jackies: Jo, trefils to, je to trochu boj. A myslím, že kdyby to byl obyčejnej sub, že bych se opravdu trápil. Takhle mám už pocit, že začínám vyhrávat. S tímhle subem je to usnadněný tím, že se vše po změření samo nastaví (hlasitost i fáze a to nejen 0 a 180, ale přesně). V praxi to teď mám tak, že mám přednastavenej preset s útlumem dole (i nahoře) o 3 dB. Když jsem si s tím hrál, zjistil jsem, že mi pro příjemnost poslechu vyhovuje udělat i útlum na druhé straně. Takže tam mám high a low shelf s jemnými náběhy (q 0,7) na cca 100 Hz a 10 kHz. Tohle stejný nastavení si tam kromě obyčejnýho denního poslechu nechávám i na běžnou práci se zvukem. A jen na vyloženě analytický poslech si to přepnu na rovnou křivku a hlavně se posunu do sweetspotu - zjistil jsem, že mám tendenci bejt při jakýkoliv práci předsunutej a to samozřejmě mění vjem (ve všech ohledech to samozřejmě trochu rozbíjí obraz, ale hlavně to "zesiluje" basy).
Co se týče umístění, jsem asi víceméně spokojenej, i když mi taky pár dní trvalo než jsem si navykl na tu pozici mimo střed. Není to tolik o zvuku, jako spíš o tělesným pocitu. A zase, čím dál se posunu, tím víc se to ztrácí a dochází k rozptýlení do příjemna. Nevylučuju, že se to do budoucna pokusím nějak řešit přesunutím subu víc do středu, případně i dolu pod stůl... Ale nechám tomu čas
vasek: ano, stále mám fluidy. Chvíli mi vrtalo v hlavě jestli je nevyměnit za něco bezportovýho, ale jsem s nima moc spokojenej a spíš si zahrávám s myšlenkou, že zkusím experiment s ucpávkama a novou kalibraci. Ale zároveň si říkám, jestli už mi trochu necvaká v bedně a jestli to má vůbec smysl, když mám crossover na 80 Hz