Subwoofer || 2026

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
biscuit

Subwoofer || 2026

Příspěvek od biscuit »

Pohrávám si s myšlenkou doplnit svůj kutloch o menší sub, kterej by měl primárně doplnit IKM MM Pro. Nevylučuju ani propojení s oběma páry, kde by i 8" monitorům mohl ulevit úplně dole (a snad i něco přidat). Předpokládám, že by neměl nastat žádnej zásadní problém a oba okruhy by mělo jít i dobře společně se subem zkalibrovat a následně už jen čistě přepínat. Dělící frekvenci vidím momentálně jako optimální na 80 Hz. Sub bych nejradějí umístil pod stůl, optimálně - aby byl stejně daleko od sweetspotu jako monitory (+- nějakej ten cm, i když reálně možná spíš dm). Z toho důvodu by měl být měnič zakrytován, nebo nasměrován dolů, abych ho neprokopnul. S jistotou vím, že zesilovač musí být class D.

Ale teď přecházíme k praxi. Máte někdo zkušenost s něčím, co vyhovuje popisu a zároveň jste s tím spokojeni? Ona ta nabídka není bůhvíjaká, takže jsem si vše prošel, ale přecejen mi možná něco uniklo...

Za všechny věcné příspěvky předem dík ;-)

TonerLive
Vybavení

Re: Subwoofer || 2026

Příspěvek od TonerLive »

ahoj..jsem prevelice spokojenej s iLoud Sub ..

https://shop.disk.cz/ik-multimedia-ilou ... mdg-6kV8Ck

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Tak ten se právě bojím, že je adept na prokopnutí úplně nejvíc, když má ještě ty dva pasivní radiátory :-) Ale děkuju za první vlaštovku ;-)

Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

Neumann KH750 DSP? Nemuzu si u nej na nic stezovat, nicmene mam to sladene s monitory stejne znacky pres MA1, manualne jsem nic nenastavoval. Mozna pro tebe sice asi trochu prepal k tem IKM, netusim jak by to s tim fungovalo, ale presne to odpovida popisu toho, co hledas.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Na Neumanna jsem koukal. Cenově mi to přijde už docela na hraně. Je fajn, že je to uzavřená konstrukce - čím víc o tom přemejšlím, tím víc jsem přesvědčenej, že mi jde hlavně o čistý a přesný (sub)bas a ne úplně o rozsah na hranici slyšitelnosti za každou cenu.
Líbí se mi taky Dynaudio 9S (18S už je asi overkill) a znovu začínám zvažovat i ten IK sub. U těhle dvou bych ale musel vymyslet jak je neprokopnout... Z levnějších pak ještě Kali WS 6.2 a Adam T10S, ale ty jsou oba portovaný.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dynaudio 9S sa mi velmi pacil s BM5a kombinacii ..Ziadne dunenie , cisty zvuk ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Tak nakonec po zvážení všech pro a proti jsem se rozhodl objednat IKM iLoud sub. Je teď se slevou 100 € (běží nějaký promo neveřejný, asi pro zákazníky s již zakoupenými jinými iLoud produkty). Rozhodlo hlavně to, že je kompaktní a pokusím se ho umístit netypicky na jeden z monitorů - tam ho určitě neprokopnu a bude navíc v docela výhodné lokaci z hlediska rozprostření v místnosti (věřím). A taky převážilo, že umí v kalibraci nastavit chirurgicky přesně i fázi (a samozřejmě hlasitost), takže by to mělo být snad úplně bez experimentování, jestli se to netradiční umístění ukáže být použitelným. No, napíšu dojmy :-)
Každopádně budu mít už 4.! IKM měřící mikrofon :mrgreen: Asi si z nich udělám nějakej 360° rig :-)

Odpovědět