Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2014 18:15

Phaks píše: Především by to asi také chtělo nějaké dražší kabely...
drahsie kable su uplne zbytocne .. uplne stacia tie najlacnejsie ..

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od jazzym » 15 srp 2014 20:06

ked brumi počitač aj na sluchatkach v sluchatkovom vystupe ,. tak to nebude problem slučky ..
lexicon alpha asi nema symetricky vystup... .tak to riešenie od markuca asi nevyjde

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 653
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od markuc » 15 srp 2014 23:51

Pytkin píše: riesenie s DIBOXom je iste .. Samozrejme dibox moze jemne ovlivnovat zvuk .. Ale oddeli zariadenia uplne ..
Neviem ci je externa zvukovka ciste riesenie .. Ale urcite je drahsie .. V kazdom pripade externa zvukovka prinesie kopu inych vyhod ..

Řešení s DIBOXem vůbec není jisté, věř mi, že jsem to zkoušel ještě předím, než jsem vzal pájku a odpojil stínění u propojovacích kabelů ke svým HS5. Hlavně není jisté u DIBOXů typu Behringer atd, který vůbec nemají trafo. A dobré DIBOXy s trafem jsou asi tak stejně drahé jako nejlevnější zvukovka se symetrickým výstupem. Kdy jsi naposledy takhle něco propojoval ? Já mám ve svojí praxi DIBOX v ruce dnes a denně a vůbec to není univerzální řešení na všechno. V instalacích velkých studií se všechny přístroje se síťovým napájením zásadně propojujou kabelama s nezapojeným stíněním. Velké rental firmy (mám na mysli ty zahraniční) mají speciální keys s XLR kabelama bez stínění pro propojování linek. A jak správně píšeš, investice do zvukovky je určitě univerzálnější, než do DIBOXu, se kterým to může klidně brumět dál, jen může mít ten brum jinou frekvenci - zažil jsem tisíckrát.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 16 srp 2014 00:19

markuc : samozrejme hovorim o diboxe , ktory som nalinkoval aj s jeho schemou .. Pouzivam ho denne ..

Ja inak bezne v studiach pouzivam kable s tienenim a nikde nic nebrumi .. a vsetko je to pospajane so zemami krizom krazom .. Preco to niektorym brumi doma , to fakt neviem ..

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od rastis » 16 srp 2014 14:14

mam rozdvojku, z ktorej som vyoperoval zemne koliky. MAM JU RIADNE OZNACENU A POUZIVAM JU IBA NA NAPAJANIE MONITOROV, NA NIC INE !!!

monitory nemaju zvonku nic kovove, tak sa nebojim zapajat ich bez zemneho kolika. na odstranenie brumu zemnej slucky je to 100% riesenie, najrychljesie, najlacnejsie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 16 srp 2014 15:42

rastis : ano toto riesenie sa da dopucit cloveku , ktory vie co robi .. verejne na forach by som ho ale asi niekomu neznalemu neodporucal ..

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od rastis » 16 srp 2014 15:58

sak preto pisem velkym, ze specialnu oznacenu rozdvojku a pouzivanu vyhradne v jednej tejto situacii ...

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 653
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od markuc » 16 srp 2014 22:17

Pytkin píše:rastis : ano toto riesenie sa da dopucit cloveku , ktory vie co robi .. verejne na forach by som ho ale asi niekomu neznalemu neodporucal ..
Tak než komukoli doporučit tohle, tak to raději ucvaknu to stínění ... trochu tě nechápu, Pytkine.

Tenhle DIBOX mám taky a bohužel mi docela často nepomůže. V téhle aplikaci je navíc člověk odkázán na pasivní řešení, protože z výstupů nám prostě ten fantom neleze, že ?

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od jazzym » 16 srp 2014 22:28

stale zabudaťe že jemu to brumi aj so sluchatkami do zvukovky.

snad ma TV /radio tuner v PC ... :D lebo to nechapem

Mam kovovú lampu ktora ma len dvojvidlicu ..
a jednu novu som vratil do obchodu .. ktora dokonca preražala prúd na kostru :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 16 srp 2014 22:40

markuc píše:
Pytkin píše:rastis : ano toto riesenie sa da dopucit cloveku , ktory vie co robi .. verejne na forach by som ho ale asi niekomu neznalemu neodporucal ..
Tak než komukoli doporučit tohle, tak to raději ucvaknu to stínění ... trochu tě nechápu, Pytkine.
Cital si vobec tu moju odpoved ?
markuc píše: Tenhle DIBOX mám taky a bohužel mi docela často nepomůže. V téhle aplikaci je navíc člověk odkázán na pasivní řešení, protože z výstupů nám prostě ten fantom neleze, že ?
z vystupu nam fantom neleze ? nejak nezachytavam .. ten dibox je pasivny .. fakt neviem , ktora bije ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 16 srp 2014 22:43

jazzym píše:stale zabudaťe že jemu to brumi aj so sluchatkami do zvukovky.
on pise ze vrci .. v internych zvukovkach su casto rozne vrcania , pazvuky , je pocut hybanie mysi , presuvanie okien na obrazovke .. atd atd .. myslel som ze mysli tieto zvuky .. nakoniec zistime , ze ma k pocitacu cez USB pripojeny motif a hubert my vysype popolnik na hlavu :D

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 653
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od markuc » 17 srp 2014 01:13

Co je tak nepochopitelný na tom, když napíšu, že vzhledem k nepřítomnosti fantomu je člověk odkázanej na pasivní DIBOX ?

Uživatelský avatar
mistergo
Příspěvky: 155
Registrován: 08 říj 2012 22:17

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od mistergo » 17 srp 2014 01:42

Phaks píše: Problém je, že jakmile zapnu monitory, tak začnou "vrčet" a hučet. Dávám to za vinu interní zvukové kartě, ale táta mi řekl, že by mohl být problém také v uzemění počítače. Zkoušeli jsme síťovou pračku, ale to nepomohlo. Tudíž se chci zeptat. Když si koupím 2x 6.3mm kabely + Lexicon Alphu, vyřeší to můj problém nebo je zakopaný pes v něčem jiném.

PS: Když kabel z monitorů zapojím do telefonu, tak to vůbec nehučí, jakmile jsem to dal do iMaca, hučelo to také.
Většinou je to opravdu uzemněním, externí zvukovky s tím nemívají potíž. Hlavně ne ty, které mají pouze dvoukolíkové napájení.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 17 srp 2014 02:00

Markuc : no ved tu cely cas hovorime o konkretnom pasivnom diboxe .. naco by mu bol fantom ? fakt nerozumiem ..

Phaks
Příspěvky: 6
Registrován: 14 srp 2014 14:56

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Phaks » 17 srp 2014 15:41

Ano, jak píše Pytkin, interní zvukovka reaguje na jakékoliv úkony, které na PC dělám, takže i to hýbání myší apod. Mrknu na kytary.cz, jestli mohu do nějakého data zboží vrátit, tak bych alespoň otestoval, jestli by ta externí zvukovka pomohla.

Odpovědět