Zdravím, chtěl bych si čase dokoupit k mojim monitorům (Truth B2031A ) nějaký subwoofer a tak jsem si projížděl internet a hledal něco co s k nim hodí a našel jsem http://www.behringer.com/EN/Products/B2092A.aspx ,akorát by mě zajímali jestli jde za 6,5 +- tis. kč , koupit něco lešpího a aby to taky hralo solidně, protože behringer podle názorů atd. má jen pár povedenejch výrobků... A ten subwoofer by se i hodil jak vzhledově a výkonostně k mojim monitorům ale zase aby taky hral pěkně hlavně..,našel jsem na něho jen 1 recenzi http://www.tcmagazine.info/articles.php ... rticle=184 a tam dle nich je dobrý.. ale zajímaly by mě spíš važe názory...
nunu píše:K nasrani sousedu v panelaku bude naprosto dokonaly -))) Jinak ja bych sel spis cestou porizeni kvalitnejsich monitoru nez vyhaneni certa dablem.
v paneláku nebydlím a vím že behringer dělá moc nekvalitní věci ale tyto repra se jim povedly co mám.. a taky se nestěžuji
nunu: no on to nema na skladani hudby, takze jemu stacej na poslech ty bedny vic jak do zacatku...spis jsme premejsleli, jestli si treba ma tenhle sub koupit, jestli je dobrej...no z obrazku to nevyctu, ani jsem ho neslysel, takze nevim...vim jenom, ze ta Truth rada co koupil, nejak uz lip hraje a ze to neni marny, ale o tech subech nevim nic...
2092 je katastrofalny sub... ovela horsi nez samotne truthy. ja som kupil sub od hifi firmy, okolo 300 eur nic profi nie je. sub musi byt priamo vyzarujuci a ja osobne uprednostnujem uzavrety. bandpass bedna je dobra tak akurat na vybuchy vo filmoch, s hudbou to nema nic spolocne
rolas: akykolvek sub ide nastavit s akymikolvek bednami. v tom neni problem
pravdupovediac ale sa dost pritom hodi pouzit digitalnu vyhybku, kedze fazove problemy beznou analogovou vyhybkou poriesis tazko. a nie je to zalezitost pre zaciatocnika, 2+1 je celkom zlozite nastavit
kexik: co to je ta digitalni vyhybka? mas odkaz na to kde to koupit? me by to zajimalo...
ja mam tedy dojem, ze jde o vec, ktera zajistuje, aby se frekvencne ten sub a bedny neprali, ale co ja vim, treba si to myslim spatne...tak to vysvetli pls jestli muzes...
jondy : digitalna vyhybka = prevodniky + software .. globalne to iste co analogova .. ale digitalna netrpi takymy vecami ako su fazove chyby a podobne .. digitalnu vyhybku robi behringer napriklad .. su tu o tom temy ..
ani dobra analogova vyhybka netrpi fazovymi chybami. ale ak su sub a satelit nerovnako vzdialene od posluchaca, treba riesit oneskorenie zvuku prichadzajuceho zo vzdialenejsieho zdroja, inak sa scitaju akusticke tlaky okolo frekvencie vyhybky zle a vzniknu tam nepekne jamy. plus niekedy je vyhodnejsie pouzit nesymetricku vyhybku ( cast pre sub je ineho radu alebo frekvencie ako pre satelity) a analogova vyhybka je proste taka aka tam je, jeden typ, ktoremu ide menit akurat spolocnu medznu frekvenciu.
kexik :Chápu že to asi nebude jednoduché jen tak udělat aby mi to hrálo jak má ale já si třeba rád nastavuji volume subače sám...poslouchám hodně DnB a někde to jde pod 50hz (což je min u mojich beden) a tudíž to nezní jak by mělo...Jinak jsme trochu hledal a docela slibně vypadá http://www.elektro-oaza.cz/reproduktory ... 5/+p85431/ a hlavně frekvenční rozsah není taky špatnej 25-200000 Hz