Asi tak před 3 měsíci jsem se rozhodl, že si koupím nové reproduktory. Prvně sem si myslel, že to nebude nic složitého. (předtím jsem měl geniusy) Ale po návštěvě "prodejny" e-shopu profi-dj sem si uvědomil, že to bude složitější investice.
Hlavně protože zvuk rádoby geniálních geneleců (8020) mi přišel jako chrastítka, tedy naprosto bez nějaké hloubky, dynamiky, basů, - jak popsal výborně prodavač - analytický.
Byly mi doporučeny HiFi reproduktory - další problém, naprostá netransparentnost v e-shopech a nesystematičnost (problém pro mne - amatéra). S Hifi mám dále problém v tom, že poslech (pouze poslech, ne nahrávání) je z 80% EDM (House, Trance), proto nevím, zda je HiFi na místě.
Co sem zatím tak nastudoval mám několik možností - HiFi reproduktory aktivní nebo pasivní (AQ Tango 85 např.) / Hifi věž (mikrosystém) (Panasonic SC-PMX7EG-S např.) / Studiové monitory aktivní pasivní (M-Audio BX8 D2, KRK RP5 RoKit G3 + zvukovka (+subwoofer???) / domácí kino (ONKYO HTX-22HDX) / "PC reproduktory"/ Soundbary (ty taky nechci podceňovat) / BT Reproduktory / a další řešení..
Snažně vás proto prosím (už sem z toho vážně nešťastný
Cena, pokud se bavíme čistě o reproduktorech tak 4-7 tisíc v případě nutnosti dokupování doplňků. All-in-one systém - 7 tisíc.
Zdroj signálu: Notebook, případně mobil