Kalibrace monitorů - SPL

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Kalibrace monitorů - SPL

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

TOM-Thak píše:Tak je otazka jak moc to resit no. A mereni / kalibrace spl na to ti staci spl meter, mistnost a bedny a noise / sinus ne? Mereni logicky ve sweetspotu, kde sedis. O krivce vnimani spektra v zavislosti na hkasitosti samozrejme vim a to je taky jeden z duvodu proc me to zajima.
staci ti i iPhone kupodivu, aspon na weighted krivky (a ty jsou pro vnimanou hlasitost relevantni).

Stan

Příspěvek od Stan »

jj iPhone je v pohode, ja mam tyhle placeny Apps: SPL Pro, PocketRTA, FFT a Audiofile Calc

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jj pouzival sem SPL Pro app. Jinak svou referenci jsem ridil trosku od "ucha" a vim opticky, kde mam mit knob volume controleru. Jedna vec je to nastavit, druha vec je to snadno vyvolat. U plynulych a ne skokovych monitor controlleru aby sis udelal carku lihovkou :D

Zajima me to pro industry standard, abych pak nedelal veci uplne totalne mimo, pokud mi technicky bude neco unikat.

Diky, ze jste se podelili o sve zkusenosti!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Pripada mi , ze to moc riesis .. Mne to proste pride fajn , ze stlacim REF a viem ze pocuvam stale na rovnakej hlasitosti .. Vobec ma nezaujima ta teoria okolo toho :) .. Ked robim radio a web , tak si uberiem , lebo to potom reve ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

pytkin: pokud ti REF nekalibruje samo na danou SPL, tak nevis, jak hlasite poslouchas, jen vis, ze testovaci signal s danou modulaci predtim nameril tolik a tolik SPL pri REF[erencnim] gainu. "semantics", jo, ale dulezity "semantics".

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Kazdopadne nejak mam zafixovane ze "kalibrace monitoru" a "kalibrace referencni urovne" jsou dve ruzne veci i kdyz ta prvni muze obsahovat tu druhou. Kalibrace reprosoustav ci monitoru je zapotrebi u vicekanalovych sestav, kdy je pritomen subwoofer a/nebo mistnost je atypicky velka/s nestandartni akustickou odezvou. Sorry jestli jsem mimo, ale kdyz ja jsem uchylny na spravne pojmy...

Odpovědět