JBL mě nechává chladným už hezkých pár let, ve své době někdy 20-15 let zpátky to byl určitě leader v oblasti PA ozvučení, ale tak nějak postupně kvalita upadala a honba za ziskem byla silnější než produkovaná kvalita. V současné době je vlastníkem "Harman" To také nevěstilo nic dobrého

V sobotu jsem se zastavil v Audioteku, koupit pár drobností struny,trsátka..a mrknout a ošahat nové kytary. Prošel jsem se zájmem i kolem regálu ze studiovými monitory. Odchytil mne prodavač ,který byl kupodivu velmi znalý věci a začli jsme si povídat. I když měl plný regál daleko dražších monitorů VXT, Genelec atd... ,donutil mě si poslechnout JBL LSR 305, na první poslech si říkám docela hezky to hraje ,hlavně jsem teda vnímal středy a výšky, na basy jsem se moc nezaměřoval, ono to tedy ani u bedny zastrčené hluboko v regálu není moc vypovídající. Přepínaly jsme postupně na "dražší" modely a zpět, poté i na větší model LSR 308, ale ten se mi tedy moc nelíbil při přepnutí se středy jaksi propadnuly dozadu a vznikla "hifi" díra na středech

Červíček ve mne hlodal a na lehký nátlak prodavače ať si ty JBL 305tky vezmu domů na vyzkoušení, že tady toho v regálu moc nepoznám..., jsem si je odnesl domů na vyzkoušení. Nechápu proč mi prodavač vůbec nenutil dražší modely když má určitě nějaké to procento s prodeje. Ale přesvědčivě tvrdil že je už týden poslouchá a že je to opravdu velmi podařená novinka. Řemeslné zpracování ujde. Nic strašného je to přece jenom bedna za pár šušnů....
Bohužel nebylo zatím moc času na otestování, tak jenom narychlo jsem je postavil vedle Eris 8ček a pustil pár mých testovacích tracků, takže první dojem je "prodavač opravdu nekecal" na středech a výškách je to daleko přehlednější než Eris 8 , jenom pro objasnění, netvořím ani neposlouchám žádnou elektronickou hudbu. Čistě jenom akustické, vokální a rockové kytarové věci.
Ale ten přednes na středech a výškách je přesně podle mého gusta. Vokál na Vás z nahrávky krásně vyskočí ve své plné kráse, nádhera...
Nerad poslední dobou dělám nějaké ukvapené soudy, zváště pokud si po sobě nazpět čtu přízpěvky

Zjistil jsem že 8" a čitelné středy a malý prostor se moc nekamarádí, tak tedy si vyzkouším tyhle "levné" 5"
Po návštěve Iva mi pořád v hlavě zní PSI 17m, ale na ty jaksi není momentálně "chuť $ "
Na kontrolu subbasového spektra si vypomůžu RCF SUB702, který když s ním nezvučim, jen tak nečině leží v rožku. A sluchátky kterých už mám taky slušnou sbírku

Má někdo s nimi zkušenost ? Nakouknul jsem dnes pro zajímavost i do zahraničních fór na ohlasy a asi tedy nejsem sám komu se líbí.
Hlavně musím vyzkoušet jestli mix kompletně stvořený na LSR 305 bude funkční i na jiném poslechu a ne jenom na LSR 305, tak jak se mi to vždy stávalo na Adamech ,A5,A7,A3X, vždy to hrálo dobře jenom na Adamech.....
Nechte mi tedy pár dnů na důkladný test...