anderson píše:nho velká vdaka za radu

uz v tom mám jasno ... to som postrehol aj ja ze na mojej sústave 5.1 (stala len 6000 sk) to hrá ovela inak ako napríklad na sluchátkach..
anderson píše:a este dalsia otázka .. nedá sa zvuk tak dobre zmixova%u165 ked to po%u10duvam cez sluchatka ako cez monitory??
Sluchatka jsou uplne jina kapitola. Zvlast ta levnejsi hraji uplne jinak nez bedny, takze osobne jsem docela dost zaujaty proti michani hudby na sluchatka. Pouzil bych je na kontrolni poslechy napr. basu, protoze monitory bez subwooferu ti subbasove spektrum signalu neprednesou, ale celou skladbu bych michal predevsim na bedny.
anderson píše:
a este otazka? ... kolko párov monitorov zvykne by%u165 v producentskom %u161túdiu?
Obvykle to je jeden par nearfield monitoru (monitory pro blizky poslech, napr. Adam A7) a jeden par midfield monitoru (vetsi bedny, s vetsim objemem) nebo vetsich. Jde o to, ze na vic ruznych systemech odhalis nedostatky, ktere ti jeden par beden neodhali. Take se obcas pouziva jeden par lepsich hi-fi beden, ktere ti maji ukazat, jak to bude hrat u posluchacu.
Proc to resis? Pro zacatek tu asi bude stacit jeden par nearfieldu...