staci ti i iPhone kupodivu, aspon na weighted krivky (a ty jsou pro vnimanou hlasitost relevantni).TOM-Thak píše:Tak je otazka jak moc to resit no. A mereni / kalibrace spl na to ti staci spl meter, mistnost a bedny a noise / sinus ne? Mereni logicky ve sweetspotu, kde sedis. O krivce vnimani spektra v zavislosti na hkasitosti samozrejme vim a to je taky jeden z duvodu proc me to zajima.
Kalibrace monitorů - SPL
-
- Profesionál
Re: Kalibrace monitorů - SPL
jj iPhone je v pohode, ja mam tyhle placeny Apps: SPL Pro, PocketRTA, FFT a Audiofile Calc
Jj pouzival sem SPL Pro app. Jinak svou referenci jsem ridil trosku od "ucha" a vim opticky, kde mam mit knob volume controleru. Jedna vec je to nastavit, druha vec je to snadno vyvolat. U plynulych a ne skokovych monitor controlleru aby sis udelal carku lihovkou
Zajima me to pro industry standard, abych pak nedelal veci uplne totalne mimo, pokud mi technicky bude neco unikat.
Diky, ze jste se podelili o sve zkusenosti!

Zajima me to pro industry standard, abych pak nedelal veci uplne totalne mimo, pokud mi technicky bude neco unikat.
Diky, ze jste se podelili o sve zkusenosti!
Pripada mi , ze to moc riesis .. Mne to proste pride fajn , ze stlacim REF a viem ze pocuvam stale na rovnakej hlasitosti .. Vobec ma nezaujima ta teoria okolo toho
.. Ked robim radio a web , tak si uberiem , lebo to potom reve ..

-
- Profesionál
pytkin: pokud ti REF nekalibruje samo na danou SPL, tak nevis, jak hlasite poslouchas, jen vis, ze testovaci signal s danou modulaci predtim nameril tolik a tolik SPL pri REF[erencnim] gainu. "semantics", jo, ale dulezity "semantics".
Kazdopadne nejak mam zafixovane ze "kalibrace monitoru" a "kalibrace referencni urovne" jsou dve ruzne veci i kdyz ta prvni muze obsahovat tu druhou. Kalibrace reprosoustav ci monitoru je zapotrebi u vicekanalovych sestav, kdy je pritomen subwoofer a/nebo mistnost je atypicky velka/s nestandartni akustickou odezvou. Sorry jestli jsem mimo, ale kdyz ja jsem uchylny na spravne pojmy...