No popravde zadny bedny nejsou "navzdycky". I kvuli tomu, jak se postupne menej nalady mezi lidma. Jedna moda odchazi, jinej hype prichazi. S tim je nutny pocitat. Zalezi ale jak jses vuci tomu imunni

.
Amphiony jsem slysel jenom jednou par minut (Two15) a libilo se mi, ze jsem dobre rozumel tomu co na me hraje. Peknej impulz ve stredobasech a citelny (jednoznane identifikovatelny) problemy v mixech... pro me pozitiva. Ale ne vsude si musej sednout s akustikou. Na poslednim srazu o nich Ecson mluvil jako o dalsich "nahovno" Adamech co nehrajou basy. Ja si nedostatku basu nevsim, ale poslouchal jsem je v jinym studiu.
(akustika, akustika, akustika!)
Dobry velky bedny co nemaj problem s jakkoli hlubokym basem a dynamikou i pri vyssich hlasitostech jsou neco co maximalne doporucuju kazdymu kdo se zabejva zvukem. I kdyby to melo byt jenom na par mesicu "kariery". Clovek si srovna jak vlastne "neomezenej" zvuk doopravdy funguje a dokaze pak pochopit lip limitace nearfieldu. A pak i na nearfileldech pracovat lip. Aspon tak to teda vnimam ja.
120k uz je dost penez, pred par lety se za to daly koupit velky Quested V3110 , ale ty dost nehorazne zdrazily (na dvojnasobek). Takze vlastne i kdyz je to dost penez, tak se za to zadny opravdu nekompromisni modely nedaj koupit. Coz je skoda. Nevim teda kolik stojej tripasmovy APS
http://aps-company.com/en/products/trinity . Je to Ecsonova oblibena znacka, takze to nebudou uplne orezavatka a myslim, ze Safa chtel jeden par dotahnout do cech jako demo.
Jinak dalsi tradicni kandidati (nejspis jen z bazaru) ATC, PMC, Geithain... ATC SCM50ASL jsou obcas videt za prijatelny penize. Nemaj teda uplne nejhlubsi sub jako vetsi modely, ale dlouha leta je to povazovany za jeden z nejvyvazenejsich modelu. PMC IB1 nebo IB2, prej vhodnejsi spis na mastering nez na michani.
Carloffovy oblibeny Kii jsou mimo rozpocet a v bazarech este nejsou.
A jeste pro jistotu jednou - Akustika. S velkejma bednama je nutnost dobry akustiky jeste zasadnejsi. Vcetne toho, ze je dobry si zkontrolovat, jestli vubec je v danym prostoru mozny sedet ve sweetspotu. Kazdy bedny maj totiz nejakou idealni vzdalenost poslechu a u vetsich monitoru muze byt i vic jak 3m.