kvalitní repro k PC :)

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
andy_xx

kvalitní repro k PC :)

Příspěvek od andy_xx »

Čaute,
hodlam obměnit svůj profi hifi system :)) z no-name plastových bedniček (o výkonu 1 MW :)) za něco smysluplnějšího. Poslouchám hudbu téměř pořád (soul,rock, metal), líbí se mi výrazné pevné basy, uhlazené středy a krystalické výšky :D. Je mi jasné, že bych si měl před koupí bedny poslechnout, ale rád bych si už tak trochu vytvořil několik favoritů. Jelikož si občas nahrávám do kompu své hudební výtvory (hraju na el. kytaru), tak by se mi hodilo něco ve stylu:
AQ M21 vs Tapco S8 ? ... cenová relace okolo 5tisíc za pár, aktivní (nechci další zesák). Nepotřebuju nic profi, bo v paneláku, potažmo pokoji 4x4m, toho moc nevymyslím..a upravovat pokoj nemíním :)

Dík za každou radu

greezmen

Příspěvek od greezmen »

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

:)

greezmen ma predbehol...

andy_xx : nabuduce si daj vyhladat otazku ktoru chces najskor polozit. pravdepodobnost ze sa to uz niekto pytal je velmi vysoka ;)

andy_xx

Příspěvek od andy_xx »

hledal jsem..nicméně tamten thread jsem nějak nenašel :))
moc mi ovšem v rozhodování nepomohl...vždycky někdo napíše že bedny XY jsou za ty prachy skvělé, načež mu druhý odpoví že XY nejsou vůbec dobré a doporučuje ZY :))

andy_xx

Příspěvek od andy_xx »

heh..teď jsem si všiml, že tapco s8 je 5tis. cena za kus a né za pár..nicméně v tom případě to maj na jedné webové stránce špatně :)) maj tam uvedeno 5tis za pár :)

greezmen

Příspěvek od greezmen »

andy_xx píše: moc mi ovšem v rozhodování nepomohl...vždycky někdo napíše že bedny XY jsou za ty prachy skvělé, načež mu druhý odpoví že XY nejsou vůbec dobré a doporučuje ZY :))

v tom pripade daj sam na seba chod si vypočut rozne a kup si co uznas sam za vhodne...

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj. Mám podobný dotaz. Co doporučíte do deseti tisíc? Kamarád neskládá, chce to vyloženě jen na poslech. Nechce si kupovat nic na prostorový zvuk, ale kvalitní stereo. Preferuje menší bedny. Poradíte mi? Díky...

andy_xx

Příspěvek od andy_xx »

greezmen píše:
andy_xx píše: moc mi ovšem v rozhodování nepomohl...vždycky někdo napíše že bedny XY jsou za ty prachy skvělé, načež mu druhý odpoví že XY nejsou vůbec dobré a doporučuje ZY :))

v tom pripade daj sam na seba chod si vypočut rozne a kup si co uznas sam za vhodne...
asi budu muset :) ..ale zajímalo by mě, jestli existuje něco lepšího než AQ 21M v dané cenové relaci... nechci creative apod.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Co menší truthy, KRKy nebo Alesisy?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ondrash : ja by som preferoval zosilovac a sluse hifi bedne .. ked ide o posluch .. i ked 10.000 je dost malo .. z monitorov sa tu uz vsetko prebralo 100x .. nic nove moc na trhu neni .. k tomu uz neni co viac napisat ..

fova

Příspěvek od fova »

Slysel jsem pasivni hi-fi bedny, za ktere dal jeden znamy 10 000Kc a byla to zvukove hruza. Behringer Truth, ktere jsem v te dobe pouzival ve studiu mi prisly o hodne lepsi.
Proto se mi zda byt docela zajimavym resenim koupit nejake low endove studiove monitory jako treba ty Truthy a ty pouzivat na hi-fi poslech. Ojete se daji koupit do 6000Kc.
Ja jsem si ty svoje stare nechal prave na poslech v obyvaku. Jedine, co pak musi clovek jeste vyresit je regulace hlasitosti, protoze Truthy se zabudovanymi zesilovaci na sobe zadny potenciometr nemaji. Na to jsem musel dokoupit SM Pro Audio Nanopatch.

Moje zkusenost je takova, ze cloveku, co nedela muziku, nejdriv prijde zvuk monitoru syrovy, suchy, az neprijemny. Ale kdyz si na ne zvykne, tak uz se nechce vracet k nejakym levnejsim hi-fi aparaturam, ktere maji rozmazany zvuk a neprirozene zvyraznene basy a vysky.

andy_xx

Příspěvek od andy_xx »

a jaký názor tedy máte na ty AQ M21?:))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

10.000 je 12.000 SK a za to sa da (dal?) kupit par B&W .. ktore hraju velmi prijemne .. akurat na ten zosilovac uz neostalo .. :)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

andy_xx píše:a jaký názor tedy máte na ty AQ M21?:))
Neslyšel jsem je, ale od pohledu to vypadá na kombinaci TVM + nějaké TDA jako zesilovač a k tomu všemu kusová výroba a tedy vysoká cena a nevábný vzhled. Zázraky nečekej. I ty pitomé Truthy jsou konstrukčně někde jinde, jsou to plnohodnotné aktivní bedny s biampingem. Akorát to volume se díky tomu blbě řeší.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Pytkin píše:10.000 je 12.000 SK a za to sa da (dal?) kupit par B&W .. ktore hraju velmi prijemne .. akurat na ten zosilovac uz neostalo .. :)
... len nadviazem, v kategorii par tisicov su bazare plne peknych kuskov, bedni aj zosikov, mam doma no name bedne robene na mieru k tomu zosik Dual CV 1460, ani za boha by som to nemenil, nie to este s lacnymi aktivkami, pocul som len neviem ktory model nejakeho m-audia, ale pri tom takomto posluchu by som urcite relaxovat nedokazal... hudbu rad pocuvam, nielen vecne sa sturat v jej zvuku :)

Odpovědět