té třídě kolem 5tis mi vyšly buď Sennheisery, nebo Beyerdynamicy.
Nakonec jsem koupil Beyer.. DT770
Než jsem vybral sluchátka, pročetl jsem dost diskuzí a v té třídě kolem 5tis mi vyšly buď Sennheisery, nebo Beyerdynamicy.
Nakonec jsem koupil Beyer.. DT770
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Jasne,
HD595 take nejsou u Sennheiseru v kategorii studiovych sluchatek, ale audiofilnich. Zvukovy prednes je ale natolik kvalitni a nepribarveny, ze se daji pouzivat i pro studiovou praci.
Jinak se krome tech Beyeru hodne doporucuji jeste AKG K240 nebo 271 (podle toho jestli preferujes otevrena nebo zavrena sluchatka). Ty uz maji trochu agresivnejsi zvuk - zvlast na basech.
Otevrena sluchatka pousti zvuk ven, coz muze vadit pri nahravani pres mikrofony, ale zase maji podle me prirozenejsi zvuk. S uzavrenymi ti take oblast kolem usi mene vetra a spis se tam potis.
HD595 take nejsou u Sennheiseru v kategorii studiovych sluchatek, ale audiofilnich. Zvukovy prednes je ale natolik kvalitni a nepribarveny, ze se daji pouzivat i pro studiovou praci.
Jinak se krome tech Beyeru hodne doporucuji jeste AKG K240 nebo 271 (podle toho jestli preferujes otevrena nebo zavrena sluchatka). Ty uz maji trochu agresivnejsi zvuk - zvlast na basech.
Otevrena sluchatka pousti zvuk ven, coz muze vadit pri nahravani pres mikrofony, ale zase maji podle me prirozenejsi zvuk. S uzavrenymi ti take oblast kolem usi mene vetra a spis se tam potis.
DT 770 pouzivam...vobec ale neviem aky mam mat postoj k bassom. Su naozaj dost hlboke, pocut aj tie najnizsie mozne frekvencie. Ale celkovo su bassy dost mohutne, niekedy ma to mozno aj trosku rusi, lebo to prilis duni. Otazka je, ci su tie bassy realne, alebo su trosku ' nafuknute ' a pocujem to, co tam v skutocnosti nie je...neviem no...budem porovnavat s monitormi, tak som zvedavy...pHp píše:HD280 jsou asi opravdu za tu cenu ideální řešení. Jinak musíš výš -> AKG K 271 -> DT 770. Tyhle 3 kousky tomu "vládnou".
HD280pro su vhodne do studia najma pre vokalistu, muzikanta k tomu, aby pocul signal zo sluchadiel, nie zvonku.
Na tento ucel su teda vhodnejsie nez hi-end kategoria HD595 and the family
Pokial ide o referencnost sluchadiel suhlasim s Tudym, mam hd65O hraju krasne, ale odkedy som kupil akg k701 senny lezia v krabicke,
netvrdim, ze ich zvuk je taky ci onaky... tvrdim ze vsetko naozaj vsetko v nahravke pocujem.
Na tento ucel su teda vhodnejsie nez hi-end kategoria HD595 and the family

Pokial ide o referencnost sluchadiel suhlasim s Tudym, mam hd65O hraju krasne, ale odkedy som kupil akg k701 senny lezia v krabicke,
netvrdim, ze ich zvuk je taky ci onaky... tvrdim ze vsetko naozaj vsetko v nahravke pocujem.
To se nemylis. Ty prilis nafouknute basy na nich byvaji kritizovane.bassline píše: DT 770 pouzivam...vobec ale neviem aky mam mat postoj k bassom. Su naozaj dost hlboke, pocut aj tie najnizsie mozne frekvencie. Ale celkovo su bassy dost mohutne, niekedy ma to mozno aj trosku rusi, lebo to prilis duni. Otazka je, ci su tie bassy realne, alebo su trosku ' nafuknute ' a pocujem to, co tam v skutocnosti nie je...neviem no...budem porovnavat s monitormi, tak som zvedavy...
Nevim, jestli ti dobre rozumim. Chces tim rict, ze na K701 slysis neco, co si na HD650 jasne neslysel? Nebo jde o rozlozeni nastroju ve stereu?PiKey píše:Pokial ide o referencnost sluchadiel suhlasim s Tudym, mam hd65O hraju krasne, ale odkedy som kupil akg k701 senny lezia v krabicke,